Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/04/2012

Vrajitoarea din Portobello de Paulo Coelho Recenzie

Această carte mi-a fost oferită de Libraria Online Libris, căreia îi mulțumesc mult. Puteți comanda cărți online printre care și Vrăjitoarea din Portobello . O noutate la libris sunt cărțile în limba engleză.

S-au hotărât să adopte un copil și au ales o țară est europeană, România. Când au ajuns în Transilvania la orfelinat, soții libanezi au rămas șocați de condițiile în care trăiesc acei copii. Au adoptat o fată ,chiar dacă au fost sfătuiți să nu o aleagă pe ea din cauza etniei. Sherine, cum îi spuneau, avea să se întoarcă cu noii ei părinți în Orientul Mijlociu, unde avea să trăiască o nouă viață și să adopte o altă religie. Însă fata de mică a fost interesată de religie și un lucru îngrijorător pentru părinți este că susține că vede sfinți. Din cauza conflictelor între religii, Sherine adoptă un alt nume, Atena (Zeița înțelepciunii).
Plecă la Londra pentru studii, dar acest lucru nu este important pentru ea. La scurt timp își dorește un copil și așa ajunge să se mărite, dar oare asta vrea cu adevărat, să fie măritată și să-și petreacă timpul alături de familia ei?
Trebuie să-și îndeplinească misiunea, să afle cine e cu adevărat și cum putem defini dragostea.
"La urma urmei, ce e fericirea?

Dragoste, se spune. dar dragostea nu a adus și nici nu va aduce vreodată fericirea. Dimpotrivă nu e decât neliniște, un câmp de luptă, nopți nedormite, când ne întrebăm dacă e bine ce facem. Adevărata iubire e plădită din extaz și agonie."

Un roman interesant, dar diferit din câte am citit de același autor. Nu am citit multe și nu cred că o să le citesc toate, am citit doar Alchimistul, Veronika se hotărăște să moară, iar acest roman mi s-a părut diferit și chiar controversat. Sherine, personajul principal mi s-a părut interesant în felul ei, iar un alt lucru care mi-a atras atenția este că s-a vorbit despre țara noastră din perspectiva unui străin, a unui turist mai bine zis. ( iar personajul principal s-a născut în România). Felul în care este prezentată intriga și tot romanul în general m-a atras pentru că fiecare capitol este din perspectiva altui personaj cum ar fi : părinții adoptivi ai Sherinei, soțul, un ziarist, chiar și o actriță...Personajul principal a schimbat viețile tuturor personajelor din acest roman și suntem avertizați de la început că ea a plătit pentru acest lucru
Ce nu mi-a plăcut a fost că s-a axat mai mult decât mă așteptam pe religie (asta nu e neapărat un lucru rău), dar în carte avem scris așa Isus Cristos și pe mine lucrul acesta m-a cam enervat. Corect este Iisus Hristos, nu mă interesează că toată lumea s-a luat de la variată englezească Christ pentru că până la urmă suntem și rămânem români, iar romanul este tradus în română.
Am înțeles că romanul s-a axat pe divinități, am aflat ce e cu titlul Vrăjitoarea din Portobello și concluzia romanului m-a copleșit, căutăm uneori răspunsuri întrebărilor complicate, iar răspunsurile pot fi simple.

Nota: 8.5/10
Titlu: Vrăjitoarea din Portobellor
Autor: Paulo Coelho
Editura: Humanitas
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

8 comentarii:

 1. O poveste foarte frumoasa,scrisa de un genial scriitor.Chiar vreau sa mi-o cumpar si eu cat de curand.Am ochit-o de ceva timp<3.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am tot auzit de ea, insa nu stiu ce sa zic. Eu am citit doar "Veronika se hotaraste sa moara" si mi-a placut. Poate o sa o incerc si pe aceasta.

  RăspundețiȘtergere
 3. am mai auzit doar o singura data de cartea asta:-?.. descrierea e destul de buna, dar mi se pare ca nota data nu e foarte mare inseamna ca e mai slaba decat ma asteptam...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nota 8.5 este mai mult decat buna. Sunt carti de 5 sau chiar mai slabe.

   Ștergere
 4. interesant subiectul.
  Dragoste, se spune. dar dragostea nu a adus și nici nu va aduce vreodată fericirea.-chiar asa e.nu poti fi fericit doar cu iubire,dar nici fara iubire nu te poti numi fericit.fericirea e o stare de bine:daca intrebi un om insetat,in mijlocul desertului,ce inseamna pentru el fericirea,iti va raspunde ca o oaza si o sticla de apa si exemple sunt multe.Fericirea inseamna o stare de bine,liniste,bunastare materiale,etc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu am auzit niciodata de carte dar pare oarecum interesanta :-??

  RăspundețiȘtergere
 6. Ce ar fi Coelho daca nu filosof,datator-de-suflete-peste- cap?

  RăspundețiȘtergere
 7. Eu am tot vazut cartea la colege, dar niciodata nu m-am apucat sa o citesc. Desi in viitorul apropiat sper sa ma apuc de ea.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate