Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/05/2011

Vremea ingerului de Anne Rice Recenzie

ASASINUL CU SERINGA

Lucky Vulvoiul sau  ^Asasinul cu Seringa^  cum preferă presa, înfăptuieşte crime la comanda Jusţitiarului, sau mai bine zis, este noua lui meserie la care nu s-a gândit niciodată.
Dar înainte de Lucky Vulpoiul era Tomy O´Dare, un tânăr din New Orleans căruia îi plăcea să cânte la lauta, să meargă la biserică, dorea să fie preot...Nu a avut o viaţă uşoară, părinţii lui aveau boala alcoolului, tatăl lui îl dispreţuia, dar după moartea tatălui Tomy devine capul familiei, trebuia să-şi întreţină fraţii mai mici şi mama care avea  nevoie de alcool tot timpul.Băiatul era în pragul disperării, prima lui relaţie n-a decurs bine din cauza situaţiei.S-a rugat ca totul să înceteze dar acum regretă acest lucru, nu şi-a dorit ca totul să se termine tragic. A lăsat oraşul natal în urmă şi s-a mutat la New York unde a început totul.
Dar într-o zi, în timpul unei crime, un serafim (înger)  apare, oferindu-i şansa de a salva vieţi în loc să le curme.
Există iertare.
Serafimul îl trimite pe Tomy  în Anglia secolului al XIII-lea pentru a ajuta doi evrei acuzaţi de ceva inimaginabil. Dar poate Tomy să-i ajute? Cel care timp de zece ani a comis crime la comanda Justiţiarului.
Anne Rice revine la scrisul său fermecător care i-a cucerit pe cititori mai bine de trei decenii, compunând o poveste plină de suspans, situată în vremuri îndepărtate – un thriller metafizic despre îngeri şi asasini.


Mi-a plăcut enorm de mult cartea, am devorat-o !
Anne Rice te surprinde în orice moment, te emoţionează (da!).Mesajul sau mesajele transmise prin această carte sunt că : există iertare, viaţa merge mai departe orice s-ar întâmpla.Eu l-am înţeles pe Tomy deoarece a avut o viaţă de coşmar iar când i s-a ivit ocazia a ales calea cea mai uşoară, numai că nu a fost cea bună.M-a impresionat trecutul baiatului, această carte e ca o lecţie de viaţă.Recomand această carte!


Nota: 10/10
Titlu :Vremea Îngerului
Autor:Anne Rice
Editura: Leda


Recenzie: Claudiu


13 comentarii:

 1. Nu am citit cartea, dar sper ca o sa reusesc sa o citesc!:) Imi place recenzia, pot spune ca m'ai convins!:))

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu am citit cartea, desi mi-as dori foarte mult sa o fac! Cred ca o sa mi-o cumpar si eu cat mai curand, pentru ca pare grozava!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sunt inca in dubii daca sa o cumpar sau nu. In primul rand pare diferit fata de ce scrie Anne Rice in general. Nu stiu de ce dar la inceput ma duce cu gandul la Dan Brown, apoi aluneca spre genul fantasy.

  RăspundețiȘtergere
 4. am auzit numai cuvinte bune despre aceasta serie

  RăspundețiȘtergere
 5. Am citit primele 3 carti din Cronicile Vampirilor scrise tot de Anne.Are un stil deosebit de a scrie.De cand am vazut titlul am stiut ca este o carte buna.

  RăspundețiȘtergere
 6. Aceasta carte m-a tentat inca de cand a aparut deoarece imi place foarte mult stilul lui Anne Rice de a scrie.

  RăspundețiȘtergere
 7. Am citit ambele volume :x sunt geniale :x adevarata fictiune <3

  RăspundețiȘtergere
 8. Am doua carti ale autoarei in biblioteca, insa n-am apucat sa le citesc, iar de aceasta am tot auzit. Poate voi reusi sa o imprumut de la cineva sau o gasesc la biblioteca:-?

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu am citit cartea, dar se afla deja pe lista mea de carti in asteptare .... E o carte cate te duce intr o alta lune .....merita sa fie citita ... nota 10

  RăspundețiȘtergere
 10. ioana alexandra16 martie 2012, 19:28

  n-am citit cartea, dar mi-as dori foarte mult sa o citesc. imi place si descrierea, si coperta, si recenzia

  RăspundețiȘtergere
 11. neh , clar nu e genul meu.nu-mi plac cartile cu crime si nici ingerii.no way!

  RăspundețiȘtergere
 12. Am al doilea volum din aceasta serie si demult timp in cerc sa fac rost de primul volum.Dar nu stiu sigur daca merita.Adica mi se pare ca nu prea:))

  RăspundețiȘtergere
 13. Interesanta recenzie,iar coperta e superba.Singura carte citita de la aceasta autoare este Interviu cu un vampir.doar pe asta o am.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate