Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

8/11/2012

Delirium de Lauren Oliver Recenzie


Și dacă dragostea era o boală?
Acțiunea romanul este plasată în viitor, când specialiștii au ajuns la concluzia următoare : dragostea  este o boală, una fatală. Au găsit găsit leacul, dar acesta trebuia administrat după vârsta de optsprezece ani, pentru că erau supuși unor riscuri; asta însemna că tinerii până în optsprezece ani erau expuși acestui virus, cunoscut în trecut sub numele de dragoste, dar acum sub termenul medical amor deliria nervosa.
Pentru Lena ziua cea mare se apropie cu pași repezi, ziua în care o să fie vindecată, însă nu poate să se bucure de fiecare clipă cum face prietena ei cea mai bună, Hana. Mama ei fost infectată  și a decis s-o părăsească pe Lena și sora ei, punandu-si capăt zilelor. Însă Lena nu realizează de ce și-a pus capăt zilelor, de ce a părăsit-o... Îi este teamă că tratamentul nu va funcționa și va sfarsi la fel ca ea.
Mătușa Lenei a învățat-o ce să spună când urmează să fie evaluată de specialiști. Toți trebuiau evaluați înainte de procedură și în funcție de rezultat, după ce era vindecată Lena urma  să întâlnească baiatul, care îi va fi soț.  
Viața ei se va schimba radical după ce îl întâlnește pe Alex, care susține că este vindecat. 
Cum o să reacționeze când ea va fi un purtător al virusului?
Va supraviețui?

"The most dangerous sicknesses are those that make us believe we are well." 
"Love, the deadliest of all deadly things: it kills you both when you have it and when you don't.Love: it will kill you and save you, both."
Delirium este o carte extraordinară, m-am atașat de ea de la început. Ideea este genială, dragostea este considerată o boală letală ( în timp ce citeam am contactat și eu eu virusul iubirii, amor deliria nervosa --> ce bine sună!). Cu toate că ideea aceasta de lume fără dragoste am crezut că nu o să fie conturată foarte bine,  m-am îndoit degeaba, totul este luat foarte serios, sunt explicate și fazele virusului, simptomele... Înainte de fiecare capitol, o să zăriți un citat, chestia asta mi-a plăcut foarte mult. Personajele mi-au plăcut, am respectat entuziasmul Lenei de a fi vindecată, mi-a plăcut evoluția ei, mai ales concluzia ei de la sfârșit. 
Sfârșitul cu siguranță m-a convins că trebuie să citesc și următorul volum din trilogie, Pandemonium. Citiți Delirium și o să aveți parte de o distopie fină, plină de sentimente, trăiri, în care dragostea trebuie recăpătată, trebuie regăsită și acceptată. Spre final o să aveți parte de surprize neașteptate. Mulțumesc Lauren Oliver pentru că mi-ai trimis personal această carte din New York, mulțumesc enorm! Sunt de acord cu tine Lauren:
"For all the people who infected me with amore deliria nervosa in the past - you know who you are.
For the people who will infect me in the future - I can't wait to see who you'll be.
And in both cases : Thank you."

Nota: 10/10
Titlu: Delirium
Autor: Lauren Oliver
Editura: Hodder
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

10 comentarii:

 1. Oh, wow. Foarte frumoasa recenzia, clar m-ai convins sa citesc cartea, eu care am spus ca ma voi feri de cartile lui Lauren Oliver dupa ce "O zi din sapte" nu m-a impresionat. :)) Foarte frumos gestul lui Lauren de-ati trimite un exemplar. :) Ce bine suna "amor deliria nervosa". :) Anyway, mi se pare geniala trilogia. Dragostea sa fie o boala?! Hell, ya. On my wishlist si must buy ASAP.
  Keep up the good work! ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce bine sa sunaa:X..chiar mi-ar place sa o citesc..suna foarte nebunesc ca dragostea sa fie o boala..ceva cruud x_x.Pare minunata cartea dupa recenzie:X

  RăspundețiȘtergere
 3. interesanta descriere... poate reusesc si eu sa o citesc

  RăspundețiȘtergere
 4. Am si eu cartea, dar nu am citit decat jumatate din ea..

  RăspundețiȘtergere
 5. un alt subiect genial de carte:))...ce mi-as dori sa o citesc:X sper sa apara si la noi pentru ca e destul de aprecita:-? iar recenzia este reusita;)

  RăspundețiȘtergere
 6. De unde pot cumpara cartea?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. de pe Libris acum au si carti in engleza:)
   Link: http://www.libris.ro/general/delirium-9780340980934--c8144--p446357.html

   Ștergere
 7. Ierii am terminat-o!!!!!si ce pot sa spun doar WOW...inca sunt prinsa in carte si cred ca imi v-a lua ceva timp sa imi revin mi-a placut foarte mult si ma bucur enorm ca am avut ocazia sa o imprumut de la o colega:D...sfarsitul a fost heartbreaking ..... sunt nerabdatoare sa pun mana si pe al doilea vol cat de curand posibil:(..ar fi pacat sa nu fie publicata si la noi in tara:|

  RăspundețiȘtergere
 8. Doamne ce societate bolnava:cum sa se schimbe omenirea atat de mult incat un sentiment sa fie considerat o boala,ceva de inlaturat?cateodata oamenii sunt tampiti si mai primitivi decat maimutele.
  M-a intrigat subietul cartii.Ar fi interesant sa aflu cum au reusit cei doi sa fie impreuna.

  RăspundețiȘtergere
 9. Daca stam sa ne gandim asa dragostea poate fi o boala la modul figurat pentru ca din cauza ei suferim cel mai mult.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate