Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

1/15/2012

Bal Mascat de Melissa de la Cruz Recenzie

După ce Cordelia Van Alen, bunica lui Shuyler, trece în stare pasivă (încheie un ciclu de viață, vampirii cu Sânge Albastru se reîncarnează) din cauza atacului unui Sânge Argintiu, Shuyler pleacă împreună cu Oliver la Veneția, în căutarea bunicului ei Lawrance Van Alen, la care se află secretul înfrângerii celor cu Sânge Argintiu. Își găsește bunicul după numeroase încercări, dar acesta îi mărturisește că nu o poate ajuta. Dezamăgită Shuyler Van Alen se întoarce la New York.
În tot acest timp la New York, Mimi Force este ocupată cu organizarea Balului Celor Patru Sute, o tradiție al celor cu Sânge Albastru, iar Bliss e terifiată din cauza întâmplărilor stranii, coșmarurilor... Shuyler ajunge la timp pentru evenimentul inedit, unde poartă o rochie Chanel Vintage din garderoba mamei sale. Mimi era sigură că ea va fi în lumina reflectoarelor, dar s-a înșelat, cineva i-a luat locul.
La Duchesne își face apariția un nou Sânge Albastru, Kingsley. Acesta creează dramă, iar Jack Force este indecis, nu știe pe cine iubește cu adevărat.
Bunicul lui Shuyler vine la New York, o ajută pe nepoata lui să-și dezvolte abilitățile de Sânge Albastru. Ea devine din ce în ce mai slăbită, era vremea sa efectueze Caerimonia Osculor, să-și ia un însoțitor (un muritor cu care să se hrănească), un Sânge Roșu. Acceptă cu greu ideea, dacă nu făcea acest lucru pățea ca mama ei, care și acum era în comă.
Un lucru groaznic se întâmplă, care-i afectează pe adolescenții cu Sânge Albastru din  Orașul care nu doarme niciodată.
  "...florile păreau să se ofilească sub privirea ei. Nu trebuia să ghicească cine trimisese uluitoarele flori albe bestiei celei mici.Alb pentru lumină.Alb pentru dragoste.Alb pentru totdeauna."
"-Mă dăruiesc ție, șopti ea,luâdu-l de mână. Acestea erau cuvintele sacre cu care începea ceremonia. Asta este tot ceea ce presupunea legământul lor.Tot ce trebuia el să facă era să repete cuvintele în fața ei și astfel legâmântul avea să fie reînnoit într-o nouă viață. În această viață."
Volumul 2 din Sânge Albastru mi-a plăcut la nebunie, în acest volum am călătorit la Veneția,New York, Caraibe și iar New York, alături de personaje dragi, nemuritoare. Îmi place de  Shuyler pentru că e aparte, o metisă (jumătate om, jumătate vampir), fără fițe.Mi-a plăcut la nebunie cum își folosea puterile de Sânge Albastru și pe cine își alege ca însoțitor uman.Un alt lucru interesant este istoria vampirilor, cum vampirii erau îngeri alungați din rai, cei cu Sânge Albastru aveau însoțitori umani, cei cu Sânge Argintiu se hrăneau cu Sânge Albastru, absorbind atât puterea lor cât și ființa lor, iar Prințul celor cu Sânge Argintiu era Lucifer.Jack nu știe ce vrea, să o iubească pe Mimi ( alături de care și-a petrecut celelalte vieți anterioare) sau pe Shuyler.
În acest roman aflăm multe secrete, m-au șocat ultimele pagini, au fost geniale, iar la sfârșitul romanului avem un arbore genealogic interesant.


NOTA: 10/10

Autor: Melissa de la Cruz
Titlu: Bal Mascalt
Volumul al II-lea din Seria Sânge Albastru
Editura: Leda
Recenzie: Claudiu
@Carti Alese

12 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da se nasc, dar cand le vine "vremea" ei isi incheie un ciclu din viata, se reincarneaza in alt trup si de la o varsta isi aduce aminte cine a fost in vietile anterioare.
  Ex: Jack si Mimi sunt "ingerii apocalipsei", acum s-au reincarnat ca frate si sora, gemeni.

  RăspundețiȘtergere
 3. Uau:x super.Trebuie sa ma apuc si eu de serie dar mi-e putin cam greu

  RăspundețiȘtergere
 4. Si mie Oana, nu stiu cand termin primul volum din Jocurile Foamei, ador seria si am citit doar 100 de pagini, dar am de citi pentru scoala. X(

  RăspundețiȘtergere
 5. Vreau sa citesc aceasta serie, de mult am auzit de ea, insa momentan mai am destule de terminat. Insa imi place ideea si sigur o sa le citesc:X

  RăspundețiȘtergere
 6. ioana alexandra6 martie 2012, 19:43

  de cand imi doresc seria asta!! dar din pacte nu o am...
  imi place foarte mult ca in carte sunt date toto felul de locuri palpitante: NY, Caraibe, Venetia:X chiar vreau sa citesc si eu seria
  si vad ca i-ai dat nota 10!!

  RăspundețiȘtergere
 7. am citit-o si este fantastica.mi-a placut mult stilul de a scrie al Melissei.pana la urma cate vor fi din aceasta serie?

  RăspundețiȘtergere
 8. cartea e absolut geniala cred ca e una din preferatele mele ...seria are tot ce-i trebuie unei serii de succes si care merita citita....

  RăspundețiȘtergere
 9. Cel mai mult mi-a plăcut scena de la bal, mă tot întrebam cine era tipul şi când am aflat cine era :> Ei a fost frumos :)) Cred că a fost mai drăguţă decât prima carte, Sânge albastru, pentru că efectuează ceremonia pe Oliver, cel mai bun prieten al ei şi mie mi s-a părut tare, chiar dacă nu era chiar corect.

  RăspundețiȘtergere
 10. coperta e superba,iar descrierea mi-a taiat rasuflarea.

  RăspundețiȘtergere
 11. Foarte frumoasa seria, astept sa apara in Romania si celelalte volume.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate