Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

3/03/2012

Un roman in Miniseria Titanic

Dragoș Bucur joacă în noua miniserie americană ”Titanic”


Postul american de televiziune ABC va începe în 14 aprilie să difuzeze miniseria ”Titanic” din distribuția căreia face parte și actorul român Dragoș Bucur. Miniseria are patru episoade, dintre care primele trei vor fi difuzate în SUA în 14 aprilie, de la ora 20:00 la ora 23:00, iar al patrulea va fi difuzat în 15 aprilie, când se vor împlini 100 de ani de la scufundarea Titanicului.
Dragoș Bucur (”Marfa și banii”, ”Hârtia va fi albastră”, ”Boogie”)  a filmat pentru miniserie la Budapesta, anul trecut, alături de o distribuție ce îi include pe Geraldine Somerville(“Harry Potter”) şi Perdita Weeks(“The Tudors”). Platoul de filmare din Ungaria a fost imens, o parte din vapor fiind reconstruită. Scenariul a fost scris de Julian Fellowes (“Gosford Park”, “Downton Abbey”), ceea ce face ca noua miniserie să fie asociată cu multi-premiata producție “Downton Abbey“. ”Mișcarea inovatoare, dar nu complet de succes a scenaristului Julian Fellowes e aceea că îi face pe spectatori să vadă cum vaporul începe să se scufunde la sfârșitul fiecărui episod, cu povestea fiind spusă din punctul de vedere al diferitelor personaje. Cei care supraviețuiesc tragediei nu sunt dezvăluiți decât în ultima parte a miniseriei”, notează recenzia din The Guardian, unde e adăugat faptul că această metodă e câteodată foarte confuză pentru spectator.
Perspectivele diferite sunt cele ale claselor sociale diferite, căci la fiecare nivel al vaporului sunt cazați oameni cu venituri și statut similare. Producătorii au subliniat pentru The Guardian că miniseria e foarte diferită de celebra ecranizare a lui James Cameron, cu Kate Winslet și Leonardo DiCaprio în rolurile principale. ”Încă de la început am decis că vom face o versiune foarte diferită a poveștii Titanicului și, cu toate că îi suntem foarte recunoscători lui Cameronfiindcă a dezvoltat tehnologia care ne-a permis să lucrăm, noi urma să facem un produs paralel cu al lui. Miniseria pune accentul pe toți acești oameni foarte, foarte diferiți între ei, dar care vor avea de înfruntat același dezastru și de aceea, brusc, devin uniți”, a spus Fellowes.
O miniserie cu scufundarea Titanicului a mai fost realizată în 1996 și a avut premiera la postul tv CBS. Acea miniserie, regizată de Robert Lieberman, cu actorii Peter Gallagher, George C. Scott, Catherine Zeta-Jones, Eva Marie Saint, Tim Curry și Marilu Henner, a fost primul film care a arătat cum vaporul s-a rupt în două înainte de a se scufunda cu totul.
Actorul român Dragoș Bucur are tot mai multă vizibilitate internațională, după ce a fost selectat în 2010 printre cei mai buni 10 tineri actori europeni în programul Shooting Stars din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, iar anul trecut a jucat în filmul “The Way Back“, regizat de Peter Weir, alături de Collin Farrell și Saoirse Ronan.
Îmi place ideea, abia aștept să văd și eu cele patru


 episoade! După Trailer, pare o miniserie reușită.


@Carti Alese

10 comentarii:

 1. http://casaderecenzii.blogspot.com/2012/03/concurs.html

  Organizez un concurs. Mi-ar parea bine daca ai participa :)

  RăspundețiȘtergere
 2. hmm , pare destul de interesant . :)

  RăspundețiȘtergere
 3. ioana alexandra4 martie 2012, 21:27

  imi place trailerul, desi nu sunt mare fana Titanic:P

  RăspundețiȘtergere
 4. Am vezut filmul cand eram mai mica si mi-a placut. Daca va aparea si pe net atunci o sa arunc o privire.

  RăspundețiȘtergere
 5. Americanii nu prea dau ,,pe sticla" mini serii fara succes. Deci, sunt sigura ca e bun.

  RăspundețiȘtergere
 6. Pare interesant.... cred ca il voi viziona, nustiu sigur depinde de cat timp liber voi avea, oricum filmul original este super, asa ca de ce nu?

  RăspundețiȘtergere
 7. bravo lui daca a ajuns sa joace intr-un astfel de serial.

  RăspundețiȘtergere
 8. cred ca ar trebui sa ne simtim mandrii ca am ajuns sa avem actori care sunt apreciati si valorati in strainatate.... asa ca din partea mea mult succes in continuare....

  RăspundețiȘtergere
 9. Imi place mult Dragos Bucur, cred ca o sa ma uit la serie.

  RăspundețiȘtergere
 10. Am vazut ca a aparut acest serial, dar momentan nu l-am urmarit.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate