Treceți la conținutul principal

Rosu ca sangele de Salla Simukka -Editura Trei

Acum ceva timp vă spuneam că Editura Trei va publica în colecţia YOUNG primul roman din trilogia Albă-ca-Zăpada a scriitoarei finlandeze Salla Simukka, trilogie supranumită „Millennium pentru adolescenţi”.
Ei bine, primul roman, ROŞU CA SÂNGELE, va fi lansat anul acesta, la târgul de carte Gaudeamus, în prezenţa autoarei! Aşadar, Editura Trei şi Ambasada Finlandei în România vă aşteaptă sâmbătă, 23 noiembrie 2013, ora 13.00, la Pavilionul Central Romexpo – standul Invitatului de onoare (nivel 0.00, stand 3). Alături de autor se vor afla ES Dna. Ulla Väistö, Ambasadorul Finlandei în România, şi Magdalena Mărculescu, director editorial Editura Trei.


ROŞU CA SÂNGELE (primul volum al trilogiei Albă-ca-Zăpada) de Salla Simukka, traducere de Sigrid Crâsnean – din noiembrie în librării!

Acum și adolescenții au o Lisbeth Salander a lor!

E cea mai grea iarnă din ultimii ani; străzile din Tampere, Finlanda, sunt îngheţate şi acoperite de zăpadă. Şi nimic nu contrastează mai tare cu albul zăpezii decât sângele.
Lumikki Andersson, o adolescentă în vârstă de 17 ani, locuieşte singură şi merge la un liceu de arte. Şi-a făcut o regulă din a nu se implica în lucruri ce nu o privesc. Totuşi, această regulă este pusă la încercare în ziua când Lumikki găseşte bancnote pătate de sânge în camera obscură a liceului.
Dându-şi seama că trei elevi de la liceul său au un amestec în acest incident, Lumikki se trezeşte înghiţită în hăţişul unei afaceri intenaţionale cu droguri. Viața îi este pusă în pericol. Lumikki Andersson, eroina trilogiei Albă-ca-Zăpada, a învăţat să se apere singură şi să nu aibă încredere în nimeni. E un lup singuratic şi o supravieţuitoare. A fost agresată brutal la şcoală, iar acum s-a mutat în Tampere, unde locuieşte singură. Lumikki e inteligentă, sarcastică, are o anume duritate şi îi place solitudinea. De asemenea, îi place să se lupte corp la corp, să înoate în apă îngheţată, să alerge şi să viziteze galerii de artă. A hotărât că nu mai vrea să-i fie niciodată frică de nimic.

Nu toate poveştile se sfârşesc cu „Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi...”

„Romanele acestei foarte talentate scriitoare finlandeze, Salla Simukka, au fost o revelaţie pentru mine. Lumikki Andersson, eroina curajoasă a trilogiei, ne poartă într-o călătorie plină de evenimente neaşteptate, care ne încântă şi ne înfioară deopotrivă.” - Emily Thomas, editor, Hot Key Books

„Roşu ca sângele dă startul unei aventuri provocatoare, alături de Lumikki, o eroină care calcă pe urmele Larei Croft.” - Keskisuomalainen

„Romanul Sallei Simukka te prinde în strânsoare ca iarna siberiană.” - www.goodreads.com

Salla Simukka (n. 1981) este autoarea succesului internaţional Albă-ca-Zăpada. De asemenea, este traducătoare şi o autoare experimentată de literatură pentru adolescenţi. Simukka semnează în mod regulat recenzii la cărţi în cotidiene şi săptămânale şi este editor asosciat la o publicaţie literară pentru tineri, Lukufiilis. În ianuarie 2013, pentru romanele sale Jäljellä şi Toisaalla, Salla Simukka a fost recompensată cu Topelius Prize, cel mai prestigios premiu finlandez acordat autorilor de literatură pentru copii şi adolescenţi.

Comentarii

  1. Îmi place cum sună triologia (Albă-ca-zăpada) :3
    având în vedere că personajul principal este o fată calculată poate merită citită, însă sunt destul de sceptică privind acţiunea.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi