Treceți la conținutul principal

Alegerea de Kiera Cass Recenzie

"Sentimentele tale sunt extrem de transparente."

    Ceea ce în trecut se numea țara tuturor posibilităților, acum se numește Iléa. Condusă de un rege, populația era înpărțită în caste, în funcție de statutul social. Din Unu făceau parte cei din familia regală, din Doi și Trei persoanele înstărite, iar din celelalte caste făceau parte producătorii, muncitorii. America Singer era o fată din cea de-a Cincea castă și făcea parte dintr-o familie numeroasă de artiști. Ea avea voce și putea cânta la diverse instrumente, în timp ce ceilalți membri pictau sau sculptau. Într-o zi familia Singer a primit inevitabila scrisoare, care anunța că în familia lor se afla o fată care putea participa la Alegere. S-a anunțat faptul că Prințul Ileei a devenit major și trebuie să-și aleagă o soție.Toate fetele cu vârse cuprinse între șaisprezece și douăzeci și unu de ani aveau șansa să devină soția Prințul Maxon, dacă se înscriau în Alegere. Din toate înscrierile, doar treizeci și cinci de fete urmau să fie extrase și duse la Palat, unde aveau să trăiască pentru o perioadă nedeterminată. Mama Americăi vedea o oportunitate, pentru că fiecare familie era recompensată dacă fata urma să fie dusă în inima familiei regale. În mod categoric America refuză să se înscrie și recurge la persoana care o poate înțelege cu adevărat. Avea o relație secretă de doi ani cu Aspen, un băiat din Șase. Viața lui era mai grea decât a ei, muncea din greu să-și întrețină familia, și cu toate că o iubește pe America, este conștient că nu o va putea răsfăța niciodată, iar părinții ei aveau să fie împotriva căsătoriei. De dragul ei, Aspen o convinge să se înscrie. Chiar dacă nu spera, America a fost aleasă să ia parte în această competiție și ajunge să facă parte din cele Treizezi și cinci de viitoare prințese. 

Cum scrie și pe copertă: 35 de fete, o singură coroană, o competiție unică.

"Ochii aceia verzi căutau să îmi pătrundă adânc în suflet și îndată am simțit legătura unică dintre noi."

"Lumea care ne înconjura era cu totul nouă, dar legătura noastră era aceeași întotdeauna."

    Alegerea este un roman distopic cu elemente de basm, care pur și simplu te intrigă. Universul din cartea autoarei Kiera Cass este creat după modul Jocurile foamei, doar că de data aceasta nu există vreo arenă, ci un palat, iar armele sunt înlocuite de sentimentele participantelor.
   Personajele mi-au plăcut, avem parte de multe caractere, unele mai interesante decât altele. Mi-a plăcut în special de personajul principal, America. Să fiu sincer, i-am judecat prima dată numele, mi se părea neinspirat, dar dacă ne gândim bine la istoria pe care se bazează romanul, numele ei este o formă de patriotism și face trimitere la faptul că e o luptătoare. Este pusă într-o situație dificilă: se îndrăgostește de un băiat dintr-o castă mai joasă și are o relație de doi ani cu el, iar acum pentru binele familiei și a conștientizării că nu ar putea avea un viitor cu Aspen, o face să se înscrie la Alegere. Relația ei cu Prințul Maxon este una interesantă și sinceră. America îi este frică de ce s-ar putea întâmpla și nu crede că poate iubi pe cineva din familia regală. Am înțeles situația în care se afla Maxon. Era un băiat crescut după anumite norme, nu era lăsat să se întâlnească cu fete până la această alegere și avea anumite standarde. În ceea ce privește celelalte treizeci și patru de participante pot să spun că sunt tot felul de personalități, dar spre deosebire de America toate sunt impresionate de prinț de la bun început.
   Mi-a plăcut foarte mult că am avut parte de umor și de acțiune neașteptată. Viața regală nu era doar lapte și miere, palatul fiind atacat de diferite grupuri de rebeli-asasini și uneori pătrundeau în palat. De aici ne dăm seama că sunt probleme în organizarea și conducerea țării. Finalul m-a luat puțin prin surprindere și sunt curios de deciziile personajelor și dacă America va mai rămâne în competiție. Vă recomand această carte, este o lectură ușoară, un univers cu rădăcini de basm frumos realizat.


Alegerea face parte dintr-o trilogie, titlul original fiind The Selection.




Nota: 9.5/10
Titlu: Alegerea
Autor: Kiera Cass
Editura: Leda
Recenzie: Claudiu

Comentarii

  1. Una din serile mele preferate de carti! O ador! Toate cele trei parti sunt minunate! As vrea sa se filmeze un film bun dupa carti!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi