Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/26/2011

Donează citind. Intră în Clubul de ficţiune ALL

 
Grupul Editorial ALL lansează campania “Donează citind. Intră în Clubul de ficţiune ALL”, prin care îşi propune să doneze 500 de cărţi către şcoli, case de copii, biblioteci, etc.
Conceptul campaniei este următorul: la fel cum marii oameni de afaceri se întâlnesc să joace golf sau fotbal în scop caritabil, aşa şi Grupul Editorial ALL, împreună cu cei mai apreciaţi bloggeri din România, vorbesc online, în Clubul de ficţiune ALL, despre cărţile din colecţia Strada Ficţiunii şi încearcă să facă o bucurie celor mai puţin norocoşi.În perioada 26 septembrie – 14 octombrie, Cristina Bazavan, Marie Jeanne Schweffer, Sana Nicolau, Roxana Precu şi Marius Manole vor fi lideri de echipă şi vor încerca să strângă cât mai multe cărţi pentru centrele spre care vor dori să doneze cărţile. Ei vor scrie pe blogurile personale despre o carte din colectia Strada Ficţiunii, iar pentru fiecare post Grupul Editorial ALL donează câte zece cărţi către centrele alese.
Cei cinci pot cere ajutorul altor prieteni cu blog, printr-o leapşă. Pentru fiecare leapşă onorată se mai adaugă încă cinci cărţi la donaţia bloggerului lider. Cititorii tuturor blogurilor din campanie se pot implica şi ei, lănsând un comentariu la postul despre cartea din Strada Ficţiunii. Pentru fiecare comentariu, Grupul Editorial ALL mai direcţioneză o carte.
Scopul campaniei este de a mări fondul de carte din centrele propuse şi de a asigura
accesul la informaţie şi cultură persoanelor din medii defavorizate.
“Campania nu trebuie privită ca o acţiune de responsabilitate socială. Îi putem spune campanie de PR, cu oameni frumoşi, din care ies lucruri frumoase", a declarat vicepreşedintele Grupului Editorial ALL, Mario Demezzo, care are o experienţă de şapte ani ca fundraiser.
Se vor înregistra ca donaţii doar comentariile date în perioada specificată şi doar la postul în care se discută despre cartea din Strada Ficţiunii. Comentariile la alte posturi sau pe alte platforme social media, Facebook sau Twitter, nu vor fi înregistrate ca donaţii. La fel, nici comentariile offtopic, care nu se referă la cartea în discuţie.Grupul Editorial ALL îşi rezervă dreptul de a închide mai devreme perioada de comentarii dacă plafonul de cărţi s-a terminat sau de a extinde perioada de comentarii dacă nu au fost epuizate cele 500 de cărţi.

Informaţii despre desfăşurarea campaniei se găsesec pe ALLCafe.ro, blogul Grupului Editorial ALL, paginile de Facebook: Editura ALL şi Strada Ficţiunii, sau pe Twitter folosind hashtagul #doneazacitind.
 Bloggerii implicaţi:

 bazavan. ro  sanuca.ro  jeanette.ro  roxanaprecu.ro  mariusmanole.ro


@Carti Alese

6 comentarii:

 1. Mi se pare o initiativa foarte buna, sincer. Adica toata lumea are dreptul sa citeasca. Trebuie sa trec pe la cei cinci. Respect pentru cei ce au avut aceasta idee stralucita.

  RăspundețiȘtergere
 2. Sincer ma bucur ca mai exista un astfel de interes.Sa ii ajutam pe cei care nu am cum sa isi achizitioneze carti este un ajutor bine venit.

  RăspundețiȘtergere
 3. noi ne gandim la cele mai noi carti si la serii din afara pe care le vrem si la noi, dar exista si oamenii care ar face orice pentru o carte, nu conteaza care, sunt multe comunitati in care copii nu au ce sa citeasca si cu toate astea vorv sa se autodepaseasca si sa ajunga ceva in viata

  RăspundețiȘtergere
 4. Este o initiativa foarte, foarte buna. Am lasat si eu cateva comentarii.

  RăspundețiȘtergere
 5. O initiativa care intradevar trebuie laudata!

  RăspundețiȘtergere
 6. ioana alexandra16 martie 2012, 18:51

  am observat ca editura All are o groaza de carti bune!

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate