Treceți la conținutul principal

Delirium de Lauren Oliver Recenzie


Și dacă dragostea era o boală?
Acțiunea romanul este plasată în viitor, când specialiștii au ajuns la concluzia următoare : dragostea  este o boală, una fatală. Au găsit găsit leacul, dar acesta trebuia administrat după vârsta de optsprezece ani, pentru că erau supuși unor riscuri; asta însemna că tinerii până în optsprezece ani erau expuși acestui virus, cunoscut în trecut sub numele de dragoste, dar acum sub termenul medical amor deliria nervosa.
Pentru Lena ziua cea mare se apropie cu pași repezi, ziua în care o să fie vindecată, însă nu poate să se bucure de fiecare clipă cum face prietena ei cea mai bună, Hana. Mama ei fost infectată  și a decis s-o părăsească pe Lena și sora ei, punandu-si capăt zilelor. Însă Lena nu realizează de ce și-a pus capăt zilelor, de ce a părăsit-o... Îi este teamă că tratamentul nu va funcționa și va sfarsi la fel ca ea.
Mătușa Lenei a învățat-o ce să spună când urmează să fie evaluată de specialiști. Toți trebuiau evaluați înainte de procedură și în funcție de rezultat, după ce era vindecată Lena urma  să întâlnească baiatul, care îi va fi soț.  
Viața ei se va schimba radical după ce îl întâlnește pe Alex, care susține că este vindecat. 
Cum o să reacționeze când ea va fi un purtător al virusului?
Va supraviețui?

"The most dangerous sicknesses are those that make us believe we are well." 
"Love, the deadliest of all deadly things: it kills you both when you have it and when you don't.Love: it will kill you and save you, both."
Delirium este o carte extraordinară, m-am atașat de ea de la început. Ideea este genială, dragostea este considerată o boală letală ( în timp ce citeam am contactat și eu eu virusul iubirii, amor deliria nervosa --> ce bine sună!). Cu toate că ideea aceasta de lume fără dragoste am crezut că nu o să fie conturată foarte bine,  m-am îndoit degeaba, totul este luat foarte serios, sunt explicate și fazele virusului, simptomele... Înainte de fiecare capitol, o să zăriți un citat, chestia asta mi-a plăcut foarte mult. Personajele mi-au plăcut, am respectat entuziasmul Lenei de a fi vindecată, mi-a plăcut evoluția ei, mai ales concluzia ei de la sfârșit. 
Sfârșitul cu siguranță m-a convins că trebuie să citesc și următorul volum din trilogie, Pandemonium. Citiți Delirium și o să aveți parte de o distopie fină, plină de sentimente, trăiri, în care dragostea trebuie recăpătată, trebuie regăsită și acceptată. Spre final o să aveți parte de surprize neașteptate. Mulțumesc Lauren Oliver pentru că mi-ai trimis personal această carte din New York, mulțumesc enorm! Sunt de acord cu tine Lauren:
"For all the people who infected me with amore deliria nervosa in the past - you know who you are.
For the people who will infect me in the future - I can't wait to see who you'll be.
And in both cases : Thank you."

Nota: 10/10
Titlu: Delirium
Autor: Lauren Oliver
Editura: Hodder
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. Oh, wow. Foarte frumoasa recenzia, clar m-ai convins sa citesc cartea, eu care am spus ca ma voi feri de cartile lui Lauren Oliver dupa ce "O zi din sapte" nu m-a impresionat. :)) Foarte frumos gestul lui Lauren de-ati trimite un exemplar. :) Ce bine suna "amor deliria nervosa". :) Anyway, mi se pare geniala trilogia. Dragostea sa fie o boala?! Hell, ya. On my wishlist si must buy ASAP.
    Keep up the good work! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine sa sunaa:X..chiar mi-ar place sa o citesc..suna foarte nebunesc ca dragostea sa fie o boala..ceva cruud x_x.Pare minunata cartea dupa recenzie:X

    RăspundețiȘtergere
  3. interesanta descriere... poate reusesc si eu sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu cartea, dar nu am citit decat jumatate din ea..

    RăspundețiȘtergere
  5. un alt subiect genial de carte:))...ce mi-as dori sa o citesc:X sper sa apara si la noi pentru ca e destul de aprecita:-? iar recenzia este reusita;)

    RăspundețiȘtergere
  6. De unde pot cumpara cartea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de pe Libris acum au si carti in engleza:)
      Link: http://www.libris.ro/general/delirium-9780340980934--c8144--p446357.html

      Ștergere
  7. Ierii am terminat-o!!!!!si ce pot sa spun doar WOW...inca sunt prinsa in carte si cred ca imi v-a lua ceva timp sa imi revin mi-a placut foarte mult si ma bucur enorm ca am avut ocazia sa o imprumut de la o colega:D...sfarsitul a fost heartbreaking ..... sunt nerabdatoare sa pun mana si pe al doilea vol cat de curand posibil:(..ar fi pacat sa nu fie publicata si la noi in tara:|

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamne ce societate bolnava:cum sa se schimbe omenirea atat de mult incat un sentiment sa fie considerat o boala,ceva de inlaturat?cateodata oamenii sunt tampiti si mai primitivi decat maimutele.
    M-a intrigat subietul cartii.Ar fi interesant sa aflu cum au reusit cei doi sa fie impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca stam sa ne gandim asa dragostea poate fi o boala la modul figurat pentru ca din cauza ei suferim cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi