Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/07/2017

2017 este anul lui Stephen King! (noile adaptari ale scriitorului)

Anul acesta cititorii se pot bucurat de patru noi adaptări atât pentru marele ecran, cât şi pentru micul ecran, ale scriitorului Stephen King. Majoritatea romanelor au fost traduse la Editura Nemira și puteți accesa edițiile și comanda cărțile de pe site-ul Editurii Nemira.


Noua ediție/copertă 
Prima de pe listă ar fi producţia cinematografică Turnul întunecat (The Dark Tower) bazată pe longeviva serie cu acelaşi titlu pe care o găsiţi la Editura Nemira. Filmul a apărut de curând, aşteptările fiind mari, însă nedepăşite de rezultatul din cinema, dar dacă încă speraţi să urmăriţi universul ficţional adaptat în continuare, producătorii nu pentru voi o veste bună, deoarece povestea va fi explorată pe micul ecran într-o mini serie sau chiar serie tv (acum depinde şi de audienţă), pe postul celor de la FOX. Pistolarul doar va trece din cinema, pe micile ecrane. Detaliile despre primul volum au fost preluate de la Editura Nemira:

Pistolarul este primul volum din saga Turnul Intunecat La varsta de nouasprezece ani, Stephen King s-a hotarat sa scrie o poveste similara cu cea din Stapanul inelelor de J.R.R. Tolkien. Westernul legendar regizat de Sergio Leone, Bunul, raul si uratul, si un poem de Robert Browning, Childe Roland to the Dark Tower Came, l-au inspirat sa scrie „ceva ce continea sentimentul de aventura si magie din seria lui Tolkien, dar pe fundalul western aproape absurd de maret al lui Leone”, o epopee de o „maretie apocaliptica”. Treizeci si trei de ani mai tarziu, magnus opus la care a lucrat intreaga viata a fost finalizat. Este povestea lui Roland Deschain, ultimul pistolar, si a calatoriei sale spre Turnul Întunecat.

Cei de la Editura Nemira au tradus întreaga serie, Turnul Întunecat, iar acum ne-au pregătit o ediție nouă, care arată super!
Cea de-a doua adaptare este după una din noile serii ale autorului, Bill Hodges care este sub conducerea celor de la (surpriză) AT&T. 

În orele friguroase ale dimineții, sute de șomeri disperati se aseaza la coada unui targ de joburi intr-un oras din Midwest. Din senin, soferul unui Mercedes furat sparge multimea si ii calca cu masina pe oamenii nevinovati care asteptau la portile targului, apoi da cu spatele si ii ataca din nou pe cei ramasi in picioare. Opt oameni sunt ucisi si alti cinsprezece sunt raniti. Ucigasul fuge de la locul faptei. Dupa cateva luni de la incident, intr-o alta parte a orasului, Bill Hodges, un politist pensionat, este inca bantuit de aceasta crima neelucidata. Intr-o zi, o scrisoare anonima primita de la cel care revendica atacul il scoate pe Hodges din depresie si apatie in momentul in care ameninta cu o noua agresiune si mai violenta. Bill Hodges nu mai are timp de pierdut si trebuie sa porneasca pe urmele ucigasului pentru a preveni moartea a mii de oameni nevinovati. In noul sau roman, maestrul thrillerului, Stephen King, ne arata mecanismele infricosatoare din mintea rece a unui criminal lipsit de emotie, o lectura pe care nu o veti uita prea curând.

Filmul Gerald's Game urmează să apară pe 29 septembrie pe platforma celor de la Netflix. Romanul a apărut la Editura Nemira, acum și într-o ediție mult mai deosebită. Am încredere că această adaptare este în mâini bune, deoarece se află sub regia lui Mike Flanagan care este cunoscut pentru producțiile sale Oculus, Hush și Ouija 2.

In timpul unui joc erotic pervers, Jessie, incatusata de pat, intr-o casa de vara izolata de lume, il loveste pe sotul sau, Gerald, provocandu-i involuntar moartea. In urmatoarele douazeci si opt de ore, Jessie este condamnata sa indure intunericul, teroarea si nebunia, caci gandurile ii vorbesc cu voci incestuoase, cu voci de mult uitate, de mult ingropate, iar strigatului ei ii raspunde o creatura oribila, un chip alb furisat in umbra. Pentru ea, moartea ar fi o binecuvantare. 
Imagine preluată @BloodyDisgusting

Castle rock este o producție tv specială pentru că va îmbina mai multe linii narative din universul creat de Stephen King. De această producție se ocupă cei de la Hulu, aceeași platformă care a adaptat romanul scriitorului, 11.22.63, într-o mini serie. Nu se cunosc foarte multe detalii despre acest proiect, știm doar că se află sub conducerea lui J. J. Abrams și că filmările au început vara aceasta.


1922 este o altă adaptare a celor de la Netflix, care va avea premiera pe 27 octombrie 2017. Filmul este bazat pe nuvela omonimă, în care secretele unui bărbat sunt dezvăluite, iar pe parcurs suntem martorii repercusiunilor sale. 

Imagine preluată @BloodyDisgusting

The Mist a avut parte de o adaptare cinematografică de succes, iar de data aceasta nuvela scriitorului a fost readaptată, dar de data aceasta într-o serie tv, de cei de la Spike. Seria tv, The mist a avut premiera vara aceasta și puteți vedea acum întreg sezonul, fără să așteptați episoadele să apară. So binge-watch the s**t out of it! :)


Am lăsat ce e pentru mine cea mai așteptată adaptare, aceea fiind IT, tradus în română destul de ingenios, Orașul BâtuIT


Pennywise, clovnul in costum viu-colorat, ademenește tinerii trecători cu baloane, castane coapte și covrigei, cu miros de copilărie și cu minunate promisiuni. Dar când își scoate costumul, se transformă în păianjen. Sau în mumie... Respirația-i este otrăvită, orbitele-i sunt hăuri, iar mâncarea sa preferata este tocana de copii. Singura arma care îl poate doborî este prietenia. Personajele sunt vecinii dumneavoastră, oameni obișnuiți aidoma dumneavoastră. Iar cartea trebuie să fie citită într-o încăpere bine luminată. 

Din păcate nu voi merge la premiera filmului, pentru că vreau să termin romanul mai întâi și apoi să merg la cinema :). Romanul este tradus de cei de la Editura Nemira, atât în format hardcover, cât și softcover. Voi veți pluti? ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate