Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

11/22/2017

GAUDEAMUS 2017: Programul Editurii Trei (evenimente, aparitii, recomandari)

Peste 700 de titluri îi așteaptă în standurile TREI și Pandora M/PanDA pe toți cei pasionați de cărți și de evenimente culturale, la cea de-a 24-a ediție a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învățătură. Pentru cinci zile, între 22 și 26 noiembrie, Romexpo devine centru cultural al Bucureștiului.


Vă prezentăm programul și aparițiile editurii cu ocazia târgului și vă reamintim de noile apariții.

Specialiștii, dar și publicul pasionat de psihologie, vor găsi la standul Editurii Trei o nouă colecție dedicată psihologiei jungiene: Misterele inconștientului colectiv. Aşa cum spunea renumitul psihiatru C.G. Jung, inconştientul colectiv, semnificând întreaga moştenire spirituală a evoluţiei omenirii, se naşte mereu şi mereu în structura cerebrală a fiecărui individ. Mulţi gânditori, psihologi și psihoterapeuţi au încercat să descifreze şi să explice această parte nevăzută a lucrurilor, să-i dea o formă pe care conştiinţa umană să o poată conţine. Noua colecţie a Editurii Trei, Misterele inconștientului colectiv, aduce publicului cele mai de seamă cărţi scrise despre acest vast şi interesant domeniu: Omul și simbolurile sale, Introducere în psihologia jungiană de C.G. Jung și Codul sufletului de James Hillman. 

Pe lângă această colecție vă așteaptăm la Gaudeamus 2017 cu 15 titluri noi din domeniile psihologiei, psihoterapiei și educației. Dintre acestea se remarcă Religii, valori și experiențe de vârf, o carte în care A.H. Maslow examinează legăturile dintre știință, religie, experiențe mistice, cogniție și valori.  Acasă nu te aude nimeni este povestea a zece mame care au avut depresie postnatală (printre care și autoarea - Cara Aiken) și modul în care au reuşit să iasă la lumină. Mai puțin e mai bine, de Kim John Payne și Lisa M. Ross, ne oferă soluții pentru a ușura viața copiilor și a-i feri de grijile lumii adulte. În plus, colecția Educație și Formare aduce un volum extrem de util pentru traineri și profesori: Formarea prin transformare: dincolo de prelegeri, de H.D. Stolovitch.

În această toamnă, Editura Trei vine la Gaudeamus cu o carte-fenomen în colecția de Istorie: Romanovii 1613 – 1918, de Simon Sebag Montefiore. Saga, care a cucerit deja întreaga lume și este bestseller internațional, spune povestea intimă a ascensiunii și prăbușirii fabuloasei dinastii a Romanovilor. Volumul deschide noi perspective asupra ultimei familii imperiale ruse și asupra debutului comunismului în Europa de Est, cu doar câteva săptămâni înainte de Centenarul încheierii Primului Război Mondial și al execuției ultimilor membri ai dinastiei Romanov.

După șase ani, Arnaldur Indridason revine în colecția Fiction Connection - Crime cu un nou roman, Uitare, avându-l în prim-plan pe detectivul Erlendur. David Lagercrantz continuă seria Millennium cu cea de-a cincea carte, Dinte pentru Dinte. Lisbeth Salander este un investiga­tor mai spectaculos, mai cha­rismatic şi mai eficient decât în toate celelalte volume: fără să aibă abilităţi sociale, devine imbatabilă când trebuie să vorbească franc despre puterea coruptă.
Cine a ucis, de fapt, familia Hadler? Luke Hadler își împușcă soția și copilul, apoi se sinucide. Comunitatea fermierilor din Kiewarra are de luat zilnic decizii de viață și de moarte. Dacă unul dintre ei cedează presiunii, atunci... Când Aaron Falk, anchetator la Poliția Federală, se întoarce în Kiewarra pentru înmormântare, nu e prea dornic să se confrunte cu oamenii care l-au respins în urmă cu douăzeci de ani. Dar când este nevoie de aptitudinile lui de anchetator, faptele din cazul Hadler îl fac să se îndoiască de acest verdict de crimă-sinucidere. Și, pe măsură ce Falk cercetează mai amănunțit crimele, se redeschid și rănile vechi. Fiindcă Falk și prietenul lui din copilărie, Luke, aveau un secret... Un secret pe care Falk îl credea îngropat de mult... Un secret pe care moartea lui Luke începe să-l scoată la suprafață...
Mi-a plăcut enorm romanul Toate acele locuri minunante și abia aștept să încep să citesc acest nou roman. Puteți citi recenzia pentru Toate acele locuri minunante, aici. Jennifer Niven revine cu o nouă poveste de iubire tulburătoare și antrenantă - Universul pe umerii tăi - despre cum poți găsi persoana care te vede așa cum ești cu adevărat. Toată lumea crede că o cunoaște pe Libby Strout, fata care a fost poreclită cândva „Cea Mai Grasă Adolescentă" din America. Dar nimeni nu face efortul de a încerca să vadă dincolo de fizicul ei. Toată lumea crede că îl cunoaște pe Jack Masselin. E fermecător și amuzant. Dar nimeni nu știe că ascunde un secret. Deviza lui este: fii cool, dar nu te apropia prea tare de cineva. Până când Jack o întâlnește pe Libby și amândoi se trezesc antrenați într-un joc dur de liceeni, ce presupune muncă în folosul comunității și consiliere – la început sunt furioși, apoi surprinși. Fiindcă își dau seama de ceva: cu cât petrec mai mult timp împreună, cu atât se simt mai puțin singuri. Pentru că atunci când cunoști pe cineva, și lumea ta, și lumea celuilalt se schimbă.
Cu ocazia târgului, puteți să vă completați trilogia Penryn și sfârșitul lumii pentru că editura a tradus și ultimul volum, Sfârșitul lumii de Susan Ee.
Poate o singură fată să schimbe atât destinul Raiului, cât și pe cel al Iadului? După ce își dovedesc curajul și reușesc să scape de îngeri, Penryn și Raffe sunt în continuare fugari. Caută cu disperare un doctor care să îngrijească rănile grave pe care îngerii i le au provocat lui Raffe și surorii lui, Penryn. În timp ce tinerii încearcă să afle răspunsul la tot soiul de întrebări dureroase, o descoperire uimitoare despre trecutul lui Raffe dezlănțuie forțele întune¬cate care amenință totul în jur. Când îngerii aruncă omenirea într un coșmar apocaliptic, ambele părți sunt pe picior de război. Cine va ieși victorios din toate aceste alianțe neașteptate și schimbări de strategii? Siliți să formeze tabere în lupta pentru a deține controlul asupra regatului pământesc, Raffe și Penryn trebuie să aleagă ce rasă va supraviețui.

Al doilea volum din seria Familia Royal, Prințul de hârtie va fi disponibil la targ.  Bătăi la debarcader, încăierări la școală, conace luxoase ce ascund vieți distruse: printre toate acestea, un tânăr încearcă să se salveze. Reed Royal are totul – frumusețe, statut, bani. Fetele de la școala privată la care merge ar face orice să iasă cu el, băieții îl invidiază, însă lui nu i-a păsat de nimeni în afară de familie până să apară Ella Harper în viața lui. La început voia să se răzbune, s-o facă pe protejata tatălui său să sufere, dar cu timpul toate acestea s-au transformat în dorința de a o păstra pe Ella lângă el. Când o greșeală prostească o alungă din brațele lui și haosul se instalează în conacul familiei Royal, întreaga lume a lui Reed începe să se năruie. Ella nu-l mai vrea înapoi. Spune că nu vor face decât să se distrugă reciproc. Poate că are dreptate. Sau... nu? Secrete. Trădare. Inamici. Reed nu s-a mai confruntat cu așa ceva până acum și, dacă are de gând să-și recâștige prințesa, va trebui să se dovedească demn de numele de Royal.

După Moartea într-o gaură neagră, lansată la Bookfest 2017, Neil de Grasse Tyson ne propune Astrofizica pentru cei grăbiți, în colecția Acum pentru viitor. 
John Green a avut nevoie de cinci ani pentru a scrie încă un bestseller, Un șir infinit de țestoase. Plecând de la propria viață, Green ne împărtășește povestea Azei, o adolescentă de șaisprezece ani, în acest strălucit roman despre iubire, rezistență și puterea prieteniei.
Două dintre cele mai de succes autoare de ficțiune pentru femei adaugă titluri noi în colecția Fiction Connection: Când vina ne desparte de Liane Moriarty și Te văd de Clare Mackintosh.

Editura Pandora M a pregătit pentru Gaudeamus multe apariții editoriale. Cărțile din colecțiile Literary Fiction și StArt vă așteaptă la standul TREI, iar cele din colecțiile PanDA, Cine a fost și LITERATI în standul Pandora M/ PanDA, ambele situate la nivelul 0.00 din pavilionul central Romexpo.
Cititorii cuprinși de Ferrante Fever vor descoperi în colecția Literary Fiction un nou titlu semnat Elena Ferrante, Fiica ascunsă. Un roman puternic despre maternitate și însingurare, o meditație profundă asupra destinului. 

O istorie a imaginilor. De la pictura rupestră la ecranul de computer, publicată în colecția StArt, este o capodoperă creată de incredibilul duo David Hockney & Martin Gayford. În egală măsură pătrunzătoare și incitantă, această carte este o contribuție importantă la înțelegerea felului în care reprezentăm realitatea. 

Evenimentul literar al acestui sfârșit de an, publicat în colecția LITERATI, este Așa-zisa răpire a Prințului Oleomargarină, o nouă poveste semnată de legenda literaturii mondiale, MARK TWAIN. Povestea a fost recent descoperită și adusă la viață cu sprijinul extraordinar al câștigătorilor Medaliei Caldecott – Philip și Erin Stead. 

Pentru preșcolari, în colecția PanDA au apărut multe cărți frumos ilustrate: Elmer și bunicul Eldo, Mog în întuneric, Pom Pom e super, Rosie Revere, fetița inginer, Doi ursuleți panda timizi, Oul micului bufniță, Ursulețul alb ca neaua și altele, pe care vă lăsăm să le descoperiți la stand.

Și pentru că Târgului Internaţional GAUDEAMUS are loc chiar înainte de luna cadourilor, vă recomandăm darul ideal pentru micii noștri cititori și familiile lor – Nopțile dinaintea Crăciunului, o colecție de 24 de povești clasice, ilustrate de Tony Ross, care pot fi citite în așteptarea Moșului.

Lifestyle Publishing ne propune un bestseller New York Times, o carte vândută în peste un milion de exemplare: Arta subtilă a nepăsării de Mark Manson. Este un volum diferit, în care Manson adoptă un ton sincer și un limbaj direct, fără compromisuri, încercând să ne ne ajute să trăim o viață mai plină de satisfacții și mai ancorată în concret.

Vă așteptăm la standurile Grupului Editorial Trei, în Pavilionul Central Romexpo, în perioada 22-26 noiembrie, între orele 10.00 – 20.00.
                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate