Treceți la conținutul principal

Film : Viață pentru sora mea (My sister's keeper) Recenzie

Când ne gândim la o familie, la întemeierea unei familii, avem o viziune pozitivă. Părinții și-au dorit acel copil și nu a fost un simplu accident, sau așa ne închipuim noi... Anna nu a fost un simplu accident, a fost un copil programat, s-a născut pentru un anumit scop. Sara și Brian au aflat că cel de-al doilea copil al lor are leucemie de la o vârstă fragedă. Din păcate părinții nu sunt compatibili, nici fratele, compatibilitatea fiind de 1 la 200. Doctorul are o soluție, să se gândească la un nou copil, de data aceasta unul fabricat. Doctorii se preocupau ca viitorul lor copil să fie 100% cu sora, Kate, pentru a putea preleva măduvă și altele, pentru a salva viața celuilalt copil. 
Așa se naște Anna. De mică donează surorii măduvă, este supusă multor chinuri, cu sau fără voința ei. Kate crește, devine un adolescent, care face chimoterapie și cu speranța că viața ei nu va fi scurtă. Celulele leucemice se răspândesc în corpul lui Kate, dar nu aceasta este problema. Rinichii cedează și are nevoie de un transplant, numai că sora ei Anna, cea donatoare, nu vrea și se adresează unui avocat faimos... 

"Nu mă deranjează că boala mea mă ucide, dar îmi omoară și familia."

M-a emoționat acest film, Recunosc, acest film m-a făcut să plâng. Nu știu cum nu poți să plângi, filmul emoționează, este realist și nu a fost o pierdere de timp. Viață pentru sora mea (My sisterțs keeper) este un film regizat, de cel care a produs The notebook și este bazat pe un roman, care vreau să-l citesc pe viitor. Mi-a plăcut foarte mult scenariul, actorii mi-au întrecut așteptările, Anna și Kate fiind jucate de actrițe tinere Abigail Breslin și Sofia Vassilieva. Cameron Diaz în postura de mamă a făcut o treabă bună. Mi-a plăcut foarte mult cum a evoluat filmul, de la ultima prezentare din prezentarea mea de mai sus. Anna, nu este egoistă, când nu vrea să-i doneze rinichiul, dar chiar Kate o sfătuiește să se revolte. Sora ei Kate este conștientă că va muri și nu vrea ca sora ei să fie privată de anumite activități, pentru tot restul vieții doar ca să o ajute pe ea. Vă recomand acest film, merită văzut, chiar dacă nu vă place subiectul, s-ar putea să priviți altfel viața și să vă gândiți la cel de lângă voi.


@Carti Alese

Comentarii

  1. Am vazut filmul si pot sa zic cu mana pe inima ca a fost un film incredibil.Povestea e pur si simplu uimitoare..si un subiect nu prea "comun".
    A fost foarte trist si sunt cateva lucruri pe care le poti invata de la doua fetite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi dau seama ca este un film emotionant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Filmul e superb.Sincer chiar nu am reusit sa scap fara sa plang:((

    RăspundețiȘtergere
  4. "Nu mă deranjează că boala mea mă ucide, dar îmi omoară și familia." Cuvinte care te ung la inima. Sunt cuvinte reale, emotionante, superbe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut si eu filmul si l-am vazut impreuna cu mammi, ceea ce nu e bine deoarece amandoua ne-am intristat.
    Mie, imi plac filmele de dragoste, comedia, dar acest gen de film e necesar pentru ca ne creeaza o alta impresie despre viata. Dupa parerea mea, filmul aceasta are rolul de a evidentia dragostea parintilor, dar si obsesia si privarea unei fiice de bucurii prin simplul fapt ca ea trebuia sa isi ajute sora, fie ca voia, fie ca nu. Cand vezi ca orice ai face, sora ta nu supravietuieste probabil ca actioneaza acel instinct al apararii si realizezi ca tu trebuie sa traiesti. Asa a fost si cu Anna. E posibil sa o condamne lumea pentru ca a fost "egoista", dar nu e asa, Anna a fost realista.
    Filmul iti smulge lacrimi, insa iti arata si o alta fateta a vietii, mai ales noua, adolescentilor care nu ne precupam foarte mult de ceea ce este in jurul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  6. nice subject!ma emotioneaza astfel de filme.o sa-l caut.am mai vazut unele asemanatoare,cand nu aveam atatea pe cap si aveam timp sa stau cu orele la tv.

    RăspundețiȘtergere
  7. Inca nu am vazut filmul, dar pare foarte interesant si emotionant. Nu stiam ca exista si o carte, dar mi-o voi cumpara cu prima ocazie.

    RăspundețiȘtergere
  8. auch, destul de dureros, devin intrigata ca nu am citit cartea

    RăspundețiȘtergere
  9. Am vrut de curand sa vad si eu filmul,dar nu stiu ce m-a oprit,poate nu am vrut sa ma intristez de Craciun, daca il vedeam sigur eram trista toata ziua. Dupa recenzia ta trebuie sa imi fac curaj sa ma uit la film, sunt sigura ca este o poveste de viata impresionanta,care o sa le dea multora de gandit.Este scandalos ca o mama sa isi sacrifice un copil pentru celalalt,dar este in acelasi timp o drama sa ajungi in asa o situatie si atunci chiar ai face orice.
    Stiu de catva timp ca exista si o carte,dupa care este ecranizat filmul, O viata de rezerva-Jodi Picoult, aparuta la Rao, acum o sa adun bani sa imi cumpar cartea.:)
    http://www.raobooks.com/raobooks_fisa_carte.php?fisa_id=1146&niv1_id=1&niv2_id=12002&niv3_id=120023040

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi