Serialul Big Little Lies Recenzie


2017 este un an extraordinar în ceea ce privește adaptările cărților. Ceea ce propune producția limitată HBO este din nou ceva actual, care din păcate este tragic pentru noi ca oameni. Ceea ce e ciudat este că eu, în momentul de față, mă confrunt cu o persoană de sex masculin care trăiește într-o altă lume, considerând femeia doar un obiect sexual. Mă oripilează astfel de oameni care ajung să termine o facultate și care-și dorește o carieră de avocat.

 În Big Little Lies se explorează această latură, a femeii marginalizate și manipulate de bărbat. Violența domestică, abuzul verbal și psihic și depresia este expusă în această mini serie de șapte episoade, care este de fapt o adaptare după romanul lui Liane Moriarty, apărut la Editura Trei. Jocul actoricesc este extraordinar și produce un climax vizual doar avându-le pe ecran pe Nicole Kitman, Reese Wintherspoon, Shailene Woodley, Zoë Kravitz și Laura Dern. Trioul constituit din Celeste, Madaline și Jane dețin fiecare câte un secret, iar pe parcurs ni se dezvăluie fiecare dintre ele, pregătindu-ne dezvăluirea de la final și anume cine este victima. Lucrul extraordinar este că nu e de fapt vorba despre un crimă, ci despre o dreptate, pe parcurs ni se oferă indicii despre cine ar putea fi antagonistul. 



„Putea să-și micșoreze temerile în update-uri inofensive care se pierdeau în news feedul prietenilor ei.”




Pe lângă încărcătura emoțională pe care o oferă serialul, scenele de locație urbană în forța valurilor sunt excepționale prin violența surprinsă a naturii. Din punctul meu de vedere punctul sensibil este creat de Celeste și Jane. Cu toate că sunt diferite, doar una dintre ele nu-și poate dezvălui durerea și abuzul. Simptomele sunt învăluite, acoperite și viața dublă și negarea o fac pe una din ele să accepte sau să spere că totul se poate schimba. Confruntarea finală este una de o importanță mare deoarece poate fi privită ca o metaforă întunecată a dominării. Bărbatul domină femeia, femeia singură nu are nicio șansă în fața agresiunii și nici măcar ajutorul a încă trei perechi de mâini feminine, ci de o a patra. Când veți urmări ultimul episod veți înțelege, pentru că nu vreau să vă dezvălui și vreau să vă bucurați de cum e redată acea scenă și cât de mare este impactul.

Update cu puține săptămâni înainte să apară sezonul 2:

După aprope doi ani am revăzut Big little lies, doar pentru reîmprospătarea materialului în minte și pentru a fi pregătit pentru noul sezon. Cu toate că era catalogat serialul ca limited series, mă bucur enorm că vom primi episoade noi, mai ales că Meryl Streep a fost atașată proiectului și scriitoare romanului.
Nu exagez, dar cred cu tărie că serialul este cel mai bun material TV produs după 2000. Este universal, actual și extrem de bine structurat - vizual și transmite o emoție nelimitată. Aceste „minciuni nevinovate” sunt expuse pentru noua și vechea generație, pentru că sunt încă prezente. 

Comentarii

  1. o sa urmaresc si eu aest serial, dar dupa e reusesc sa citesc cartea, iar asta sper sa se intample foarte curand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este prea bun, nu trebuie să-l ratați!

      Ștergere
    2. sunt sigura de asta...am vazut reclama pe Hbo, dar nu am vrut sa vad serialul pana nu citesc cartea ca sa nu ma enervez prea rau :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu