Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

3/12/2017

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am văzut că bunica lui Bonnie a ajutat în defensivă împreună cu toate vrăjitoarele, era un semn clar de ce bagaj de sentimente va avea acest ultim episod. Relația Damon-Stefan ilustrata ne arată cât de mult s-a schimbat Damon. Din răzbunator a ajuns să fie chiar un frate iubitor, care alege să se sacrifice prin ținerea în frâu a lui Katherine ca mai apoi sa fie cuprinși amândoi de flăcările trimise de Bonnie, în subteran. Doar că Stefan a anticipat și a acționat mai apoi, înlăturându-l pe Damon și sacrificându-se chiar el. 

După actul lui Stefan, în lumea spirituală, acesta se reîntâlnește cu Elena care este încă în comă. Îi spune că se bucură că o revede și o roagă să-i transmită lui Caroline un mesaj, atunci când se va trezi, cândva.

„Într-o zi, când te vei trezi, spune-i lui Caroline că am primit mesajul și că o iubesc și eu etern.”

Mesajul îl transmite atunci când Elena este trezită de Bonnie, rupând chiar ea vraja. Toți de reunesc la mormântul lui Stefan. Emoții. Elena narează prin jurnal și avem trimitere directă la primul episod. Iar emoții.
Finalul oferă o reuniune mare, undeva în ceruri. Elena la un moment dat moare și se reunește cu toți apropiații. Damon la fel și-și revede fratele. Se lasă tăcerea și-ți ștergi lacrimile dacă ai fost un fan de la începuturi. 
„The Vampire Diaries” nu a fost doar un serial supranatural, a fost un serial care a transmis foarte multe emoții și care a reușit să analizeze mai multe personaje în parte. Am fost surprins și atunci când creatorii au decis să omoare un personaj principal și chiar acel personaj, pe care însăși autoarea a vrut să-l sacrifice în finalul seriei sale de cărți, dar nu a mai avut această putere (L.J.Smith își pierduse drepturile de a scrie până la final seria cum era în viziunea ei). În întreg ansamblul ei, adaptarea pentru micul ecran a fost una reușită și mă bucur că am făcut parte din viața mea.
Adio, „Jurnalele Vampirilor”!
P.S. Dacă vă întrebați cine cântă sau ce melodie era la final, când ți-au dat lacrimile, o aveți mai jos.9 comentarii:

 1. The Vampire Diaries a fost cel mai frumos si emotionant serial pe care l-am vazut.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc, Adrian pentru că ne-ai împărtășit părerea. :)

   Ștergere
 2. Niciodata nu voi uita acest serial la care am plans ,am ras si m-am speriat.Este cel mai bun serial pe care l-am vazut.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest serial si the originals cred ca sunt cele mai bune seriale care le-am putut vedea vreo data, jos pălăria... Plângi,razi... Perfect!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu am vrut ca Stefan sa ramana cu Elena,nu cu fata blonda.sunt asa dezamăgită,chiar dacă sunt la sezonul 1 episodul 11,mi au spus multe fete ca Elena nu va rămâne cu Stefan..imi pare asa rau.Sunt dezamăgită,am ales sa nu l mai urmăresc.😔

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O sa ti placa maxim dragostea dintre Damon si Elena!!! Crede ma!

   Ștergere
 5. Iubesc acest serial si Damon se potriveste cu Elena sunt facuti unul pt celalat😈😍,am plans ,ras,speriat,😇😍

  RăspundețiȘtergere
 6. Ce fermecător e Damon 😍❤

  RăspundețiȘtergere
 7. Este un serial care nu o sa il uit niciodata ,atat de frumos nu te poti abtine sa nu plangi nota 100000000❤❤❤😍😍😍😍😓😓😓😓

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate