Domnisoara Christina, un film de Alexandru Maftei bazat pe nuvela lui Mircea Eliade

Din multele lecturi obligatorii sau nu din liceu, pot să spun că romanele lui Mircea Eliade le-am citit cu  un mare interes. N-au fost multe dar Maitreyi și Nuntă în cer m-au impresionat. Nuvela Domnișoara Christina  a aceluiași scriitor, a fost transpusă pe marele ecran. Premiera cea mare a fost la TIFF pe 6 iunie 2013, unde norocoșii l-au putut viziona pentru prima dată. Primele cronici sunt impresionante și acum vreau să citesc și eu această nuvelă și aștept să apară filmul în cinematografele din țară. V-a plăcut vreo operă a scriitorului? 

"După ce a readus la viaţă comedia romantică românească în 2010, cu Bună! Ce faci?, Alexandru Maftei schimbă tonul în Domnişoara Christina, ecranizare după nuvela omonimă a lui Mircea Eliade. Ajutat de o echipă cu excelent ochi pentru detaliu şi de coloana sonoră inspirată, Maftei aruncă pe ecran o combinaţie extrem de rară în cinematograful nostru: film de epocă şi horror de atmosferă. E greu de prevăzut cu cât entuziasm va întâmpina acest film publicul din România, dar ce putem spune este că Cinemagia se aştepta la mult mai puţin, dat fiind bugetul nu foarte generos şi dificultatea subiectului. Povestea se învârte în jurul tânărului Egor Paşchievici (unde mai găseşti un nume atât de romantic în zilele noastre?), interpretat de un foarte cristic Tudor Aaron Istodor. Împreună cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton, din O lună în Thailanda), Egor ajunge la moşia Moscu, în centrul căreia tronează somptuosul conac al familiei. Egor speră să poată picta în linişte, bucurându-se de compania Sandei, dar zilele la conac sunt bântuite de referiri la domnişoara Christina, mătuşa Sandei ucisă în timpul răscoalei de la 1907." (Sursa știrii este Cinemagia.ro)

Avem și TRAILER! ENTUZIASMAȚI?




@Carti Alese

Comentarii

  1. Sună foarte interesant! Nu am citit Domnișoara Christina, însă acum sunt foarte curioasă. Din ce am citit de Eliade, cel mai mult mi-a plăcut Nuntă în cer.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac foarte mult cartile lui Mircea Eliade!! Am citit si Maitreyi si Domnisoara Christina.Chiar as vrea sa vad si filmul.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, arata foarte bine, mai ales pentru un film romanesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am citit doar "Romanul adolescentului miop" si pot spune ca m-am "indragostit" de autor. Sper ca aceasta carte sa nu ma dezamageasca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit-o acum 4 ani.Mi-a placut la nebunie.In sfarsit fac si romanii un film bun!Abia astept sa-l vad!

    RăspundețiȘtergere
  6. am citit si eu acum vreo 2 ani Domnisoara Christina si mi-a placut foarte mult. Cei care nu au citit-o, ar trebui s-o faca cat mai repede, nu va va dezamagi. Cat despre film, abia astept sa-l vad!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am inceput Maitreyi dar am abandonat. Pare interesant filmul , mai ales ca e facut de romani . Ai nostri se pricep la comedii

    RăspundețiȘtergere
  8. Am avut placerea si onoarea (da, o voi numi astfel, desi a fost o lectura obligatorie) de a lectura Maytreyi si Domnisoara Christina, inainte de a cunoaste universul fantasy ( D. Christina fiind prima mea carte fantasy, sau cu nuante fantasy). Trebuie sa mentionez ca desi ambele carti mi-au placut foarte mult, D. C. a fost preferata mea...
    Scena mea preferata din aceasta carte a fost momentul in care D.C se dezvaluie cu adevarat lui Egor si celorlalte personaje, iar acestia afla ca ea nu era doar o poveste de groaza, ci o fantasma (partea cu manusa ei lasata in urma a fost impresionanta) ceea ce va avea ca rezultat incendiul de la finalul romanului.
    Acestea fiind spuse, astept cu mare nerabdare ecranizarea romanului, iar din vizionarea trailer-ului, se anunta a fi promitatoare :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa trailer filmul pare ca a iesit destul de bine chiar daca a avut un buget restrans.Banuiesc ca efectele nu au iesit extraordinare,dar vom vedea cand va aparea filmul.Eu inca nu am citit nimic de Eliade,ma apucasem in toamna de Romanul adolescentului miop dar l-am abandonat din cauza lipsei de timp.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu