Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

2/23/2013

Looking for Alaska de John Green Recenzie

Această carte mi-a fost trimisă de book-express.ro, un site unde puteți comanda multe cărți în engleză, franceză, spaniolă, italiană sau germană.

Miles Halter și-a lăsat părinții în urmă, viața din Florida, pentru a studia în Alabama, la un nou liceu. Această mutare pentru el însemna un nou început, șansa de a-și face prieteni. Adevărul era că prietenii din Florida și viața lui de acolo era una falsă, iar relația cu părinții lipsea cu desăvârșire.
 Își întâlnește colegul de cameră Chip, poreclit Colonelul, aceștia devin prieteni și chiar Miles primește o poreclă. Tot prin Colonel, acesta face cunoștință cu Alaska Young, o tânără frumoasă, cu o fire complexă. Băiatul se confruntă și cu realitatea dură a liceului din Alabama; peste noapte i se face o  farsă specifică bobocilor. Îl leagă la mâini și îl aruncă în lacul de lângă campus, luptând pentru viața lui. Cu o nouă viață, plină de inițiere și vicii, Miles trebuie să învețe din greșeli și tragedii, alături de noii lui prieteni.

'Is it so hard to die, Mr. Lewis? Is that labyrinth really worse than this one?'

"You're beautiful", I said, and smiled at her. In the dark, I could make out the silhouette of her features and her large, round eyes blinking down at me, her eyelashes almost fluttering against my forehead.
"Could the two people who are making out please be quiet?" the Colonel asked loudly from his sleeping bag. "Those of us who are not making out are drunk and tired."
"Mostly. Drunk," Alaska said slowly, as if enunciation required great effort. [ :)) ]

O lectură care te poate ajuta foarte mult, Looking for Alaska (Căutând-o pe Alaska) este o lectură emoționantă cu multe mesaje despre viață și inițiere. Am apreciat foarte mult fiecare personaj în parte, fiecare are o poveste și o complexitate aparte, mai ales că unul din personaje este român, iar acest lucru a fost surprinzător. Nu am citit cartea The fault in our stars de același autor, dar acest roman care este debutul său literar, m-a convins să citesc și celelalte cărți scrise de acesta. În primul rând acest roman este despre prietenie și anturaj. Avem o imagine a studenților și a exceselor acestora (fumatul și alcoolul). Mulți au criticat această carte pentru că limbajul folosit este "prea de stradă", dar acest lucru accentuează realitatea. Romanul este structurat în două părți Before (înainte) și After (după). Treptat personajul principal ajunge să se îndrăgostească de Alaska. În a doua parte a romanului, personajele învață să accepte cursul vieții, pentru că o persoană dragă lo moare și apare și această atmosferă misterioasă; moartea personajului este misterioasă și personajele vor să afle adevărul. O lectură profundă, care te învață să treci peste orice obstacol, să te gândești că mâine este o nouă zi.

Nota: 9.5/10
Titlu: Looking for Alaska
Autor: John Green
Editura: Harperteens
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

8 comentarii:

 1. Am auzit si de Looking for Alaska si de The fault in our stars, dar nu am realizat ca sunt scrise de acelasi autor. Ce-i drept The fault in our stars este ceva mai mediatizata si a iesit mai mult in evidenta. Ma tenteaza din ce in ce mai mult sa trec pe genul asta de romane. Par profunde si cum ai zis si tu: mai aproape de realitate.

  RăspundețiȘtergere
 2. coperta chiar e dragutza:x...si am vazut asa de superbe carti pe book-express.ro,dementiale.cred ca am sa-mi iau si eu cat de curand tres metros sobre el cielo:D

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit si eu Looking for Alaska, prima carte a lui John Green pe care am citit-o. Este o carte extrem de frumoasa, pe care o recomand tuturor! :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi place acest blog deoarece aflu despre carti de care nici macar n-am auzit. Adica ar trebui sa fie mai multe blogu-ri cu carti necunoscute ,dar faine ca acesta! imi place cartea!

  RăspundețiȘtergere
 5. Răspunsuri
  1. Primăvara aceasta veți citi această carte în româna. Va apărea la Editura Trei!

   Ștergere

Persoane interesate