Treceți la conținutul principal

CUPA CARTILOR - Etapa 2 - Runda - 5 ... si la sfarsit a mai ramas cosmarul VS Academia Vampirilor



...și la sfârșit a mai ramas COȘMARUL de Oliviu Crâznic
 
Numar volume:1
An apariție: 2010

Editura: VREMEA  





Prezentării acestei cărţi i se potriveşte un citat chiar din ea:  
„… omul e învăţat să tragă concluzii din informaţiile pe care le are. În vreme ce adevărul se află, de cele mai multe ori, în informaţiile care lipsesc…”
Coşmarul este o carte scrisă cu şi din pasiune. Asta e evident la fiecare rând.
Este o carte documentată. S-a născut dintr-o asiduă căutare prin documentele ce stau să se sfărâme sub greutatea timpului. Autorul s-a inspirat din scriptele evului întunecat care menţionează fenomene considerate ciudate atunci şi care au rămas neexplicate în prezent deşi, nu-i aşa, se presupune că am evoluat cumva. Citind cartea, veţi descoperi că suntem frământaţi şi atraşi deopotrivă de aceleaşi temeri, de aceleaşi speranţe ca şi aceia care au trăit cu sute de ani înaintea noastră.
Povestea este o combinaţie extraordinară de supranatural şi normal, întuneric şi lumină, bine şi rău. Fire de istorie reală sunt inserate cu har în această broderie dându-i valoare.
Personajele, introduse treptat şi din ce în ce mai multe, au propria istorie care le va determina în final rolul în coşmar. Sunt oameni normali pe care îi separă şi unesc ranguri şi valori sociale, ranguri şi valori umane. Manipulate de forţe necunoscute, unele reuşesc să se comporte exemplar până la capăt, iar altele vor deveni prada propriilor slăbiciuni. Toate personajele însă evoluează (sau involuează), toate se transformă sub presiunea evenimentelor. Locul fiecăruia odată stabilit va fi schimbat cum nici nu te aştepţi. Veţi îndrăgi multe dintre aceste personaje şi veţi recunoaşte că soarta care le-a fost dată este cea mai onorabilă pentru ei, după fapta şi inima lor.
Veţi tremura alături de personaje, veţi spera alături de ei. Veţi crede că aţi rezolvat odată cu ei misterul şi veţi urla de deznădejde împreună cu ei.
Într-o lume din ce în ce mai întunecată şi mai rece, unde tragicul atinge ireparabil totul, găsim acea poveste pură de dragoste visată de la începutul lumii de fiecare.
Momentele de „groază” vă vor zburli probabil pielea dar veţi şti că a fost necesar. Nimic nu este de prisos, nimic nu e risipit.
Totul e atât cât trebuie şi unde trebuie. Asta caracterizează volumul, inclusiv în ceea ce priveşte folosirea figurilor de stil. Autorul nu se fereşte să le folosească şi ele reprezintă un punct forte al cărţii.
Oliviu Crâznic vă va introduce fără să simţiţi într-un decor care este el însuşi un personaj ce se transformă, ține pasul şi trasează liniile povestirii. Lumea şi natura se schimbă împreună pe măsură ce se desfăşoară acţiunea. Castelul, ce se dovedeşte scăparea dar şi capcana în care sunt prinşi protagoniştii, are ziduri ce mustesc de mistere şi pericol. Camerele şi coridoarele sale sunt pline de trădare, disperare, dragoste şi speranţă.
Finalul va aduce liniştea dată de un nou răsărit.
Este evident că ... Şi la sfârşit am mai rămas Coşmarul se adresează tuturor. Vă va plăcea acest volum chiar dacă nu sunteţi pasionaţi de fantasy, romance, gothic. Indiferent care vă este stilul preferat veţi găsi ceea ce căutaţi şi veţi pune cartea pe raftul cu cărţile de recitit.
De ce să votaţi cartea? Pentru că este o carte gothică foarte bine scrisă şi care va încânta cu siguranţă. Este o carte care zgândăre inima şi cele mai ascunse trăiri ale cititorului satisfăcându-i în acelaşi timp pofta de aventură şi suspans. Va induce frica şi teroarea şi va aduce liniştea şi speranţaEste una din cărţile despre care poţi spune liniştit că se citeşte cu sufletul la gură.
(Bibliophile Mystery)

*** 




 Academia Vampirilor de Richelle Mead

Număr volume: 6 (serie completă)
Număr volume apărute la noi: 6
An apariție: 2010
Editura LEDA
  

Dragostea și loialitatea sunt mai puternice decât legăturile de sânge.

Academia Vampirilor “prinde” de la primele pagini şi nu printr-o scenă de acţiune extraordinară, ci prin modul de prezentare a personajelor.
Acţiunea se centrează pe Rose şi Lissa care au o prietenie foarte strânsă, ce durează încă din copilărie.
Cele două au încercat să se ascundă printre oameni după ce, cu doi ani în urmă, au fugit de la Academia Sf. Vladimir. Aici moroii – vampirii vii – sunt instruiţi şi protejaţi, iar dhampirii – gardieni ai moroilor, pe jumătate vampiri – sunt educaţi şi antrenaţi pentru a-i apăra de strigoi – vampiri nemuritori care se hrănesc cu sângele moroilor şi dhampirilor. Descoperite şi escortate înapoi de gardianul Dimitri Belikov, ele trebuie să înfrunte pedeapsa pentru evadare, comentariile răutăcioase ale colegilor şi consecinţele evadării lor. Imediat după reîntoarcerea lor apar o mulţime de întâmplări ciudate care le vor influenţa viaţa.
Rose este o eroină grozavă. Poate avea singură grijă de ea – deşi nu prea are, principala ei preocupare fiind binele Lissei. Nu e tipul de fată care să se lase călcată în picioare sau să facă ce i se spune şi asta, de regulă o bagă în încurcături. Însă face tot ce-i stă în putere pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubeşte. Seria câştigă mult prin sarcasmul şi replicile ei obraznice dar pline de umor. Profesorul ei, Dimitri, îi devine un model de atitudine şi comportament, scopul ei fiind de a-i ajunge egal şi...iubită, deşi totul e împotriva lor.
Dimitri are 24 de ani, ceea ce îi conferă o maturitate şi un echilibru în gândire pe care nu le putem întâlni la niciun adolescent. Renumit pentru profesionalismul şi stilul impecabil de luptă de care dă dovadă, îi este total opus lui Rose. Este poreclit „Zeul” şi se ridică la nivelul acestui apelativ în tot ceea ce face. El devine pentru Rose un adevărat prieten şi aproape o obsesie. Atracţia ei faţă de el se transformă în ceva mult mai profund decât le este permis şi din această cauză inima îi va fi sfărâmată în nenumărate rânduri.
Sfâşietoarea călătorie în care porneşte Rose este una iniţiatică, din care se va întoarce total schimbată, devenind una dintre cele mai puternice eroine întâlnite... Este un drum făcut în încercarea de a-şi alina durerea, de a face dreptate şi a curma suferinţa unei persoane dragi.... Dar drumul se va dovedi a fi cel care oferă posibilitatea unei noi șanse, şansă pe care Rose o va apuca cu ambele mâini şi cu tot sufletul ei.

Lissa Dragomir nu este un vampir oarecare, ci şi prinţesa, singura supravieţuitoare a familiei ei. De aceea trebuie apărată de strigoi în orice moment dar, aşa cum se va dovedi, trebuie apărată şi de proprii ei semeni. Odată cu titlul de prinţesă vin şi responsabilităţile, ea trebuind să se ridice la nivelul aşteptărilor reginei şi a celorlalţi membri ai consiliului regal. Unicitatea darului ei, stăpânirea magiei spiritului, o va face un aliat important atât în luptele  fizice cât şi în cele sufleteşti.
Rose şi Lissa par a fi jumătăţi ale aceluiaşi întreg, contribuind în egală măsură la dezvoltarea acţiunii. Ele descoperăîmpreună vechea legendă a moroilor şi secretele pierdute ce le pot explica legătura specială pe care o au.
Pe parcursul seriei, ambele se maturizează şi sunt testate. Ambele se confruntă cu iubiri nepermise sau incomode, ambele trebuie să ia decizii vitale.
Întâlnim triughiul amoros, iar „rivalul” Adrian Ivashkov a împărţit deja lumea în două tabere. Carismatic, rebel şi excentric, el este tot ce şi-ar putea dori o fată şi totuşi nu el este ceea ce îşi doreşte Rose....sau este?
Acţiune, iubire, pierderi, trădări şi regăsiri, toate se leagă în Academia Vampirilor. Este o serie devenită „de suflet” pentru toţi adolescenţii.
Daca sunteţi fani ai poveştilor cu vampiri cu siguranţă veti devora Academia vampirilor! Dacă nu sunteţi fani ai povestilor cu vampiri cu siguranţă veţi deveni unul.

Trebuie să votaţi Academia Vampirilor pentru că oferă o perspectivă interesantă – mai ales pentru noi, românii – miturilor despre vampiri. Este evident că autoarea a cercetat amănunţit toate aceste povestiri înainte de a scrie. Pentru că are tot ce v-aţi dori: acţiune, mister, iubire interzisă, umor şi suspans.
(Bibliophile Mystery) 
  
Puteti vota pana pe 21 iunie la ora 24.00 
Pentru a vedea rezultatele rundelor anterioare intrati AICI

*CUPA CARTILOR este parte a campaniei "Viata Cartilor - Sustineti piata de carte din Romania"




@Carti Alese

Comentarii

  1. o combinatie cam ciudata, cel putin din punctul meu de vedere, dar cum deja m-am declarat mare fana AV cred ca este clar cu cine am votat

    RăspundețiȘtergere
  2. Andra, iti dai seama ca fiind din ce in ce mai putine carti nu mai avem cum sa le combinam asa ca le cuplam in ordinea in care au castigat etapa anterioara

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu mă aşteptam să fie puse aşa, dar nu contează, oricum ştiu deja cu cine votez :)) Av deja m-a câştigat ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. hmm....cred ca Academia ;))
    pare mai interesanta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Am votat si eu. Acum sa vedem rezultatele:-?

    RăspundețiȘtergere
  6. desi am cam ,,dat de plin".....parca tot spre vampri trag. Un ultimii 4 ani au fost,,prietenii" mei cei mai prezenti...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am citit niciuna din aceste carti dar am votat Academia Vampirilor. Imi doresc foarte mult sa o citesc si mi se pare interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  8. clar academia...desi stiu ca ar trebui sa sustinem autorii romani, dar mi-a placut prea mult seria ca sa nu o votez

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa fim seriosi! :X Academia Vampirilor este cea mai buna serie! Era clar ca o sa castige!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi