Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/10/2012

Jurnalele Vampirilor 5 Intoarcerea: Caderea noptii de L.J.Smith Recenzie


Dacă nu ați citit celelalte volume din serie, nu citiți următoarea recenzie pentru că sunt spoilere în privința destinului personajului principal.
Elena Gilbert, care  s-a sacrificat pentru frații Salvatore și a salvat întregul oraș Fell's Church se întoarce în carne și oase. Doar că lucrurile nu s-au schimbat, răul încă dă târcoale, prietenii îi sunt alături, Stefan o iubește, iar Damon se comportă ca...Damon.
Demonii pun stăpânire pe locuitorii orașului, dar dorința lor cea mare este ca Elena să se întoarcă în pământ. După ce Stefan o părăsește pe Elena sub pretextul de a o proteja, ea și prietenii ei trebuie să lupte cu forțele întunecate, având sprijinul lui Damon. 
Dar Stefan a plecat cu adevărat?
Elena trebuie să creadă în ea și în puterile ei, vrea să-și salveze prietenii, vrea să trăiască o viață alături de persoana iubită. Tot ce trebuie să facă este să...creadă.
Va reuși?

"Multe dintre ele erau legate de durere. Creaturile  astea erau niște lipitori emoționale, care sugereau sentimentele muritorilor pentru a compensa goliciunea din propriile lor suflete."
Am vrut să citesc această carte de multă vreme, dar timpul nu a fost de partea mea. Sunt de părere că L.J. Smith a făcut o treabă bună și ca să fiu sincer am vrut ca Elena să se întoarcă și să pășească în orașul ei alături de celelalte personaje. Acum să vorbim și despre trecerea asta din neființă în ființă. Sunt de părere că autoarea nu putea să o readucă pe Elena la viață așa dintr-o lovitură cum sperau unii...bănuiesc. Tranziția mi s-a părut interesantă, ciudată în unele părți, dar mi-a captivat atenția. Mi-a plăcut să reîntâlnesc personajele din primele volume (toți, chiar dacă unele mă enervează). Acțiune a avut, suspans cât mai mult, iar un final chiar neașteptat, deși voiam un sfârșit cât se poate de fericit. Din cauza sfârșitului mă gândesc la ce se poate întâmpla în volumul 6 Întoarcerea Suflete-umbră. Stilul nu s-a schimbat, L.J.Smith își îndreaptă atenția fiecărui personaj, nu numai personajelor principale.
Toți cei care nu i-au dat o șansă sau nu le-a plăcut Jurnalele Vampirilor, vă rog să țineți cont de faptul că este printre primele serii de ficțiune cu vampiri. Primele patru volume au apărut cu 10 ani ( chiar mai mult) înaintea cărților din secolul XXI, care apar așa peste noapte. Primele patru volume au fost senzaționale, iar această continuare mi-a plăcut și chiar vreau să îi fiu alături Elenei și celorlalte personaje în următoarele cărți din Întoarcerea. Un alt lucru interesant este că mi-a prins foarte bine această carte, dacă mă gândesc la sfârșitul Sezonului 3 al serialului.

Nota:9.5/10
Titlu: Întoarcerea: Căderea nopții (Jurnalele Vampirilor 5)
Autor: L. J. Smith
Editura: Leda
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

5 comentarii:

 1. Cartea mi-am cumparat-o acum ceva timp,dar nu am citit-o.E maaare:))Dar am citit atatea carti Jurnalele Vampirilor ca deja ma doare capul.Bineintes,ca nu va pleca din biblioteca mea fara sa fie citita:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu mi-am cumparat-o si trebuie sa apuc de citit, dar nu stiu cand

  RăspundețiȘtergere
 3. hmm..multe carti Jurnalele Vampirilor:)))..eu abia un sfert din carti daca am citit:D...imi place mai mult serialul asa ca abia il astept:D

  RăspundețiȘtergere
 4. desi nu am citit seria imi place ce citesc aici:o femeie salveaza lumea si nu stie pe cine sa aleaga.oare nu suntem toate in situatia asta?

  RăspundețiȘtergere
 5. Am citit-o cu placere :X Le-am citit toate. Desi nu am fost atat de impresionata de carti cum am fost de serial...

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate