Treceți la conținutul principal

Sub aceeasi stea de John Green -Editura Trei

Vă vorbeam despre acest roman și uite că apare în mai și la noi! The fault in our stars ( Sub aceeași stea) este un roman pentru toate vârstele. Trist. Comic. Emoționant.

Îşi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţa mea? Ce vreau să las în urmă? Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că, de când se ştie, a fost „în fază terminală“. Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă. Spirite înrudite, împărţind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti.

"Sub aceeași stea este un amestec de melancolie, duioşie, înţelepciune şi umor." - The New York Times

"Povestea de iubire dintre Hazel şi Augustus este cu atât mai reală, cu cât este condamnată încă de la început. Curajul şi seninătatea de care dau dovadă sunt o lecţie de viaţă dintre cele mai impresionante." - Entertainment Weekly

John Green s-a născut la 24 august 1977. Pentru romanul său de debut, LOOKING FOR ALASKA, a fost recompensat cu Michael L. Printz Award (2006). Cea mai recentă carte a sa, SUB ACEEAŞI STEA, a ocupat prima poziţie pe lista de bestselleruri a publicaţiei The New York Times. Fiind unul dintre cei mai activi scriitori pe platforme virtuale, John Green, împreună cu fratele său, a creat Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume.

 #1 TIME Magazine Fiction Book – 2012
 Entertainment Weekly Best Fiction Book – 2012
 #1 New York Times Bestseller
 #1 Wall Street Journal Bestseller
 USA Today Bestseller
 The Huffington Post Best Books – 2012
 Publishers Weekly Best Book
 School Library Journal Best Book


@Carti Alese

Comentarii

  1. Nu-mi place coperta deloc , mi-ar fi placut sa aleaga alta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie coperta mi se pare super. e diferita de restul celor cu modele pe ele de care sincer deja m-am cam saturat

      Ștergere
    2. Eu nu rea vad nimic super la ea . fiecare cu gusturile sale

      Ștergere
    3. Poate dacă o s-o citești îți vei schimba părerea. Doi tineri care se luptă cu cancerul și caută iubirea pentru că știu că mâine ar putea fi ultima lor zi.

      Ștergere
    4. Pe mine de obicei ma intereseaza povestea, tema nu coperta. Dar adevarul este ca coperta nu are nimic special :(

      Ștergere
    5. Claudiu nu am spus ca nu-mi place ideea si ca nu vreau s-o citesc ,c hiar din contra dar coperta lasa de dorit din punctul meu de vedere

      Ștergere
    6. Mie una coperta mi se pare draguta. Plus, nu-mi pot imagina ce alta coperta s-ar potrivi mai mult, probabil si pentru ca m-am obisnuit cu aceasta :)

      Ștergere
    7. Eu una ma bucur enorm sa vad ca nu au scos cartea cu o coperta diferita..nu suport cartile care au coperti cu poze din adaptarile de pe marele ecran(cum au facut cu Perks Of Being A Wallflower,care acum de abia poate fi gasita cu coperta originala)

      Ștergere
  2. ma bucur enorm ca apare insfarsit si la noi:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu ma bucur dar pe ce data apare?

      Ștergere
    2. Este in pregătire deci o să-i dea dumul curând , in câteva săptămâni bănuiesc

      Ștergere
  3. Este extraordinara si o recomand! Ma bucur enorm ca apare si la noi :>

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place povestea sat cu cancerul e poate distruge mai mult decat trupurile noastre de muritori. Foarte profunda. Imi place!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o temă bine aleasă . Cancerul a început să devină o boală din ce în ce mai comună

      Ștergere
  5. Abia aștept să apară . O poveste superba!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa cum am mai mentionat, abia astept sa apara aceasta carte. Pana acum am citit doar recenzii si citate (de care m-am indragostit). Sper doar totusi ca la traducerea cartii sa nu se piarda semnificatia lor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi