Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/12/2012

Jurnalul unei iubiri de Nicholas Sparks Recenzie

"Cine sunt eu? Și cum se va termina această poveste?
Soarele a răsărit și eu stau lângă o fereastră aburită de suflarea  unei vieți trecute."

De la începutul romanului naratorul ne introduce în această poveste despre viață, dragoste și timpul care s-a scurs. 
Doi tineri care provin din categorii sociale diferite se întâlnesc într-o vară arzătoare a secolului XX, dar ceea ce părinții spuneau că era doar o dragoste copilăroasă, era până la urmă o iubire adevărată. Noah Calhoun și Allison Nelson au trăit o vară de neuitat, și-au împlinit visele și se simțeau de parcă aveau totul, de parcă dragostea era totul...Până ce Allie a plecat, iar el a rămas în micul oraș New Bern. I-a scris scrisori timp de doi ani fără să primească vreun răspuns. După ce s-a înrolat în armată și a participat la război, Noah s-a întors în orașul său natal, unde a întâlnit-o pe ea. Și-a cumpărat o casă care era mai mult în ruine și a refăcut-o. Stând pe terasa casei care trebuia să fie a lor, vede o mașină. Nu-i venea să creadă cine coborâse din mașină. Era chiar ea, Allie...doar că acum avea douăzeci și nouă de ani și era logodită.
Ce se va întâmpla apoi? Ce fusese acum câțiva ani să fi fost doar o dragoste trecătoare?

"Apusul, mi-am dat seama atunci, este numai o iluzie, pentru că soarele este ori deasupra, ori dedesubtul orizontului. Și asta înseamnă că ziua și noaptea sunt îngemănate într-un fel în care puține lucruri sunt; nu pot exista separat și totuși, nici laolaltă. <Cum ar fi, îmi amintesc că mă întrebam, să fim veșnic înpreună și totuși despărțiți pentru totdeauna?> "

"Este o boală searbădă, la fel de lipsită de viață ca și deșertul. Fură inimi, suflete, amintiri."
Romanul de debut al lui Nicholas Sparks mi-a plăcut enorm de mult. Tactica folosită de poveste în ramă și conexiunea dintre narator-personaj a celor două povești care alcătuiesc una singură, mi-a plăcut mult. Am îndrăgit personajele, citatele din carte din diferite poezii și scrisorile au fost copleșitoare. Soarta celor două personaje a fost de neuitat. Această carte îți demonstrează că miracolele există, dragostea adevărată există și poate să învingă orice, iar speranța moare cu adevărat ultima. E uluitor cum viața unor personaje poate fi spusă doar într-o carte și cât de plină de suișuri, coborâșuri, dragoste, sacrificii, amintiri poate fi. Mi-a plăcut perioada în care era plasată acțiunea, în secolul XX și mesajul cărții ( de fapt sunt multe, multe..) umează-ți visele și nu lăsa timpul să treacă fără să realizezi ceva.
Sfârșitul cărții a fost foarte pătrunzător, este ceva de neuitat.
După ce citiți cartea puteți să vizionați și filmul, care are la bază cartea. Filmul este The Notebook, iar în rolurile principale sunt Rachel McAdams și Ryan Goslin.


Carte apărută la Editura Rao. Puteți comanda această carte, dar și altele pe site-ul  editurii, click aici.


Nota:10/10
Titlu: Jurnalul unei iubiri
Autor: Nicholas Sparks
Editura: Rao
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

9 comentarii:

 1. N-am citit cartea, dar am vazut filmul si mi-a placut foarte mult.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am vazut filmul,dar cartea nu am citit-o.Pot sa spun ca am plans asa mult la filmul acela.E absolut superb si merita vizionat.O poveste de dragoste.O iubire,care,desi au trecut multi ani nu s-a stins.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit cartea si mi-a placut. Este si un fel de continuare a ei, "Nunta".

  RăspundețiȘtergere
 4. nu stiam ca e si o continuare:-?...eu am vazut filmul si e atat de frumos niciodata nu ma satur sa-l vad desi l-am vizionat de cel putin 7 ori:))..as vrea sa citesc si cartea, dar nu imi place cand stiu cam tot ce se intampla..cand l-am vazut prima data acum cativa ani nici nu stiam ca e facut dupa o carte:D

  RăspundețiȘtergere
 5. merita timpul alocat! si cartea si filmul...

  RăspundețiȘtergere
 6. am adorat filmul, n-am citit inca cartea...am citit :Nunta: care e o continuare a acestei carti...povestea sotului fiicei lui Noah,,,super frumoase, autorul asta chiar intelege femile si stie sa fie romantic si profund sentimental

  RăspundețiȘtergere
 7. cred ca am vazut jumate din film.Imi place mult povestea asta.sincer,eu m-as intoarce la el.prima iubire nu se uita niciodata.Si mie imi plac povestile secolului trecut...

  RăspundețiȘtergere
 8. E o poveste care te lasa fara cuvinte, daca iti place genul asta.

  RăspundețiȘtergere
 9. Am tot auzit de autorul asta,dar nu i-am citit nicio carte.dupa sesiune,o sa intreb la biblioteca de el.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate