Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

3/16/2013

Continuarea cărţii Captiv în labirint, Încercările focului de James Dashner -Editura Litera

Recenzia volumului 1, Captiv în labirint -click aici!

Thomas, eroul din Captiv în labirint, îşi continuă aventurile cu o nouă încercare potenţial letală şi cel puţin la fel de terifiantă ca prima: Încercarea Focului. Poienarii, din ce în ce mai puţin numeroşi, trebuie să străbată un deşert torid, pândiţi de ameninţarea unor furtuni cataclismice şi, mai ales, a unor fiinţe omeneşti devastate de o boală misterioasă, Arşiţa, care îi transformă treptat într-un soi de monştri insensibili, sălbaticiţi, ce-şi spun Smintiţii. Înainte de a porni în călătoria prin deşert, Thomas şi tovarăşii săi află de la un enigmatic mesager al grupului RAU că au fost ei înşişi contaminaţi cu microbul Arşiţei, ca mijloc de a-i motiva să ducă la bun sfârşit Încercarea Focului, la capătul căreia îi aşteapta tratamentul bolii. Omul-Şobolan, cum îl poreclesc Poienarii, le explică de asemenea că suferinţa lor are o justificare nobilă, pentru că RAU extrage din reacţiile lor încercări de informaţii esenţiale, aşa-numitele „tipare“, pentru un plan grandios de salvare a omenirii. Thomas, chinuit de vise şi fragmente involuntare de amintiri pe care nu le poate înţelege, este însa din ce în ce mai sceptic că vreun plan, oricât de nobil, ar putea să îndreptăţească un asemenea tratament al grupului de adolescenţi, mai ales după ce este martor la moartea atroce a unora dintre tovarăşii săi şi, în special, după ce îşi dă seama că RAU a convins-o pe prietena sa Teresa, pe care, la începutul romanului, o crede pierdută, să îl trădeze şi să încerce să-l omoare, în cadrul unui plan elaborat.

Poienarii reuşesc să traverseze un oraş pustiit din deşert chiar cu ajutorul a doi Sminţi, Jorge şi Brenda, aflaţi în faza incipientă a bolii. Thomas este apoi capturat de un grup de fete, despre care băieţii aflaseră că îi concureaza şi că au trecut printr-o Încercare similara a unui alt Labirint, dar reuşeşte să le convingă că planul de a-l omorâ, care le-a fost impus de către RAU în schimbul propriei salvări, nu are sens. Cea mai hotărâtă să-l ucidă este, spre surprinderea lui Thomas, însăşi Teresa, devenită şefa grupului de fete, care îl atrage până la urmă într-o capcană şi, după o luptă crâncenă, îl închide într-o capsulă misterioasă.

@Carti Alese

9 comentarii:

 1. Azi, in Cora, (dupa enorm de mult timp, desi se afla pe langa casa mea) am trecut pe la standul Editurii Litera. Foarte bine,,garnisit", foarte bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Deci ador coperta asta. Numai ea ma face sa vreau intreaga serie. Mi se pare mie sau la stil nu prea seamana cu prima?

  RăspundețiȘtergere
 3. dupa harry potter incoace, au aparut serii interesante (pentru min, cel putin)...cate lumi paralele sa iti inventezi, cu atatea carti bune?cat sa rezisti?

  RăspundețiȘtergere
 4. O coperta frumoasa!Chiar foarte frumoasa...Imi place la nebunie si la fel si prima:x

  RăspundețiȘtergere
 5. coperta imi place foarte mult,insa eu nu am citit seria acesta:(

  RăspundețiȘtergere
 6. De mult se afla prima carte pe wishlist-ul meu, insa cred ca daca nu o voi cumpara, macar ma voi duce la biblioteca sa o imprumut, chiar vreau sa vad despre ce este vorba, mai ales ca vreau sa am cartile citite inainte sa apara filmul.

  RăspundețiȘtergere
 7. Sti cumva cate carti din aceasta serie au aparut la noi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o trilogie. Sunt două cărți apărute la noi până acum: Camptiv în labirint, iar cealaltă este Încercările focului.

   Ștergere
  2. Când apare online ca să pot să o citesc pe net.... că sincer nu m-ar tenta să o cumpăr.. :D

   Ștergere

Persoane interesate