Atlasul norilor de David Mitchell -Editura Humanitas
Cărţile lui David Mitchell sunt traduse în peste 30 de limbi.
Roman distins cu British Book Literary Fiction Award şi nominalizat la Booker Prize, Nebula Award şi Arthur C. Clarke Award, Atlasul norilor a fost ecranizat în 2012, cu Tom Hanks, Halle Berry, Susan Sarandon, Ben Whishaw şi Hugh Grant în rolurile principale.
Un vizionar postmodern, un maestru al stilurilor şi genurilor literare, David Mitchell combină aventura pură, pasiunea nabokoviană pentru puzzle şi fina analiză psihologică cu un dozaj inteligent de speculaţii filozofice şi ştiinţifice, în tradiţia lui Aldous Huxley, Italo Calvino, Umberto Eco şi Philip K. Dick. Rezultatul este o strălucită ficţiune originală, care ne dezvăluie cum, oricând şi oriunde, voinţa de putere naşte monştri, dar şi cum sufletele oamenilor străbat timpul asemenea unor nori care plutesc pe cer.
Mai multe detalii pe pagina Editurii Humanitas și recenzia filmului.
Din ce am citit mi-am facut o parere despre aceasta carte si e una buna.
RăspundețiȘtergereRecunosc nu as putea sa o numesc carte preferata dar pare foarte interesanta.:-?
In ultima vreme toate filmele bune se fac dupa carti si mai bune. :X Filmul l-am vazut azi si a fost foarte frumos :X Imi place actiunea, dar banuiesc ca si cartea este una foarte buna. Mai ales pentru ca a fost si nominalizata. :)
RăspundețiȘtergereMie sincer una chiar nu mi-a placut filmul deloc.Pur si simplu nu a avut actiune. Am incercat sa deduc eu ceva ceva de acolo dar n-a mers:))).Cred ca in fiecare caz exista un ucigator,care nu apuca sa ucida deoarece era ucis:))Cred ca era mai mult despre viata..Sau asa ceva.Ma rog o mare intorsatura
RăspundețiȘtergereMie mi-a palcut filmul, nu pot sa spun ca il ador si ca as fi dispusa sa il revad, dar mi-a placut. Nu cred ca se poate construi un film perfect dupa carti deoarece prin scris se pot reda mult mai multe, la redare contribuind si imaginatia cititorului care cladeste in mintea lui imagini placute (pentru el). Din cauza asta nu pot sa critit filmul. Asa cum eu imi imaginez o scena dintr-o carte, asa si-o imagineaza si regizorul; poate fi buna sau rea depinde de public si de preferintele lui.
RăspundețiȘtergereEu consider acest film interesant.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereNu cunosc stilul nabokovian,dar speculatii stiintifice si filosofie suna foarte bine!
RăspundețiȘtergeream vazut doar filmul si mi se pare destul de bun, sunt curioasa de carte...
RăspundețiȘtergereHm, interesanta carte, din cate ziceti voi cred ca merita citita,iar daca s-a facut si o ecranizare cu Halle Berry merita vazut si filmul. O sa caut trailerul filmului, iar daca ma convinge o sa incerc sa fac rost de carte si sa o citesc.
RăspundețiȘtergerePeste 2 saptamani o sa fie filmul si la cinema in orasul meu :x O sa ma duc cu siguranta!
RăspundețiȘtergere