Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

3/18/2013

Film: Iubitul meu e un zombie (Warm bodies) Recenzie

Fac parte dintr-o campanie, care vă poate salva viaţa dacă apocalipsa zombie se va produce!

Lumea din filmul acesta este una apocaliptică, în care oamenii sunt ameninţaţi de cadavrele vii, în căutare de hrană proaspătă. R un zombi, bântuie un aeroport, cu mulţi alţii de felul lui, gândindu-se la cum era viaţa lui înainte să fie un mâncător de creiere. Comunicarea cu prietenului M, nu o putem numi întocmai aşa pentru că se rezumă doar la mormăieli, fiindu-le greu să vorbească. Creierul victimelor îl hrănea şi sufleteşte pe R, pentru că îi oferea amintirile victimei şi astfel parcă trăia încă o dată. În căutarea hranei o întâlneşte pe Julie, doar că instinctul lui nu este s-o mănânce, ci s-o protejeze. O ia cu el înapoi la o aeroport şi o adăposteşte într-un avion. La început era bulversată, speriată, dar după a înţeles R este diferit. Julie era fiica, unui om important care lupta împotriva creaturilor şi n-ar fi crezut niciodată aşa ceva, un zombi care se poate schimba...
R înţelege că nu o poate ţine lângă el mult timp şi o eliberează, doar că osoşii sunt pe urmele ei şi se apropie de oraş. Osoşii erau zombii mai agresivi, care reprezenta un pericol mult mai mare. R nu-i poate lăsa s-o vâneze pe Juliet.


Nu mă aşteptam să-mi placă aşa de mult acest film! Este un film romantic, dar în acelaşi timp o comedie cu momente întunecate, horror. Povestea Romeo şi Julieta, doar că în timpul unei apocalipse zombie. Am râs isteric la unele scene din film, una chiar mi-a amintit de tragedia lui Shakespeare. Ceea ce m-a surprins a fost faptul că s-a pus accent pe conceptul de zombie şi nu a fost doar o chestie de marketing. Relaţia celor doi a fost cât de cât reală şi nu ieftină, lipsită de gust, a fost chiar în regulă. Ce e mai tare într-o relaţie? Unul din ei să fie un mort, căruia i se oferă o şansă. Da, duceţi-vă la cinema şi vizionaţi-l! Merită din mai multe puncte de vedere. Filmul este bazat pe o carte, Warm bodies, scrisă de Isaac Marion şi aş vrea s-o citesc. Dacă vă interesează daţi un search pe google şi aşa veţi dobândi primul pas spre o posibilă supravieţuire a dumneavoastră şi a celor dragi, dacă vă prinde o apocalipsă de genu'.

@Carti Alese

7 comentarii:

 1. interesant subiect! iar R, ca zombie, nu arat rau deloc..

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu ma asteptam sa ma captive o carte cu zombie. Stiti cumva unde o pot gasi si la ce pret?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe libris.ro este la 50 de lei http://www.libris.ro/general/warm-bodies-9780099583820--c8144--p620866.html

   Dar daca doriti mai ieftină şi deţineţi un card, o găsiţi începând de la 7 euro, pentru ca sunt mai multe editii, gen cele de film IAR TRANSPORTUL pe site-ul respectiv este gratuit oriunde in lume :D.

   http://www.bookdepository.com/search?searchTerm=warm+bodies&search=Find+book

   Ștergere
 3. Ce coperta taree!!!Deci o ador:x:XI love it so much!:X:x

  RăspundețiȘtergere
 4. mi-a placut foarte mult acest film:D pot sa spun ca e unul dintre treferatele mele:D

  RăspundețiȘtergere
 5. Am fost surprinsa sa vad ca se aseamana cu carte destul de mult , insa adaptarea cinematografica a avut si umor, ceea ce a adaugat un plus.
  Nicholas Holt a fost simpatic foc si a jucat bine, iar Teresa Palmer m-a surprins placut. Cei doi au format o pereche destul de reusita, iar revenirea la normal a lui R a fost redata ok, dar... nu a fost un film chiar exceptional.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu am apucat sa aud despre carte decat atunci cand am auzit despre film. Totusi nu prea stiu daca l-as viziona, nu prea pot spune ca ma dau in vand dupa ideea unei idile intre un zombie si o tipa in viata :)

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate