Treceți la conținutul principal

Jurnalele Vampirilor 5 Intoarcerea: Caderea noptii de L.J.Smith Recenzie


Dacă nu ați citit celelalte volume din serie, nu citiți următoarea recenzie pentru că sunt spoilere în privința destinului personajului principal.
Elena Gilbert, care  s-a sacrificat pentru frații Salvatore și a salvat întregul oraș Fell's Church se întoarce în carne și oase. Doar că lucrurile nu s-au schimbat, răul încă dă târcoale, prietenii îi sunt alături, Stefan o iubește, iar Damon se comportă ca...Damon.
Demonii pun stăpânire pe locuitorii orașului, dar dorința lor cea mare este ca Elena să se întoarcă în pământ. După ce Stefan o părăsește pe Elena sub pretextul de a o proteja, ea și prietenii ei trebuie să lupte cu forțele întunecate, având sprijinul lui Damon. 
Dar Stefan a plecat cu adevărat?
Elena trebuie să creadă în ea și în puterile ei, vrea să-și salveze prietenii, vrea să trăiască o viață alături de persoana iubită. Tot ce trebuie să facă este să...creadă.
Va reuși?

"Multe dintre ele erau legate de durere. Creaturile  astea erau niște lipitori emoționale, care sugereau sentimentele muritorilor pentru a compensa goliciunea din propriile lor suflete."
Am vrut să citesc această carte de multă vreme, dar timpul nu a fost de partea mea. Sunt de părere că L.J. Smith a făcut o treabă bună și ca să fiu sincer am vrut ca Elena să se întoarcă și să pășească în orașul ei alături de celelalte personaje. Acum să vorbim și despre trecerea asta din neființă în ființă. Sunt de părere că autoarea nu putea să o readucă pe Elena la viață așa dintr-o lovitură cum sperau unii...bănuiesc. Tranziția mi s-a părut interesantă, ciudată în unele părți, dar mi-a captivat atenția. Mi-a plăcut să reîntâlnesc personajele din primele volume (toți, chiar dacă unele mă enervează). Acțiune a avut, suspans cât mai mult, iar un final chiar neașteptat, deși voiam un sfârșit cât se poate de fericit. Din cauza sfârșitului mă gândesc la ce se poate întâmpla în volumul 6 Întoarcerea Suflete-umbră. Stilul nu s-a schimbat, L.J.Smith își îndreaptă atenția fiecărui personaj, nu numai personajelor principale.
Toți cei care nu i-au dat o șansă sau nu le-a plăcut Jurnalele Vampirilor, vă rog să țineți cont de faptul că este printre primele serii de ficțiune cu vampiri. Primele patru volume au apărut cu 10 ani ( chiar mai mult) înaintea cărților din secolul XXI, care apar așa peste noapte. Primele patru volume au fost senzaționale, iar această continuare mi-a plăcut și chiar vreau să îi fiu alături Elenei și celorlalte personaje în următoarele cărți din Întoarcerea. Un alt lucru interesant este că mi-a prins foarte bine această carte, dacă mă gândesc la sfârșitul Sezonului 3 al serialului.

Nota:9.5/10
Titlu: Întoarcerea: Căderea nopții (Jurnalele Vampirilor 5)
Autor: L. J. Smith
Editura: Leda
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. Cartea mi-am cumparat-o acum ceva timp,dar nu am citit-o.E maaare:))Dar am citit atatea carti Jurnalele Vampirilor ca deja ma doare capul.Bineintes,ca nu va pleca din biblioteca mea fara sa fie citita:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu mi-am cumparat-o si trebuie sa apuc de citit, dar nu stiu cand

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm..multe carti Jurnalele Vampirilor:)))..eu abia un sfert din carti daca am citit:D...imi place mai mult serialul asa ca abia il astept:D

    RăspundețiȘtergere
  4. desi nu am citit seria imi place ce citesc aici:o femeie salveaza lumea si nu stie pe cine sa aleaga.oare nu suntem toate in situatia asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit-o cu placere :X Le-am citit toate. Desi nu am fost atat de impresionata de carti cum am fost de serial...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi