Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

7/26/2012

Talismanul norocos de Nicholas Sparks Recenzie

"Cam pe atunci, soarele tăia orizontul, împrăștiind o lumină aurie peste peisajul arid....zări o fotografie, pe jumătate îngropată în țărână. ...Pe spatele fotografiei citi cuvintele Ai grijă! E."

În primul capitol descoperim două personaje Clayton și Thibault. Clayton este ajutorul de șerif, care nu își vede de treaba lui și are un "hobby" pervers, să pozeze fete, studente și să își mărească această colecție. Clayton vede pe plajă câteva fete, deși nuditatea era interzisă acesta nu le sancționează pentru că avea ce să adauge la colecția lui, așa că ascunde aparatul și acesta începe să facă poze, iar aici intervine celălalt personaj, Thibault. Acesta vede ce face presupusul om al legii așa că dispare aparatul. Dar menirea lui Logan Thibhault era alta, s-o găsească pe fata din poză. A studiat poza mult timp și a bănuit că fata era din Hampton așa că s-a aventurat într-o călătorie din Colorado până în Hampton.
După ce și-a terminat studiile, Logan a devenit un pușcaș marin, a luptat pe pământ Irakian foarte multă vreme. Într-o zi când alerga prin deșert, a descoperit o fotografie, o femeie blondă care i-a captat atenția. Fotografia nu a fost recuperată de nimeni, chiar dacă a pus-o pe avizier așa că a decis s-o păstreze. După mulți ani petrecuți în deșert în care mulți nu au fost norocoși, el s-a întorsc acasă, dându-i dreptate prietenului lui, că poza este un talisman norocos. Acesta împreună cu ciobănescul  germanZeus pornesc în căutarea fetei. Fata din poză era Elisabeth (Beth); aceasta era divorțată avea un copil și stătea împreună cu mama ei. Logan o găsește, se angajează la adăpostul  mamei ei și se mută în Hampton. Nu și-ar fi închipuit că se va îndragosti de ea.
Timpul trece, iar el nu-i spune despre fotografie.
Va afla despre poză Beth? 
Cum va afecta acest lucru iubirea lor?

"Dar mă descurc în bucătărie. Gătesc în fiecare seară.(Logan)
-A, da? Ce ai mâncat aseară? (Beth)
-Un sendviș cu carne de curcan și pâine de secară.Cu un castravete murat.
-Și cu o seară înainte?
-Un sendviș cu carne de curcan și pâine de secară, Fără castravete murat."
[ :)) ]


"Și ea era a lui pentru totdeauna- așa imperfectă cum era. O iei sau pleci, se gandi ea. Era cine era."

Romanul lui Nicholas Sparks a fost o lectură perfectă, îți arată cum un lucru, care poate fi banal îți poate schimba viața. Clayton nu este doar fostul soț a lui Beth, este și o persoană fără stimă, violent, arogant. Nu își tratează fiul ca un tată. Beth este tipul femeii care a făcut o greșeală și încă mai caută alesul. Nicholas Sparks nu scrie doar despre iubire, familie, speranță și destin, scrie și despre viața oamenilor care se dedică tării. Cei care se duc la război și renunță la familie, prieteni, dragoste de tineri, iar unii sunt norocoși și supraviețuiesc, dar alții nu. Chiar și cei norocoși au probleme când se întorc acasă, sunt bântuiți de acele momente. Mi-a plăcut cum autorul a conturat intriga, iar finalul m-a lăsat fără aer, cineva moare.
Chiar dacă multe persoane cred și spun că romantismul în zilele noastre a dispărut, acest roman o să vă dea speranță. Eu unul, pot să spun că sunt un băiat romantic, atunci când e momentul. ( :)) ) Concluzia acestui roman ar fi că : Nebănuite sunt căile dragostei.

Nota: 10/10


Titlul: Talismanul Norocos
Autor: Nicholas Sparks
Editura: Rao
Recenzie:Claudiu

@Carti Alese

13 comentarii:

 1. Adevar sau provocare? Din fericire, avem doar provocari pe care sper sa le accepti.
  http://walking-on-letters.blogspot.ro/2012/07/book-lovers-challenge.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai o leapsa de la mine: http://casaderecenzii.blogspot.ro/2012/07/leapsa-liebster.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Of cat e de faina cartea!De altfel,cartile lui Nicholas Sparks sunt foarte foarte catchy.

  RăspundețiȘtergere
 4. Pare chiar interesanta cartea..Mai ales citatul este foarte amuzant..Am evitat sa citesc martea cu spoilerele pentru ca as vrea sa citesc carte !!

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi-a placut citatul si recenzia ta e foarte interesanta. POate voi cauta si eu cartea.

  RăspundețiȘtergere
 6. Frumoasa carte imi starneste destul de mult interesul

  RăspundețiȘtergere
 7. Cine stie poate o sa o ctesc peste ceva timp

  RăspundețiȘtergere
 8. De la Nicholas Sparks am citit doar Ultimul Cantec, dar a fost bestiala cartea. Am plans la final, dar a meritat. Banuiesc ca si cartea asta e la fel de frumoasa.

  RăspundețiȘtergere
 9. Nicholas Sparks chiar are nişte idei foarte bune
  da' asta nu prea îmi place. adică, nu-mi place faza că a găsit-o o poză, o pătrează, apoi pleacă să o găsească pe tipa respectivă. şi culmea, o găseşte

  RăspundețiȘtergere
 10. Este foarte interesanta cartea. O puteti cauta pe internet si o achizitionati usor accesand site-ul unei librarii online.

  RăspundețiȘtergere
 11. Am vazut filmul si mi-a placut,dar nu ma dau in vant dupa el pentru ca nu mult timp dupa ce o gaseste se imprietenesc de parca s-ar cunoaste de o viata.Si poza aceea a fost un talisman norocos?Cartea o voi achizitiona in curand.

  RăspundețiȘtergere
 12. imi place mult cartea.e romantica,misterioasa,cu substrat,exact cum imi plac mie cartile.

  RăspundețiȘtergere
 13. Am citit cartea si am vazut si filmul:x
  Ambele mi-au placut chiar daca dupa mine cartea a fost mult mai buna:x

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate