Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/01/2014

Crossfire 2: Revelatia de Sylvia Day Recenzie

Această carte mi-a fost oferită de această librărie online, căreia îi mulțumesc mult. Puteți comanda cărți online, printre care și Revelaţia de Sylvia Day Găsiți și o mulțime de cărți în limba engleză. Atenție! TRANSPORTUL gratuit la orice comandă acum!

"Ochii mi se umpluseră de lacrimi. Erau multe lucruri pe care nu mi le spunea, atât de multe. Relaţia noastră devenea rapid un câmp minat al cuvintelor rămase nerostite, al tainelor neîmpărtăşite."

       Revelaţia este volumul II din seria Crossfire semnată de Sylvia Day. În acest nou volum se revine la viaţa celor doi problematici Eva Trammell şi Gideon Cross. Cuplul neobişnuit încep să se ducă la terapie cu speranţa că îşi vor rezolva problemele cu rădăcini adânci în trecutul lor. Când vine vorba de trecutul său, Gideon este tăcut şi distant, lăsând-o pe Eva singură. Pe lângă aceste probleme, din cauza atracţiei puternice între cei doi, apare o gelozia excesivă, mai ales din partea lui Gideon. Chiar dacă aceste lucruri pot distruge o relaţie, pentru cei doi certurile şi defectele neobişnuite survenite mai ales în somn, ajung să întărească relaţia lor şi mai mult. Chiar dacă există acea atracţie de la începutul primului volum şi continuă chiar şi acum, puteam să ne îndoim de faptul că Gideo ar putea ajunge s-o preţuiască şi s-o iubească pe Eva. După cum observăm şi în titlul cărţii, avem parte şi de răspunsuri, nu doar de o evoluţie sau involuţie a relaţiei. Pătrundem şi mai tare în rănile deschise ale celor doi, iar la un moment dat porneşte şi panica atunci când viaţa unui personaj important este pusă în pericol.

"Îmi plăceau enorm momentele ca acesta, când lumea toată, cu tot ceea ce ne înnebunea emoţional, era departe, foarte departe. Momente în care simţeam iubirea pe care mi-o declara."

"Cerul plângea pentru el, căci ploaia se prăvălea peste noi cu mânie, făcând ca pământul să scoată aburi."

     Atât Gideon, cât şi Eva sunt personaje interesante de analizat. Amândoi vor să se vindece de umilinţele trecutului, dar procesul este unul greu, mai ales pentru Gideon. Amândoi au iluzia că  se pot pierde cu adevărat în toată pasiunea şi flacăra obţinută cu ajutorul trupurilor. Ceea ce le poate distruge relaţia este gelozia, îndoiala care apare în acest nou volum, dar şi coşmarurile lui Gideon care sunt rezultatul abuzului lui.
    Dincolo de tot erotismul romanului există conflictul psihologic, comun, al celor doi. Amândoi se luptă cu propriile lor terori şi vor să fie eliberaţi din sfera care-i etichetează ca fiind damnaţi. În acest nou volum avem parte de răspunsuri şi spre final de dialoguri emoţionante. Amândurora le este greu să vorbească despre abuz. Întrebarea apărută în timpul lecturării este dacă Gideon o poate iubi pe Eva şi dacă el poate rămâne fidel unei singure femei. Odată cu acest volum, ne dăm seama de adevăratele lui intenţii.


Nota: 9/10
Titlu: Revelaţia, volumul 2 al seriei Crossfire
Autor: Sylvia Day
Editura: Editura Litera
Recenzie: Claudiu

Un comentariu:

  1. Am primele 3 volume. Mi-a placut foarte mult seria. Captivanta povestea. Le-am luat cu revista Libertatea pentru femei. Sper sa apara si continuarea

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate