Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

12/07/2013

Film: Summer in february Recenzie

Filmul Summer in february este o imagine a vieții victoriene de la începutul secolului XX. Ne întoarcem în timp și descoperim cum erau cunoscuți viitorii artiști. Pe lângă artă, filmul tratează  iubirea alături de un artist; în acest caz este o iubire neînțeleasă. Stabilirea lui Florence Carter-Wood în Lamorna dă viața peste cap a doi prieteni. AJ este artistul cunoscut pentru picturile sale, iar Gilbert este bărbatul obișnuit, îndrăgostit din primele clipe de Florence. Cu toate că stabilirea ei în acest oraș era ca să învețe să deseneze mai bine, în același timp era un prilej să fugă cât mai departe de tatăl ei. După multele abordări ale lui Alfred, Florence acceptă să fie soția lui. Lăsându-se pictată, Alfred observă că pentru el ea este doar un simplu trofeu, care îi poate aduce mândrie și prestigiu. Femeia este neglijată și nu are parte de atenția cuvenită sau de potențial. AJ nu-i vede potențialul artistic și de aici ne dăm seama că nu există operă fără muză, fără inspirație. După conștientizarea condiției artistului și a iubirii, povestea celor trei prinde accente dramatice.


"Come back for me." "I will." "Tell me again." "I love you."Dear Gilbert,
One day you will come back to Lamorna, I know you will. And when you do, I hope you will accept this from your old friend AJ.

Mi s-a părut foarte interesant acest film încă de la vizionarea trailer-ului. Atmosfera englezească, actorii, te purtau în acele vremuri prețioase. Firește, aceasta este o ecranizare a cărții cu același titlu, care din păcate n-a fost tradusă la noi. Summer in february păstrează aceeași atmosferă de film dramatic, artistic și care te lasă cu un gust dulce-amar. O apreciez foarte mult pe actrița Emily Browning, care a interpretat-o pe Florence pentru că mi s-a părut pur și simplu excepțională. Filmul nu este doar o poveste de dragoste, un triunghi amoros clasic, ci și o viziune asupra operei, a viziunii artistice. Conflictul este extins, între cei doi prieteni, dar și între cei doi căsătoriți care văd că relația lor se degradează și că nu a fost vorba de vreun foc al iubirii. 

Un comentariu:

Persoane interesate