Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

5/02/2012

Spulbera-ma de Teheref Mafi -În pregătire la Leda


„NU MĂ POŢI ATINGE”,
îi şoptesc.
MINT,
e ceea ce nu-i spun.
EL MĂ POATE ATINGE,
e ceea ce n-o să-i spun niciodată.
TE ROG, ATINGE-MĂ,
e ceea ce vreau să-i spun.
Dar când oamenii mă ating, se întâmplă anumite lucruri.
Lucruri ciudate.
Lucruri rele.
LUCRURI FATALE.
Nimeni nu ştie de ce atingerea lui Juliette e fatală, dar Restauraţia şi-a făcut planuri legate de ea. Planuri de a o folosi ca pe o armă.
Însă Juliette are propriile ei planuri.
După o viaţă lipsită de libertate, ea descoperă în sfârşit forţa de a se răzvrăti pentru prima oară şi de a-şi găsi un viitor alături de cel pe care crezuse că-l pierduse pentru totdeauna.


Suntem într-o lume care se destramă, stăpânită de foamete şi violenţă.  Bolile distrug populaţia, nu mai există păsări care să zboare, iar norii arată ciudat. Restauraţia, facţiunea politică menită a salva o lume muribundă, dar care, îmbătată de putere, a devenit despotică, domină vieţile şi gândurile tuturor.  Ecosistemul  a fost distrus de abuzurile oamenilor, iar unul dintre rezultate este apariţia unor persoane cu abilităţi ciudate. Printre ele se numără şi Juliette, a cărei atingere e fatală. Nimeni nu ştie de ce e aşa, dar Restauraţia a găsit soluţia – după şaptesprezece ani în care a fost ostracizată de părinţi, colegi de şcoală şi întreaga comunitate, Juliette este închisă într-o celulă, căci atâta vreme cât nu poate să facă rău, nimănui nu-i pasă de ea.
Timp de 264 de zile, Juliette stă singură între patru pereţi, în 13 metri pătraţi de spaţiu. Însă lumea începe în sfârşit să se răzvrătească, iar conducătorii s-au răzgândit: poate că ceea ce pare a fi blestemul lui Juliette ar putea fi folosit cumva, poate că este exact arma de care au ei nevoie acum. Iar Juliette, după cele 6 336 de ore petrecute în singurătate, trebuie să aleagă: să fie pionul lor sau să lupte împotriva lor.
În acest roman de debut absolut electrizant, Tahereh Mafi prezintă o lume la fel de fascinantă precum cea din Jocurile foamei şi deapănă o poveste palpitantă, cu un super-erou, ce reaminteşte de The X-Men. Având un întreg arsenal de romance, pasiuni arzătoare, intrigi malefice şi suspans, Shatter Me este o distopie plină de prospeţime şi originalitate – piperată cu o doză de paranormal – care în mod sigur îi va lăsa pe cititori nerăbdători să afle continuarea.
 • DREPTURILE DE TRADUCERE AU FOST DEJA VÂNDUTE ÎN 20 DE ŢĂRI
 • DREPTURILE DE ECRANIZARE AU FOST ACHIZIŢIONATE DE STUDIOURILE TWENTIETH CENTURY FOX
TAHEREH MAFI are 24 de ani şi s-a născut într-un orăşel din Connecticut, fiind mezina unei familii de imigranţi iranieni. În prezent locuieşte în districtul Orange din California. A absolvit Universitatea Soka din Aliso Viejo, California, şi este cunoscătoare a opt limbi străine. A călătorit în toată lumea, petrecându-şi un semestru în Barcelona, unde a avut posibilitatea să studieze literatura spaniolă.
Spulberă-mă este cartea ei de debut şi primul volum din trilogia Atingerea lui Juliette.
Cartea are 352 de pagini, formatul 13×20 cm şi va fi cartonată cu supracopertă. Preţul de listă: 34,90 lei. La precomandă veţi beneficia de reducerea de 25% şi de transport gratuit.
Pentru mai multe informaţii despre autoare şi roman, puteţi accesa site-ul:www.taherehmafi.com.
Trailerul oficial al cărţii

@Carti Alese

14 comentarii:

 1. Ciudata introducerea cu atingerile :))
  Chiar eram curioasa ce titlu vor alege pentru editia in limba romana, nu m-as fi gandit la asta. Parca as vrea sa citesc si eu cartea. :P

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-a plăcut introducerea şi coperta arată ok.
  Sincer sună a fi o carte interesantă, nu ţin minte să mai fie vreo carte cu o atingere ce poate fi fatală. Sunt curioasă câte cărţi o să fie, nu cred că e doar un volum:-? Oricum prevăd şi o poveste de dragoste în carte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe site-ul autoarei sunt trecute 3 carti deocamdata. A treia apare in 2013 si din cate am inteles ar exista un triunghi amoros :P

   Ștergere
  2. Ar fi drăguţ să fie doar trei, nu-mi place când autorii se lungesc şi ajung să scrie câte 10 volume.

   Ștergere
  3. Te inteleg. La fel si la mine. Desi la Harry Potter nu m-a deranjat.

   Ștergere
  4. Bine zis Michikit! :) Unele carti merita continuari grozave :)

   Ștergere
 3. Sper sa fie frumoasa cartea! O sa mi-o cumpar si eu. Inca mai astept sa vad ce o sa mai scoata Leda.

  RăspundețiȘtergere
 4. In sfarsit!!! Ardeam de nerabdare sa apara aceasta carte pentru ca au inceput sa-mi placa foarte mult distopiile. Descrierea e interesanta si ma bucur foarte tare ca au pastrat coperta originala. Erau curioasa in privinta titlului, voiam sa stiu cum il vor traduce si imi place mult. E chiar reusit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da si eu de abia asteptam sa apara si in Romania .Am vazut-o pe goodreads si mi-a placut foarte mult ,la inceput m-a atras coperta apoi povestea <3Sper sa nu dezamageasca .

   Ștergere
 5. trebuie sa citim cartea ca sa aflam ce este Restauratia...

  RăspundețiȘtergere
 6. Pare o distopie interesanta, abia astept sa apara. Imi place mult coperta, si titlul.:D

  RăspundețiȘtergere
 7. Povestea pare frumoasa si promite mult suspans :> Probabil ca amandoi baietii vor ajunge sa se lupte pentru dragostea ei ,pe langa alte interese :)).Oricum imi place mult si trailerul<3

  RăspundețiȘtergere
 8. o carte pe care o vreau in biblioteca

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate