Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

3/25/2018

RECENZIE: Minunata familie Marvel de Brian Selznick Recenzie

       Magia acestei cărți se desfășoară atât în imagini, cât și în scris, pentru că jumătate de carte prezintă acțiunea după 1766 în imagini, în timp ce cealaltă jumătate narează acțiunea după 1990. Dintr-un anumit punct de vedere, aș putea spune că scriitorul prezintă două povești, care în final se vor lega, pentru că narațiunea imaginilor este independentă de cea prezentată ulterior în scris. Minunata Familie Marvel este o carte atipică, în care fantasticul se îmbină cu istoria, imaginarul cu posibilul. Felul în care veți „coborî” în universul scriitorului este unul aparte, pentru că veți fi cuprinși de numeroasele imagini (și unii vor interpreta povestea în felul lor, alții vor rămâne fixați să descifreze mesajul și multe altele). 
     Povestea inițială are în vedere mai multe generații de artiști din familia Marvel)  și experiențele acestora , iar cea de-a doua parte îl are în prim plan pe Joseph, care încearcă să-și găsească unchiul. Felul în care cele două povești se vor uni vor crea rama perfectă de care inițial nu ne dăm seama.


«Calcă ușor, căci pășești peste visele mele.»Minunata Familie Marvel este o experiență magică atât prin execuție, cât și prin poveste. Mi-au plăcut numeroasele referințe cum ar fi cele din literatura victoriană (Charles Dickens) și faptul că primele generații erau atrase de lumea teatrului, a scenei. Romanul lui Brian Selznick înglobează atât de multe, încât rămâi fascinat. Prima jumătate oferă cititorului o narațiune mută, reprezentată de imagini superbe, în timp ce cealaltă jumătate explică întreaga narațiune a imaginilor. Tactica scriitorului a fost una frumos executată, iar felul în care acesta abordează anumite teme și felul în care abordează „presupusa” magie a fost superb. Din punctul meu de vedere, această carte este pentru toate vârstele.

Nota: 10+/10 
Titlu: Minunata familie Marvel
Autor: Brian Selznick
Editura: Editura Leda Edge
Recenzie: Claudiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate