Treceți la conținutul principal

Bal Mascat de Melissa de la Cruz Recenzie

După ce Cordelia Van Alen, bunica lui Shuyler, trece în stare pasivă (încheie un ciclu de viață, vampirii cu Sânge Albastru se reîncarnează) din cauza atacului unui Sânge Argintiu, Shuyler pleacă împreună cu Oliver la Veneția, în căutarea bunicului ei Lawrance Van Alen, la care se află secretul înfrângerii celor cu Sânge Argintiu. Își găsește bunicul după numeroase încercări, dar acesta îi mărturisește că nu o poate ajuta. Dezamăgită Shuyler Van Alen se întoarce la New York.
În tot acest timp la New York, Mimi Force este ocupată cu organizarea Balului Celor Patru Sute, o tradiție al celor cu Sânge Albastru, iar Bliss e terifiată din cauza întâmplărilor stranii, coșmarurilor... Shuyler ajunge la timp pentru evenimentul inedit, unde poartă o rochie Chanel Vintage din garderoba mamei sale. Mimi era sigură că ea va fi în lumina reflectoarelor, dar s-a înșelat, cineva i-a luat locul.
La Duchesne își face apariția un nou Sânge Albastru, Kingsley. Acesta creează dramă, iar Jack Force este indecis, nu știe pe cine iubește cu adevărat.
Bunicul lui Shuyler vine la New York, o ajută pe nepoata lui să-și dezvolte abilitățile de Sânge Albastru. Ea devine din ce în ce mai slăbită, era vremea sa efectueze Caerimonia Osculor, să-și ia un însoțitor (un muritor cu care să se hrănească), un Sânge Roșu. Acceptă cu greu ideea, dacă nu făcea acest lucru pățea ca mama ei, care și acum era în comă.
Un lucru groaznic se întâmplă, care-i afectează pe adolescenții cu Sânge Albastru din  Orașul care nu doarme niciodată.
  "...florile păreau să se ofilească sub privirea ei. Nu trebuia să ghicească cine trimisese uluitoarele flori albe bestiei celei mici.Alb pentru lumină.Alb pentru dragoste.Alb pentru totdeauna."
"-Mă dăruiesc ție, șopti ea,luâdu-l de mână. Acestea erau cuvintele sacre cu care începea ceremonia. Asta este tot ceea ce presupunea legământul lor.Tot ce trebuia el să facă era să repete cuvintele în fața ei și astfel legâmântul avea să fie reînnoit într-o nouă viață. În această viață."
Volumul 2 din Sânge Albastru mi-a plăcut la nebunie, în acest volum am călătorit la Veneția,New York, Caraibe și iar New York, alături de personaje dragi, nemuritoare. Îmi place de  Shuyler pentru că e aparte, o metisă (jumătate om, jumătate vampir), fără fițe.Mi-a plăcut la nebunie cum își folosea puterile de Sânge Albastru și pe cine își alege ca însoțitor uman.Un alt lucru interesant este istoria vampirilor, cum vampirii erau îngeri alungați din rai, cei cu Sânge Albastru aveau însoțitori umani, cei cu Sânge Argintiu se hrăneau cu Sânge Albastru, absorbind atât puterea lor cât și ființa lor, iar Prințul celor cu Sânge Argintiu era Lucifer.Jack nu știe ce vrea, să o iubească pe Mimi ( alături de care și-a petrecut celelalte vieți anterioare) sau pe Shuyler.
În acest roman aflăm multe secrete, m-au șocat ultimele pagini, au fost geniale, iar la sfârșitul romanului avem un arbore genealogic interesant.


NOTA: 10/10

Autor: Melissa de la Cruz
Titlu: Bal Mascalt
Volumul al II-lea din Seria Sânge Albastru
Editura: Leda
Recenzie: Claudiu




@Carti Alese

Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da se nasc, dar cand le vine "vremea" ei isi incheie un ciclu din viata, se reincarneaza in alt trup si de la o varsta isi aduce aminte cine a fost in vietile anterioare.
    Ex: Jack si Mimi sunt "ingerii apocalipsei", acum s-au reincarnat ca frate si sora, gemeni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uau:x super.Trebuie sa ma apuc si eu de serie dar mi-e putin cam greu

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie Oana, nu stiu cand termin primul volum din Jocurile Foamei, ador seria si am citit doar 100 de pagini, dar am de citi pentru scoala. X(

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreau sa citesc aceasta serie, de mult am auzit de ea, insa momentan mai am destule de terminat. Insa imi place ideea si sigur o sa le citesc:X

    RăspundețiȘtergere
  6. ioana alexandra6 martie 2012 la 19:43

    de cand imi doresc seria asta!! dar din pacte nu o am...
    imi place foarte mult ca in carte sunt date toto felul de locuri palpitante: NY, Caraibe, Venetia:X chiar vreau sa citesc si eu seria
    si vad ca i-ai dat nota 10!!

    RăspundețiȘtergere
  7. am citit-o si este fantastica.mi-a placut mult stilul de a scrie al Melissei.pana la urma cate vor fi din aceasta serie?

    RăspundețiȘtergere
  8. cartea e absolut geniala cred ca e una din preferatele mele ...seria are tot ce-i trebuie unei serii de succes si care merita citita....

    RăspundețiȘtergere
  9. Cel mai mult mi-a plăcut scena de la bal, mă tot întrebam cine era tipul şi când am aflat cine era :> Ei a fost frumos :)) Cred că a fost mai drăguţă decât prima carte, Sânge albastru, pentru că efectuează ceremonia pe Oliver, cel mai bun prieten al ei şi mie mi s-a părut tare, chiar dacă nu era chiar corect.

    RăspundețiȘtergere
  10. coperta e superba,iar descrierea mi-a taiat rasuflarea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumoasa seria, astept sa apara in Romania si celelalte volume.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi