100 de ani de la scufundarea Titanicului
Pe 15 Aprilie 2012 se împlinesc 100 de ani, de când Oceanul Atlantic a înghițit 1500 de vieți.
De mic am fost atras de ce s-a întâmplat în acea noapte, după ce am văzut prima oara filmul din 1997, mi-au rămas multe scene în cap : Femeia care își adormea copiii, pregătindu-i pentru moarte, bătrânii cum stăteau în pat ținându-se de mâna în timp ce camera lor era inundată și scena care m-a "traumatizat" cel mai mult este bărbatul care se aruncă de pe vapor și în timpul căderii s-a lovit de elice.
Pe data de 14/04/1912, Titanic a lovit un iceberg la tribord, provocând o tăietură în carenă pe o lungime de 90 m din cei 300 m ai navei. După 2 ore și 40 minute, pe 15 Aprilie 1912, Titanicul, s-a scufundat rupându-se în 2 părți.
În cele 20 de bărci de salvare au intrat 700 de oameni. Restul de 1517 au murit în apa înghețată a Atlanticului.
Mărturisirile supraviețuitorilor
Titanicului este o poveste de lașitate și eroism: un băiat ce a intrat într-o barcă de salvare deghizat în femeie, mai mulți bărbați ce s-au furișat în barcă și au stat ascunși sub fustele femeilor, Bruce Ismay care după câteva momente de panică și isterie, profită de un moment de neatenție al unui ofițer și se urcă în barca de salvare, înaintea femeilor și copiilor. Însă orchestra care a cântat până la sfârșit, multe femei care și-au dat locul din barcă prietenelor sau surorilor, Ida Strauss care a refuzat să se ducă în barcă fără soțul ei Isador și hotărăște să rămână cu el pe vas, poștașii care au murit înecați în vapor încercând să salveze corespondența și multe alte povești de eroism. Căpitanul Smith este văzut ultima dată pe punte după ce toate bărcile au fost lansate. Nu se știe ce sa întâmplat cu el cu toate că moartea sa a fost prezentată în diferite feluri în diferite filme. Benjamin Guggenhein și Thomas Andrews sunt printre oamenii iluștrii care au rămas în Titanic și s-au dus cu el la fund.
@Carti Alese
:o3 Simt nevoia sa revad filmul, ma duc dupa servetele..
RăspundețiȘtergereprima suta de ani trece repede. Dupa care , vine uitarea...
RăspundețiȘtergerecred ca nimeni nu o sa uite tragedia petrecuta pe RMS Titanic,a fost foarte mult mediatizata si astfel de greseli colosale nu ar trebui uitate.
ȘtergereAm vazut acest film de foarte multe ori si de fiecare data sunt marcata intr-un fel. Cum ai spus si tu, unii au dat dovada de lasitate, dar altii au dat dovada de curaj prin faptul ca nici nu s-au straduit sa se salveze. Eu am admirat mult orchestra care a cantat pana la sfarsit pentru ca(evident) stiau ca sfarsitul este aproape.
RăspundețiȘtergereA fost o tragedie, dar, din pacate, putini mai vorbesc despre ea. Cu ocazia celor 100 de ani se putea difuza filmul la Tv sau macar, intr-o mica parte din jurnal se putea vorbi despre aceasta groaznica intamplare.
Cel putin au aparut diferite articole in national geographic in legartura cu evenimentul si numarul urmator din revista de istorie (care apartine tot de national geographic) va avea scufundarea titanicului ca parte din istorie. Nu cred ca vor fi uitati prea curand. Sa ne gandim la film care dupa atata timp inca mai marcheaza oameni, s-a relansat in cinematografe 3d pentru a reaminti cei 100 de ani si pot sa jur ca am vazut si un serial, dar nu a fost foarte mediatizat. E ciudat ce fel o astfel de tragedie a ajuns atat de populara.
RăspundețiȘtergereE o mare tragedie ce s-a intamplat cu Titanicul, si intotdeauna cand ma uit la film imi dau lacrimile. E adavarat ca au fost multi lasi, care s-au dechizat in femei pentru a pleca cu barcile de salvare, ce s-a intamplat la bordul Titanicului, acum 100 de ani cred ca a fost o mare nebunie. Pacat e cei care au murit acum 100 de ani, acum nu prea a fost prezentata tragedia la televizor.
RăspundețiȘtergereCe mi-a placut filmul acesta! Tin minte ca eram foarte mica si aveam filmul pe caseta video si ma uitam la el . Cate pierderi au avut loc atunci. :( Dumnezeu sa ii odihneasca!
RăspundețiȘtergerePersonal, Titanic mi s-a părut unul din cele mai emoţionante filme realizate până acum, după A walk to remember. Nu a fost doar povestea dintre Jack şi Rose cea care a impresionat ci şi scenele de moment, cele de la final când toţi îşi iau adio. M-am tot gândit la asta şi ar fi fost interesant ca cineva să facă o carte, dacă filmul a fost supe uau, o carte probabil ar dărâma nişte recorduri dacă ar fi scrisă de o persoană talentată ;))
RăspundețiȘtergere