Treceți la conținutul principal

CUPA CARTILOR - Etapa 2 - Runda 3 - Chimie Perfecta VS Dispozitive Infernale




Chimie Perfectă de Simone Elkeles

Numar volume: 3 (serie completa)
Numar volume aparute la noi: 1
An aparitie: 2012
Editura: LEDA


Uneori festele pe care ți le joacă soarta duc la cele mai ne... fericite deznodăminte.
Seria prezintă poveştile de dragoste a trei frați care decid să-şi depăşească statutul la care societatea şi destinul i-a condamnat. Mai din proprie voință, mai împinşi de la spate, aceştia vor alege până la urmă calea cea mai bună pentru ei chiar dacă nu este cea mai uşoară. Dimpotrivă, este cea mai grea, pentru că este în joc nu doar viitorul lor ci însăşi libertatea şi viața.
Chimie perfectă este primul volum din serie şi este convingător. Provocare sau adevăr? Avem ambele: Chimie perfectă ne provoacă să aflăm adevărul ascuns sub imaginea publică pe care suntem obligați s-o afişăm. Adevăr care ne face mult mai asemănători decât am crede.
El nu este chiar cavalerul pe cal alb (dar probabil e cel în armură neagră), iar ea nu este tocmai domnița aflată la ananghie. Sunt personaje ale lumii moderne care se confruntă cu probleme moderne pe lângă care dragonii şi zmeii par lucruri minore.
Simone Elkeles reuşeşte să construiască unii dintre cei mai atrăgători „băieți răi” atât de atrăgători încât şi mamele şi tații adolescentelor ar putea să-i placă (şi o fac probabil în sinea lor, mai ales că fiicele le vor fi în siguranță când băieții răi se vor transforma în - foarte - buni).
Prinşi în propriile lumi ce par despărțite irevocabil, cei doi sunt prea preocupați să se înfrunte şi asta îi împiedică să vadă ce i-ar putea apropria. Îşi încep aventura încarcerați în prejudecățile şi „cerințele” societății, dar treptat ajung să-şi descopere unul altuia acele calități care merită apreciate şi tot treptat ajung să admire ceea ce descoperă şi să decidă că merită să lupte pentru ce pot avea. Totuşi nu este uşor. Viața din care încă fac parte luptă în cele mai aprige moduri pentru a nu-i scăpa din gheare. În plus, chiar alegerile pe care sunt nevoiți să le facă pentru a-şi apăra dragostea duc inevitabil la despărțirea lor şi la vulgarizarea relației... în ochii celorlați. Cine a spus că dragostea e bucurie nu a iubit niciodată!
Un plus al cărții este acela că povestea este spusă din perspectiva ambilor. Astfel putem cunoaşte în întregime trăirile şi transformările prin care trec cei doi şi modul în care iubirea lor se naşte şi evoluează.
Personajele secundare susțin povestea şi eroii. Ei au rolul de a sublinia efortul şi lupta dusă de aceştia. Confruntați şi implicați în situații asemănătoare povestea lor are un alt final decât al protagoniştilor principali.
De la Romeo şi Julieta la Poveste din Cartierul de Vest avem în sfârşit un deznodământ care aduce speranță.
De ce s-o votați? Mai întâi pentru faptul că, deşi este contemporany a intrat într-o competiție dominată de cărțilefantasy. În al doilea rând, pentru că este o carte pentru cei aflați la vârsta adolescenței la care se visează cu ochii deschişi, dar şi pentru adulții care ştiu să aprecieze şi să-şi aducă aminte de fiorii primei iubiri. Lacrimi, zâmbete, speranță şi iubire este ceea ce veți găsi în Chimie perfectă. Şi pentru că... întotdeauna puteți face ce trebuie.
(Bibliophile Mystery) 


***

Dispozitive Infernale de Cassandra Clare
Numar Volume: 3 (serie incompletă)
Numar volume apărute la noi: 2
An apariție: 2011
Editura: LEDA

Dispozitive Infernale este cea de a doua serie a Cassandrei Clare. Asta este un lucru bun, foarte bun. De ce? Pentru că tot ce-a învățat autoarea şi experiența câştigată au fost aplicate în această serie. Rezultatul este unul extraordinar, un roman o serie care sigur va cuceri noi fani nu doar pentru autoare dar şi pentru genulsteampunk.
Să vedem... Avem o Londră victoriană, o Londră dark, a umbrelor şi tenebrelor. O lume pe care nici nu ți-ai fi putut închipui că există, dar care este reală, veridică şi te absoarbe fără scăpare.
Mişună în ea tot felul de creaturi culese şi inspirate din variate mitologii urbane sau religioase, creaturi care îşi găsesc perfect locul. În mijlocul lor tronează mecanismele iadului. Ce sunt ele? Doar n-o să vă spun eu! Nicio creatură întâlnită nu este exagerată într-un mod ridicol, fiecare îşi împarte şi se bucură de rolul oferit. Autoarea le construieşte şi jonglează cu măiestrie, reuşind să ofere logică şi normalitate într-o lume a imaginației debordante.
Personajele rele sunt chiar sinistre şi captivante în răutatea lor. Te simți responsabil să le deteşti.
Personajele bune sunt clar si bine conturate şi la rândul lor variate. Firi diferite, istorii şi destine diferite. Le placi şi ți-e greu să faci alegeri.
Personajele se completează şi motivează reciproc.
Seria este echilibrată. În primul volum este mai multă acțiune şi stai cu inima strânsă cine e cine, cine e trădătorul, ce va (mai!) urma. Al doilea volum se axează mai mult pe relația dintre personaje şi îți vei roade unghile din nou, dar din alte motive. Cu dragostea nu-i uşor, iar atunci când intervine loialitatea, iubirea dintre prieteni şi mai ales blestemele care te bântuie, totul se complică groaznic. Nicio decizie nu-i uşor de luat când sentimentele sunt ascunse pentru a proteja.
De ce să votați seria? Pentru că veți avea parte de tot ce ați putea dori: acțiune, prietenie, dragoste, personaje şi dialoguri reuşite. Există dragoste, există ură, există dragoste de putere, trădare şi devotament, regrete, neîndurare, răzbunare, inteligență şi naivitate, realitate şi fantastic, iar Cassandra Clare le-a îmbinat pe toate admirabil.
(Bibliophile Mystery) 

Puteți vota pana pe 15 iunie la ora 24.00
Pentru a vedea rezultatele rundelor anterioare intrați AICI 

*Cupa Cărților este parte a campaniei "Viața Cărților - Susțineți piața de carte din România" 



@Carti Alese

Comentarii

  1. Hmmm...nu ma pot decide pentru ca amandoua au fost super..:)

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu ca si chimie perfecta e buna,dar dispozitive infernale va fi mereu prima dintre serii<3

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am citit nici una din cărţi spre marea mea ruşine, aşa că am votat în funcţie de prezentarea făcută cărţii ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. dispozitive :D cealaltă nu am citit-o :(

    RăspundețiȘtergere
  5. dispozitive? pariez si eu pe castigator....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi