Treceți la conținutul principal

Talismanul norocos de Nicholas Sparks Recenzie

"Cam pe atunci, soarele tăia orizontul, împrăștiind o lumină aurie peste peisajul arid....zări o fotografie, pe jumătate îngropată în țărână. ...Pe spatele fotografiei citi cuvintele Ai grijă! E."

În primul capitol descoperim două personaje Clayton și Thibault. Clayton este ajutorul de șerif, care nu își vede de treaba lui și are un "hobby" pervers, să pozeze fete, studente și să își mărească această colecție. Clayton vede pe plajă câteva fete, deși nuditatea era interzisă acesta nu le sancționează pentru că avea ce să adauge la colecția lui, așa că ascunde aparatul și acesta începe să facă poze, iar aici intervine celălalt personaj, Thibault. Acesta vede ce face presupusul om al legii așa că dispare aparatul. Dar menirea lui Logan Thibhault era alta, s-o găsească pe fata din poză. A studiat poza mult timp și a bănuit că fata era din Hampton așa că s-a aventurat într-o călătorie din Colorado până în Hampton.
După ce și-a terminat studiile, Logan a devenit un pușcaș marin, a luptat pe pământ Irakian foarte multă vreme. Într-o zi când alerga prin deșert, a descoperit o fotografie, o femeie blondă care i-a captat atenția. Fotografia nu a fost recuperată de nimeni, chiar dacă a pus-o pe avizier așa că a decis s-o păstreze. După mulți ani petrecuți în deșert în care mulți nu au fost norocoși, el s-a întorsc acasă, dându-i dreptate prietenului lui, că poza este un talisman norocos. Acesta împreună cu ciobănescul  germanZeus pornesc în căutarea fetei. Fata din poză era Elisabeth (Beth); aceasta era divorțată avea un copil și stătea împreună cu mama ei. Logan o găsește, se angajează la adăpostul  mamei ei și se mută în Hampton. Nu și-ar fi închipuit că se va îndragosti de ea.
Timpul trece, iar el nu-i spune despre fotografie.
Va afla despre poză Beth? 
Cum va afecta acest lucru iubirea lor?

"Dar mă descurc în bucătărie. Gătesc în fiecare seară.(Logan)
-A, da? Ce ai mâncat aseară? (Beth)
-Un sendviș cu carne de curcan și pâine de secară.Cu un castravete murat.
-Și cu o seară înainte?
-Un sendviș cu carne de curcan și pâine de secară, Fără castravete murat."
[ :)) ]


"Și ea era a lui pentru totdeauna- așa imperfectă cum era. O iei sau pleci, se gandi ea. Era cine era."

Romanul lui Nicholas Sparks a fost o lectură perfectă, îți arată cum un lucru, care poate fi banal îți poate schimba viața. Clayton nu este doar fostul soț a lui Beth, este și o persoană fără stimă, violent, arogant. Nu își tratează fiul ca un tată. Beth este tipul femeii care a făcut o greșeală și încă mai caută alesul. Nicholas Sparks nu scrie doar despre iubire, familie, speranță și destin, scrie și despre viața oamenilor care se dedică tării. Cei care se duc la război și renunță la familie, prieteni, dragoste de tineri, iar unii sunt norocoși și supraviețuiesc, dar alții nu. Chiar și cei norocoși au probleme când se întorc acasă, sunt bântuiți de acele momente. Mi-a plăcut cum autorul a conturat intriga, iar finalul m-a lăsat fără aer, cineva moare.
Chiar dacă multe persoane cred și spun că romantismul în zilele noastre a dispărut, acest roman o să vă dea speranță. Eu unul, pot să spun că sunt un băiat romantic, atunci când e momentul. ( :)) ) Concluzia acestui roman ar fi că : Nebănuite sunt căile dragostei.

Nota: 10/10


Titlul: Talismanul Norocos
Autor: Nicholas Sparks
Editura: Rao
Recenzie:Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. Ai o leapsa de la mine: http://casaderecenzii.blogspot.ro/2012/07/leapsa-liebster.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Of cat e de faina cartea!De altfel,cartile lui Nicholas Sparks sunt foarte foarte catchy.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare chiar interesanta cartea..Mai ales citatul este foarte amuzant..Am evitat sa citesc martea cu spoilerele pentru ca as vrea sa citesc carte !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut citatul si recenzia ta e foarte interesanta. POate voi cauta si eu cartea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa carte imi starneste destul de mult interesul

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine stie poate o sa o ctesc peste ceva timp

    RăspundețiȘtergere
  7. De la Nicholas Sparks am citit doar Ultimul Cantec, dar a fost bestiala cartea. Am plans la final, dar a meritat. Banuiesc ca si cartea asta e la fel de frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nicholas Sparks chiar are nişte idei foarte bune
    da' asta nu prea îmi place. adică, nu-mi place faza că a găsit-o o poză, o pătrează, apoi pleacă să o găsească pe tipa respectivă. şi culmea, o găseşte

    RăspundețiȘtergere
  9. Este foarte interesanta cartea. O puteti cauta pe internet si o achizitionati usor accesand site-ul unei librarii online.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am vazut filmul si mi-a placut,dar nu ma dau in vant dupa el pentru ca nu mult timp dupa ce o gaseste se imprietenesc de parca s-ar cunoaste de o viata.Si poza aceea a fost un talisman norocos?Cartea o voi achizitiona in curand.

    RăspundețiȘtergere
  11. imi place mult cartea.e romantica,misterioasa,cu substrat,exact cum imi plac mie cartile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am citit cartea si am vazut si filmul:x
    Ambele mi-au placut chiar daca dupa mine cartea a fost mult mai buna:x

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi