NOUTĂȚIlLE EDITURII CORINT ISTORIE și ISTORIE CU BLAZON

CIA. Războiul secret împotriva terorismului de Mark Mazzetti – colecția Corint Istorie


Cea mai importantă schimbare din istoria militară a Americii în ultimele două decenii a fost implicarea în Afganistan, Irak și în teritorii în care marile armate nu își pot desfașura forțele. SUA i-au anihilat dușmanii cu ajutorul dronelor și al trupelor antrenate pentru operațiuni speciale, al ucigașilor plătiți și al rețelelor de spionaj. Și, ca să-și atingă scopul, au colaborat cu dictatori imprevizibili și servicii secrete îndoielnice.
Mark Mazzetti prezintă cazurile unor personaje uimitoare: un ofițer al CIA infiltrat în zona triburilor pakistaneze, un funcționar al Pentagonului care pune la cale o rețea de spionaj neobișnuită, o celebritate din statul Virginia angajată de Pentagon pentru a strânge informații despre militanții din Somalia sau un agent tocmit de CIA, arestat și închis în Lahore, Pakistan, pentru crimă.
Cartea este axată pe activitatea CIA și a armatei americane, două instituții rivale, aflate într-o competiție pentru supremație. Lupta lor va influența securitatea națională a SUA în anii ce vor urma.




 Iranul meu. Gustul amar al revoluției de Shirin Ebadi – colecția Corint Istorie


Shirin Ebadi, laureata Premiului Nobel pentru pace (2003), avocata celor oprimaț­i, care a știut să reziste în faț­a persecuț­iilor politice din țara sa, este una dintre cele mai fascinante femei din zilele noastre. Cartea ne prezintă copilăria autoarei într-o familie iubitoare, netradiț­ională, tinereț­ea în Iranul de dinaintea Revoluț­iei din 1979 care l-a alungat pe șah, căsătoria și maternitatea, apoi lupta cu un regim opresiv.

Shirin Ebadi a devenit prima femeie judecător din ­țara sa, apoi secretară în tribunalul pe care îl prezidase atunci când autorităț­ile religioase au declarat că femeile nu pot fi judecători. A reușit să ajungă avocat în domeniul drepturilor omului, apărând femei și copii în procese politice în care majoritatea avoca­ților se temeau să pledeze. A fost arestată și amenin­țată cu moartea, dar a continuat să apere cu mult curaj victimele injustiț­iei și discriminării, devenind o voce puternică, recunoscută în lumea întreagă.

Mai multe detalii puteți afla aici



Aristocratia. Scurtă istorie de la origini până în prezent de William Doyle – colecția Istorie cu blazon
 


William Doyle vorbește, în acest captivant eseu, despre apariția în Antichitate a ideii de aristocrație, despre evoluția ei în epoca medievală și despre descompunerea acestei clase sociale în ultimele două veacuri. Miturile pe care aristocrații au căutat întotdeauna să le cultive sunt contestate cu argumente solide, dezvăluindu-se în același timp adevăratele surse ale durabilei lor puteri. Concepția și comportamentul acestora au exercitat asupra societății o influență remarcabilă, care, uneori, a îmbrăcat forme surprinzătoare. Dar poate cea mai surprinzătoare a fost dispariția, pe durata ultimelor două sute de ani, a secularei hegemonii nobiliare. Autorul acestei scurte istorii încearcă să explice de ce s-a întâmplat acest lucru și mai ales ce anume a supraviețuit din aristocrație până în zilele noastre.



    
          Timpul Chinei de Dan Tomozei


Cine vrea să înțeleagă secolul XXI trebuie să ajungă în CHINA, acolo unde TIMPUL păstrează emoţii, nuanţe, legende și imagini milenare, indispensabile în realitatea vremurilor pe care le numim moderne.
În CHINA ai şansa să parcurgi milenii într-o singură vacanță, pentru că TIMPUL se exprimă dual: prin intermediul locurilor, oamenilor, care îl fac să fie mereu același; prin intermediul dezvoltării care îl face să fie mereu altul.
Aici, în fiecare zi, se construiește, se avansează, se adaptează, se transformă, se exprimă și se imprimă timpului un nou sens, o nouă valoare, pe model chinezesc. Este una dintre explicațiile pentru care China rămâne aceeași. Un loc în care timpul încă mai are valoare și sens.
TIMPUL CHINEI este despre oameni, locuri și detalii surprinse în fotografii, în care sunt criptate visele, ambițiile și încăpățânările unui popor despre care se poate vorbi cu invidie și pasiune, mai ales dacă ajungi să îl cunoști și să îl accepți.
DAN TOMOZEI - Beijing, ianuarie 2018
                                 Mai multe detalii aici

Urmăriți mai multe apariții editoriale pe site-ul Editurii Corint!

Comentarii