Treceți la conținutul principal

The Bone Season de Samantha Shannon -Editura Curtea veche

„The Bone Season”, noul fenomen fantasy,
în pregătire la Curtea Veche

Veste bună pentru Cititorii de Curtea Veche: la începutul lunii septembrie vom publica romanul “The Bone Season” de Samantha Shannon, considerat de criticii din întrega lume viitorul fenomen fantasy internațional. Autoarea, o studentă la Oxford în vârstă de 21 de ani, este supranumită de presa internațională “noua J.K. Rowling”, iar pentru cumpărarea drepturilor de ecranizare a cărții s-a dus o adevărată luptă între case de producție importante. La invitația Curtea Veche Publishing, Samantha Shannon se va afla în România pe 27 septembrie.
Primul volum din seria de şapte romane anunţate de Samantha Shannon, “The Bone Season” este povestea unei „călătoare prin vis“, o clarvăzătoare de 19 ani numită Paige Mahoney, care cutreieră străzile Londrei anului 2059 până când poliția secretă o închide în Oxford, un oraș ținut secret timp de două sute de ani și controlat de Refaimi, o rasă puternică, de pe altă lume. Este o epopee fantastică deosebit de complexă, înţesată cu rase supranaturale, grupări sociale şi mai multe niveluri de clarviziune, precum şi nenumărate dialecte şi cuvinte noi.
Cartea va fi lansată oficial pentru prima dată în lume pe 20 august 2013 la Bloomsbury, celebra editură engleză care a publicat și seria “Harry Potter”, iar autoarea, Samantha Shannon, e susținută de agentul literar care a făcut-o celebră pe J. K. Rowling, prestigiosul David Godwin. Cartea este deja în atenţia presei internaţionale și a cititorilor de fantasy din întreaga lume, anticipându-se că va fi cel mai mare debut global al anului, depășind ca succes serii fantasy precum “Hunger Games“ (“Jocurile Foamei”) sau ”Twilight” (“Saga Amurg”). Așa cum scrie și Harper’s Bazaar, “o nouă generaţie de scriitoare revendică genul fantasy. În fruntea lor se află Samantha Shannon.”
Povestea tinerei scriitoare este uimitoare: cu acest prim volum a reușit să obțină imediat un avans de șase cifre pentru primele trei cărți ale seriei, atrăgând un interes fără precedent până în acest moment pentru un scriitor debutat. “M-am îndrăgostit pe loc de carte. (…) Imaginația ei este extraordinară! Îmi amintește de surorile Brontë – lumea pe care a creat-o este absolut reală”, declară redactorul-șef de la Bloomsbury pentru New York Times.


Drepturile de publicare pentru primul volum s-au vândut până acum în 21 de ţări, iar drepturile de ecranizare au fost achiziţionate de The Imaginarium Studios, casa de producție deținută de actorul Andy Serkis (“Stăpânul inelelor”) şi producătorul Jonathan Cavendish („Jurnalul lui Bridget Jones”).

În România, „The Bone Season” va apărea la Curtea Veche Publishing în jurul datei de 1 septembrie, însă fanii genului fantasy pot face deja precomenzi pe site-ul editurii începând cu data de 20 august 2013.
Pe site-ul www.curteaveche.ro poate fi deja citit un fragment în avanpremieră.

“Îmi place să-mi închipui că la început eram mai mulţi. Nu prea mulţi, bănuiesc, dar oricum mai mulţi decât acum. Noi suntem minoritatea, cei respinşi din lume. Nu din cauza fanteziei, deşi chiar şi aceasta e pe lista neagră. Arătăm ca oamenii obişnuiţi şi, câteodată, ne şi purtăm ca ei. Din multe puncte de vedere, chiar suntem ca ei. Suntem peste tot, pe oricare stradă. Trăim o viaţă pe care ai putea-o considera normală, dacă nu ai cerceta prea adânc. Nu toţi ştim ce suntem. Unii dintre noi mor fără să afle vreodată. Unii dintre noi ştiu, şi nu sunt prinşi niciodată. Dar existăm. Crede-mă.”


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi