Treceți la conținutul principal

Looking for Alaska de John Green Recenzie

Această carte mi-a fost trimisă de book-express.ro, un site unde puteți comanda multe cărți în engleză, franceză, spaniolă, italiană sau germană.

Miles Halter și-a lăsat părinții în urmă, viața din Florida, pentru a studia în Alabama, la un nou liceu. Această mutare pentru el însemna un nou început, șansa de a-și face prieteni. Adevărul era că prietenii din Florida și viața lui de acolo era una falsă, iar relația cu părinții lipsea cu desăvârșire.
 Își întâlnește colegul de cameră Chip, poreclit Colonelul, aceștia devin prieteni și chiar Miles primește o poreclă. Tot prin Colonel, acesta face cunoștință cu Alaska Young, o tânără frumoasă, cu o fire complexă. Băiatul se confruntă și cu realitatea dură a liceului din Alabama; peste noapte i se face o  farsă specifică bobocilor. Îl leagă la mâini și îl aruncă în lacul de lângă campus, luptând pentru viața lui. Cu o nouă viață, plină de inițiere și vicii, Miles trebuie să învețe din greșeli și tragedii, alături de noii lui prieteni.

'Is it so hard to die, Mr. Lewis? Is that labyrinth really worse than this one?'

"You're beautiful", I said, and smiled at her. In the dark, I could make out the silhouette of her features and her large, round eyes blinking down at me, her eyelashes almost fluttering against my forehead.
"Could the two people who are making out please be quiet?" the Colonel asked loudly from his sleeping bag. "Those of us who are not making out are drunk and tired."
"Mostly. Drunk," Alaska said slowly, as if enunciation required great effort. [ :)) ]

O lectură care te poate ajuta foarte mult, Looking for Alaska (Căutând-o pe Alaska) este o lectură emoționantă cu multe mesaje despre viață și inițiere. Am apreciat foarte mult fiecare personaj în parte, fiecare are o poveste și o complexitate aparte, mai ales că unul din personaje este român, iar acest lucru a fost surprinzător. Nu am citit cartea The fault in our stars de același autor, dar acest roman care este debutul său literar, m-a convins să citesc și celelalte cărți scrise de acesta. În primul rând acest roman este despre prietenie și anturaj. Avem o imagine a studenților și a exceselor acestora (fumatul și alcoolul). Mulți au criticat această carte pentru că limbajul folosit este "prea de stradă", dar acest lucru accentuează realitatea. Romanul este structurat în două părți Before (înainte) și After (după). Treptat personajul principal ajunge să se îndrăgostească de Alaska. În a doua parte a romanului, personajele învață să accepte cursul vieții, pentru că o persoană dragă lo moare și apare și această atmosferă misterioasă; moartea personajului este misterioasă și personajele vor să afle adevărul. O lectură profundă, care te învață să treci peste orice obstacol, să te gândești că mâine este o nouă zi.

Nota: 9.5/10
Titlu: Looking for Alaska
Autor: John Green
Editura: Harperteens
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. Am auzit si de Looking for Alaska si de The fault in our stars, dar nu am realizat ca sunt scrise de acelasi autor. Ce-i drept The fault in our stars este ceva mai mediatizata si a iesit mai mult in evidenta. Ma tenteaza din ce in ce mai mult sa trec pe genul asta de romane. Par profunde si cum ai zis si tu: mai aproape de realitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. coperta chiar e dragutza:x...si am vazut asa de superbe carti pe book-express.ro,dementiale.cred ca am sa-mi iau si eu cat de curand tres metros sobre el cielo:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit si eu Looking for Alaska, prima carte a lui John Green pe care am citit-o. Este o carte extrem de frumoasa, pe care o recomand tuturor! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place acest blog deoarece aflu despre carti de care nici macar n-am auzit. Adica ar trebui sa fie mai multe blogu-ri cu carti necunoscute ,dar faine ca acesta! imi place cartea!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi