Treceți la conținutul principal

Vremea ingerului de Anne Rice Recenzie

ASASINUL CU SERINGA

Lucky Vulvoiul sau  ^Asasinul cu Seringa^  cum preferă presa, înfăptuieşte crime la comanda Jusţitiarului, sau mai bine zis, este noua lui meserie la care nu s-a gândit niciodată.
Dar înainte de Lucky Vulpoiul era Tomy O´Dare, un tânăr din New Orleans căruia îi plăcea să cânte la lauta, să meargă la biserică, dorea să fie preot...Nu a avut o viaţă uşoară, părinţii lui aveau boala alcoolului, tatăl lui îl dispreţuia, dar după moartea tatălui Tomy devine capul familiei, trebuia să-şi întreţină fraţii mai mici şi mama care avea  nevoie de alcool tot timpul.Băiatul era în pragul disperării, prima lui relaţie n-a decurs bine din cauza situaţiei.S-a rugat ca totul să înceteze dar acum regretă acest lucru, nu şi-a dorit ca totul să se termine tragic. A lăsat oraşul natal în urmă şi s-a mutat la New York unde a început totul.
Dar într-o zi, în timpul unei crime, un serafim (înger)  apare, oferindu-i şansa de a salva vieţi în loc să le curme.
Există iertare.
Serafimul îl trimite pe Tomy  în Anglia secolului al XIII-lea pentru a ajuta doi evrei acuzaţi de ceva inimaginabil. Dar poate Tomy să-i ajute? Cel care timp de zece ani a comis crime la comanda Justiţiarului.
Anne Rice revine la scrisul său fermecător care i-a cucerit pe cititori mai bine de trei decenii, compunând o poveste plină de suspans, situată în vremuri îndepărtate – un thriller metafizic despre îngeri şi asasini.


Mi-a plăcut enorm de mult cartea, am devorat-o !
Anne Rice te surprinde în orice moment, te emoţionează (da!).Mesajul sau mesajele transmise prin această carte sunt că : există iertare, viaţa merge mai departe orice s-ar întâmpla.Eu l-am înţeles pe Tomy deoarece a avut o viaţă de coşmar iar când i s-a ivit ocazia a ales calea cea mai uşoară, numai că nu a fost cea bună.M-a impresionat trecutul baiatului, această carte e ca o lecţie de viaţă.Recomand această carte!






Nota: 10/10
Titlu :Vremea Îngerului
Autor:Anne Rice
Editura: Leda


Recenzie: Claudiu


Comentarii

  1. Nu am citit cartea, dar sper ca o sa reusesc sa o citesc!:) Imi place recenzia, pot spune ca m'ai convins!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am citit cartea, desi mi-as dori foarte mult sa o fac! Cred ca o sa mi-o cumpar si eu cat mai curand, pentru ca pare grozava!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt inca in dubii daca sa o cumpar sau nu. In primul rand pare diferit fata de ce scrie Anne Rice in general. Nu stiu de ce dar la inceput ma duce cu gandul la Dan Brown, apoi aluneca spre genul fantasy.

    RăspundețiȘtergere
  4. am auzit numai cuvinte bune despre aceasta serie

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit primele 3 carti din Cronicile Vampirilor scrise tot de Anne.Are un stil deosebit de a scrie.De cand am vazut titlul am stiut ca este o carte buna.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aceasta carte m-a tentat inca de cand a aparut deoarece imi place foarte mult stilul lui Anne Rice de a scrie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit ambele volume :x sunt geniale :x adevarata fictiune <3

    RăspundețiȘtergere
  8. Am doua carti ale autoarei in biblioteca, insa n-am apucat sa le citesc, iar de aceasta am tot auzit. Poate voi reusi sa o imprumut de la cineva sau o gasesc la biblioteca:-?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am citit cartea, dar se afla deja pe lista mea de carti in asteptare .... E o carte cate te duce intr o alta lune .....merita sa fie citita ... nota 10

    RăspundețiȘtergere
  10. n-am citit cartea, dar mi-as dori foarte mult sa o citesc. imi place si descrierea, si coperta, si recenzia

    RăspundețiȘtergere
  11. neh , clar nu e genul meu.nu-mi plac cartile cu crime si nici ingerii.no way!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am al doilea volum din aceasta serie si demult timp in cerc sa fac rost de primul volum.Dar nu stiu sigur daca merita.Adica mi se pare ca nu prea:))

    RăspundețiȘtergere
  13. Interesanta recenzie,iar coperta e superba.Singura carte citita de la aceasta autoare este Interviu cu un vampir.doar pe asta o am.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi