Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

8/31/2012

Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere / The statistical probability of love at first sight de Jennifer E. Smith Recenzie

Această carte a fost trimisă de Books Express, un site unde puteți cumpăra cărți în engleză, . Tot pe acest site găsiți cărți și în alte limbi cum ar fi : germană, italiană, spaniolă sau franceză.
"And o there are days in life,
 worth life 
and worth dead." 
- Our mutual friend de Charles Dickens.

Hadley a întârziat  doar patru minute, iar această întârziere i-a schimbat cursul vieții.
Avea parte de o familie fericită, până ce lucrurile s-au destrămat. Tatăl ei a plecat la Londra ca să predea pentru un semestru la Oxford și de atunci familia lui Hadley, din New York s-a destrămat. Tatăl ei și-a găsit pe altcineva și a divorțat de mama ei. Acum ea trebuie să se ducă la nuntă, care avea loc, bineînțeles la Londra. Dar cum putea să-și privească tatăl, când el iubește pe altcineva?
 Cu toate că Hadley nu a vrut să se ducă, mama ei i-a explicat că ar regreta și totuși rămâne tatăl ei până la urmă. Dar când ajunge la aeroport cu bagaje, o carte scrisă de Dickens, care i-a aparținut tatălui ei și invitația la nuntă, descoperă că întârzierea de patru minute a făcut să-și piardă avionul spre Londra.
Blocată în aeropot pentru o vreme, așteptând un alt avion, îl întâlnește pe Oliver, un student care se îndreaptă spre aceeași destinație. Și-au dat seama că locurile lor sunt pe același rând, și amândoi s-au bucurat într-un fel. Timp de zece ore aceștia își împărtășesc multe lucruri personale, cum Hadley a pierdut speranța în dragoste și nu mai crede în căsnicie.
Dar poate un străin să-i schimbe viața?
Și care sunt șansele de dreagoste la prima vedere?

"In the end , it's not the changes that will break your heart; it's that tug of familiarity."


Când citești titlul acestui roman te duce cu gândul la o carte practică despre statistici și probabilități. Dar ce ziceți de un roman, a cărui acțiune se petrece într-o zi și are legătură cu statistica, dar într-un mod figurat? Ca să acord o notă personală, subiectivă acestui roman ( l-am început culmea în aeroport, dar nu l-am terminat pentru că eram într-o criză de timp, iar în avion îmi era imposibil să citesc), am trăit și eu o fărâmă din experiența personajelor, care sunt până la urmă fictive. Care era probabilitatea? Nu știu, dar s-a întâmplat; nu ca în roman, dar era culmea! Să revin. Am citit un sfert din carte și m-a prins. Cartea se citește ușor și este vorba despre doi străini care se întâlnesc din greșeală, după ce personajul feminin pierde avionul și este nevoit să aștepte următorul avion. În timpul călătoriei personajele se cunosc și se face trimitere la un roman scris de Charles Dickens -Prietenii noștri comuni. Cartea nu este vorba doar despre iubire, chiar dacă doar la asta ne-a dus gândul când am citit titlul. Teme precum familia, călătoria, adolescența sau inițierea sunt la fel de importante cum este tema iubirii. Ambii tineri sunt într-o perioadă de criză și în ambele cazuri obstacolele sunt văzute dintr-un alt unghi.

Nota: 10+/10
Titlu: The statistical probability of love at first sight
Autor: Jennifer E. Smith
Editura: Headline
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

6 comentarii:

 1. iiiiiiinteresant! de pus un semn...poate un nod in gat, sa imi aduc aminte sa o citesc...cand o gasesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Recenzii la carti de genul asta ma fac sa imi dau seama ca sunt obsedata de fantasy. :)) Ar trebui sa mai schimb placa.

  RăspundețiȘtergere
 3. povestea este frumoasa,chiar demna de un film.
  nu te supara dar ai mai multe greseli in recenzie:denonstrează,regreata,rămânde.nu pui virgule.nu iti spun asta sa te superi pe mine,incerc sa te ajut sa te perefectionezi in a scrie recenzii.Bafta!;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am de ce să mă supăr. Vă mulțumesc pentru atenționare, am și corectat. Mai apar greșeli când ești într-o criză de timp.

   Ștergere
 4. Eu cred ca poate un strain sa iti schimbe viata ;))

  RăspundețiȘtergere
 5. Asta, e o carte pe care vreau sa o citesc neaparat. Deoarece mi se potriveste perfect. Sunt genul de fata care se indragosteste la prima vedere :))

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate