Treceți la conținutul principal

Războiul Z (ediție de film) de Max Brooks -Editura Trei

Din 21 iunie şi în cinematografe Ziua Z Apocalipsa cu Brad Pitt.
Un medic chinez asistă la primele cazuri ale unei epidemii inexplicabile, care cuprinde treptat întreaga lume. În mai puţin de un an, populaţia Americii îşi găseşte adăpost în lagărele pentru refugiaţi din Cuba, europenii se baricadează în castele medievale, iar Pakistanul abate asupra planetei iarna nucleară... "Pacientul zero" al pandemiei apare în China, al cărei guvern încearcă să restricţioneze infecţia şi inventează o criză ce implică Taiwanul pentru a-şi masca activităţile. Epidemia se răspândeşte însă în alte ţări prin intermediul comerţului cu organe de pe piaţa neagră şi al refugiaţilor, înainte ca răbufnirea ei în Africa de Sud să o aducă în atenţia publicului... Peste zece ani, peisajul geopolitic al planetei este transformat pentru totdeauna.

"Omenirea s-a clătinat în pragul extincţiei…"

Maximillian Michael "Max" Brooks (n. 1972) este scriitor şi scenarist american, fiul regizorului Mel Brooks şi al actriţei Anne Bancroft. Războiul Z s-a vândut în 600.000 de exemplare, iar din 21 iunie 2013 thrillerul SF Ziua Z Apocalipsa, cu Brad Pitt în rolul principal, va putea fi urmărit în cinematografe.



"Filmele cu zombi au devenit un gen aparte, şi - la ora actuală - se bucură de un interes renăscut. Regizorul Marc Forster şi echipa sa exploatează genul cu World War Z/Ziua Z: Apocalipsa 3D, SF cu premiera la noi pe 21 iunie; ei au dorit să omagieze genul filmelor cu zombi şi totuşi să nu se limiteze la regulile acestuia, dorind să creeze ceva care să fie original şi organic. Noutatea vine chiar din modul în care sunt gândiţi zombi, ce acţionează conform unei „inteligenţe a grupului", asemenea bancurilor de peşti, stolurilor de păsări ori insectelor dintr-un stup. Trailerele şi posterele lansate până acum pun în evidenţă acest comportament pe care nu l-am mai văzut într-un film cu zombi. Echipa filmului s-a inspirat din teoria mişcării grupurilor de indivizi, un model de comportament vizibil în natură, chiar înainte ca primii zombi să apară pe ecran. „Este acelaşi mod în care stolurile de păsări sau coloniile de furnici se mişcă împreună. Există aici o 'inteligenţă a grupului'. Cred că e interesant să vedem pe aceşti zombi, care în principiu nu au inteligenţă pentru că sunt morţii vii, să reacţioneze conform cu această mentalitate. Este, în ansamblu, o inconştienţă conştientă", a declarat Marc Forster. "(Citiți mai mult la sursă)



@Carti Alese

Comentarii

  1. n-am citi inca cartea dar imi place cum arata. frumoasa distributie are:x

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragut....chiar sunt curioasa. Imi place tema de "virus mortal ce distruge planeta" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa inteleg ca trebuie sa fac rost de ea cat mai repede, nu? Pare foarte interesanta cartea. Vreau sa o citesc inainte sa apara filmul.

    RăspundețiȘtergere
  4. In ultima vreme au inceput sa apara din ce in ce mai mai multe filme distopice.Si imi place!Ideea sfarsitului de lume ofera atatea posibilitati si este intens folositaDar in ultima vreme,observand oamenii am inceput sa cred ca aceste filme S.F. au un pic de adevar si ca prezic oarecum ceea ce se va intampla cu omenirea,si aici nu ma refer neaparat la zombi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi