Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

12/09/2013

Dupa sapte ani de Guillaume Musso Recenzie

Această carte mi-a fost oferită de această librărie online, căreia îi mulțumesc mult. Puteți comanda cărți online, printre care și După șapte ani. Găsiți și o mulțime de cărți în limba engleză. Atenție! TRANSPORTUL gratuit la orice comandă acum!


"Cum să ucidem timpul așteptând ca timpul să ne ucidă?"

       Guillaume Musso revine cu un nou roman După șapte ani, care este diferit față de ultimele lui apariții. Știm că acest roman a fost scris de Musso pentru că sunt prezente anumite elemente, pe care eu le-aș numi de acum motive : acțiunea mutată în Paris, cuplul în primejdie și reperul spațial nelipsit aeroportul. 
        În După șapte ani se umărește călătoria nefericită a doi foști soți, care sunt în căutarea fiului lor Jeremy. Căsnicia lui Nikki, o artistă fermecătoare și a lui Sebastian, un bărbat respectat din sfera newyorkeză a cunoscut o ascensiune impresionantă. Deși erau diferiți, au împărtășit o iubire sinceră, pasională care a rezultat doi copii gemeni Camille și Jeremy. După un timp căsnicia lor s-a rupt, fiecare câștigând custodia unui copil: Sebastian o avea pe Camille și Nikki avea grijă de Jeremy. După divorțul lor inevitabil, fiecare a luat-o pe-un alt drum, până într-o zi când Nikki îi cere ajutorul fostului ei soț Sebastian. Fiul lor a dispărut și singura lor pistă era un filmuleț filmat în Paris. Cei doi soți ajung să fie implicați într-o omucidere, care putea fi legată de dispariția propiului băiat. Când ajung în Paris deja sunt căutați de poliție pentru omucidere, iar cei doi foști soți ajung să fie în criză de timp. Când propriul tău fiu este în pericol, uiți de toate grijile și faci tot posibilul ca să-l aperi.

"Între două ființe, oricât de apropiate ar fi, există întotdeauna o prăpastie peste care iubirea (...) nu poate arunca decât o punte fragilă." -Hermann Hesse


     Am avut o oarecare temere cu privire la noua carte a lui Musso, pentru că de la începutul romanului am observat că și-a schimbat stilul și a preferat să exploreze o altfel de situație. De data aceasta scriitorul a preferat să vorbească despre cuplul înainte de căsnicie și după căsnicie, urmat de un divorț inevitabil datorită diferențelor de caracter. Sebastian este bărbatul serios, rațional, în timp ce Nikki este frumusețea întruchipată, care atrage privirea oricui. După divorț aceștia nu-și mai vorbesc, dar sunt reuniți într-un context nefericit, când își caută cu tot prețul copilul dispărut. Romanul a avut acea acțiune, acea trecere ușoară care te făcea să citești în continuare, cu speranța unui final fericit.
     Personajul feminin m-a lăsat rece, scriitorul a vrut ca la început s-o cunoaștem pe Nikki în ipostaza aceea a femeii lipsite de griji și ușor naivă, iar spre final să ne schimbăm părerea când este modelată de prezența lui Sebastian, fostul ei soț. Spre finalul cărții mi-am dat seama că lucrurile au fost puțin grăbite, iar răsturnarea de situație era previzibilă, dar ideea romanului mi-a plăcut. Tot scopul acestei lupte contra conometru, care făcea ca două persoane să-și reunească forțele a fost interesant cum a evoluat. Îmi plac foarte mult romanele lui Guillaume Musso, sper ca pe viitor să revină la ideile lui și să scrie în continuare multe alte povești despre iubire. 
Cărți citite de același autor: Chemarea îngerului, Vei fi acolo?, Fata de hârtie.

Nota: 9/10
Titlu: După șapte ani
Autor: Guillaume Musso
Editura: All
Recenzie: Claudiu

4 comentarii:

  1. In afara de "Fata de hartie" altceva nu am mai citit de Musso si, citind recenziile altor carti ale lui, nici nu ma tenteaza alta. Cred ca "Fata de hartie" a fost ceva cu adevarat special, in rest alte romane ale lui palesc pe langa acesta.

    RăspundețiȘtergere
  2. toate cartile scrie de Musso sunt deosebite,cititile si nu veti regreta ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit nimic de acest autor. Ma tenteaza insa Central Parc. Acum nu zic nu , nici acestei carti :)

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate