Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

6/19/2013

Războiul Z (ediție de film) de Max Brooks -Editura Trei

Din 21 iunie şi în cinematografe Ziua Z Apocalipsa cu Brad Pitt.
Un medic chinez asistă la primele cazuri ale unei epidemii inexplicabile, care cuprinde treptat întreaga lume. În mai puţin de un an, populaţia Americii îşi găseşte adăpost în lagărele pentru refugiaţi din Cuba, europenii se baricadează în castele medievale, iar Pakistanul abate asupra planetei iarna nucleară... "Pacientul zero" al pandemiei apare în China, al cărei guvern încearcă să restricţioneze infecţia şi inventează o criză ce implică Taiwanul pentru a-şi masca activităţile. Epidemia se răspândeşte însă în alte ţări prin intermediul comerţului cu organe de pe piaţa neagră şi al refugiaţilor, înainte ca răbufnirea ei în Africa de Sud să o aducă în atenţia publicului... Peste zece ani, peisajul geopolitic al planetei este transformat pentru totdeauna.

"Omenirea s-a clătinat în pragul extincţiei…"

Maximillian Michael "Max" Brooks (n. 1972) este scriitor şi scenarist american, fiul regizorului Mel Brooks şi al actriţei Anne Bancroft. Războiul Z s-a vândut în 600.000 de exemplare, iar din 21 iunie 2013 thrillerul SF Ziua Z Apocalipsa, cu Brad Pitt în rolul principal, va putea fi urmărit în cinematografe."Filmele cu zombi au devenit un gen aparte, şi - la ora actuală - se bucură de un interes renăscut. Regizorul Marc Forster şi echipa sa exploatează genul cu World War Z/Ziua Z: Apocalipsa 3D, SF cu premiera la noi pe 21 iunie; ei au dorit să omagieze genul filmelor cu zombi şi totuşi să nu se limiteze la regulile acestuia, dorind să creeze ceva care să fie original şi organic. Noutatea vine chiar din modul în care sunt gândiţi zombi, ce acţionează conform unei „inteligenţe a grupului", asemenea bancurilor de peşti, stolurilor de păsări ori insectelor dintr-un stup. Trailerele şi posterele lansate până acum pun în evidenţă acest comportament pe care nu l-am mai văzut într-un film cu zombi. Echipa filmului s-a inspirat din teoria mişcării grupurilor de indivizi, un model de comportament vizibil în natură, chiar înainte ca primii zombi să apară pe ecran. „Este acelaşi mod în care stolurile de păsări sau coloniile de furnici se mişcă împreună. Există aici o 'inteligenţă a grupului'. Cred că e interesant să vedem pe aceşti zombi, care în principiu nu au inteligenţă pentru că sunt morţii vii, să reacţioneze conform cu această mentalitate. Este, în ansamblu, o inconştienţă conştientă", a declarat Marc Forster. "(Citiți mai mult la sursă)@Carti Alese

4 comentarii:

 1. n-am citi inca cartea dar imi place cum arata. frumoasa distributie are:x

  RăspundețiȘtergere
 2. Dragut....chiar sunt curioasa. Imi place tema de "virus mortal ce distruge planeta" :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa inteleg ca trebuie sa fac rost de ea cat mai repede, nu? Pare foarte interesanta cartea. Vreau sa o citesc inainte sa apara filmul.

  RăspundețiȘtergere
 4. In ultima vreme au inceput sa apara din ce in ce mai mai multe filme distopice.Si imi place!Ideea sfarsitului de lume ofera atatea posibilitati si este intens folositaDar in ultima vreme,observand oamenii am inceput sa cred ca aceste filme S.F. au un pic de adevar si ca prezic oarecum ceea ce se va intampla cu omenirea,si aici nu ma refer neaparat la zombi.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate