Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

1/11/2013

Hex Hall de Rachel Hawkins -Recenzie

Am primit această carte de la Editura Litera. O puteți comanda de pe site-ul Editurii Litera.

Sophie Mercer a vrut să facă un bine, dar totul a ieșit pe dos, când a făcut vraja la balul de absolvire. Este trimisă  Hecate Hall (Hex Hall; hex=blestem, chin.), unde majoritatea tinerilor cu abilități : metamorfi, vrăjitoare, zâne, vârcolaci și uneori vampiri. Pe lângă ceilalți tineri, Sophie era mică și neștiutoare, majoritatea au comis delicte grave și au abuzat de abilitățile lor, iar ea nici nu controla această viață de vrăjitoare. Lucrurile se schimbă din prima zi, când își întâlnește colega de cameră, Jenna care era  acuzată că și-a omorât fosta colegă. Jenna era unul din vampirii, care au trecut pragul acestei instituții speciale. Un grup de vrăjitoare o abordează pe Sophie și doreau să o includă în sabatul lor, dar cum ea era începătoare îi era rușine, dar nu pentru mult timp...
Află că o organizație numită L'occhio di Dio, urmăreau exterminarea tuturor Prodigium, a persoanelor speciale. Dar acest lucru nu era singura amenințare pentru Sophie, o fantomă o urmărește, iar cineva începe să atace studenții instituției. Sophie află mai multe despre trecutul ei și despre strămoșii ei vrăjitori. Tatăl ei era mag, iar mama ei era muritoare și părinții ei erau despărțiți de o perioadă îndelungată. Avea să afle mai multe decât și-ar fi închipuit.

"-Am ajuns!
Descuie ușa și o dădu de perete.
-Bine ai venit în zona Crepusculară.
Zona Roz ar fi fost mai potrivit."
[ :)) ]


Hex Hall este prima carte dintr-o trilogie, scrisă de Rachel Hawkins. Este o lectură ușoară, uneori previzibilă, alteori nu. Un punct forte este umorul și acțiunea și misterul cărții. Sophie Mercer o tânără, care vrea să se inițieze în aceast nou capitol supranatural al vieții. Viața de vrăjitoare nu e ușoară, când secretele sunt dezvăluite și este vânată de acea organizație sfântă. Mi-a plăcut că universul cărții în Hex hall nu se bazează doar pe vrăjitoare, ci și pe alte personaje, unele drăguțe, altele sâcâitoare și mediocre. Un alt plus este cum au descris vrăjitoarele într-un mod tradițional, american. Este o lectură adecvată și pentru copiii de 11-12, se citește ușor și cartea este structurată pe capitole echilibrate. Sunt curios cum se dezvoltă acțiunea în următoarea carte.

Notă: 9/10
Titlu: Hex Hall
Autor: Rachel hawkins
Editura: Litera
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

11 comentarii:

 1. O adolescenta trimisa intr-o alta lume unde cunoaste supranaturalul? Pff... e asa un cliseu! :( Parca toate cartile din ziua de azi is la fel...

  RăspundețiȘtergere
 2. Interesanta recenzie/actiune.daca mi se parea ca,coperta seamana a hp cand juca vajthat[parca asa se scria]povestea e cu totul alta.un pic pueril,dar interesant!

  RăspundețiȘtergere
 3. Era mult mai frumoasa coperta originala. Aceasta e prea copilaroasa :(. Frumoasa recenzie apropo. ;)

  RăspundețiȘtergere
 4. Am observat ca aceste carti cu vrajitoare, vampiri, varcolagi, metamorfi, zane toate la un loc sunt la moda si chiar merita citite:)
  La fel si aceasta carte arata bine la prima descriere ca sa zic asa. :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi-ai starnit si mie interesul asupra cartii,imi place recenzia.Chiar daca cartea este pentru copii, 11-12 ani,eu as citi-o,daca are si pasaje amuzante.

  RăspundețiȘtergere
 6. Sincer chiar un ma asteptam sa faca o coperta atat de urata pentru carte.Avand in vedere ca cele din strainatate sunt super interesante si chiar te atrag iar cartea nu pare una pentru copii.Asa, nici coperta cum nici cartea, nu ma atrag.:|

  RăspundețiȘtergere
 7. Arata destul de misto si pare a fi foarte interesanta...

  RăspundețiȘtergere
 8. Pana la urma nu mai stii ce sa crezi... unele persoane zic ca e pentru copii, altele ca nu e :-? se pare ca pana nu citesti o carte chiar tu insuti, nu ai de unde sa stii 100%.

  RăspundețiȘtergere
 9. La inceput cartea nu m-a surprins foarte mult insa dupa ce am terminat-o mi s-a parut o lectura simpatica. La cate carti "ciudate" am dat peste in ultima perioada, Hex Hall chiar este o carte care ma face sa doresc sa ii citesc si continuarea :D

  RăspundețiȘtergere
 10. Dupa parerea mea(si sper sa nu ofensez pe nimeni)coperta este groaznica. Este ca un desen animat pentru copii mici si nu te determina sa o cumperi. Trebuie sa fim realisti, majoritatea persoanele analizeaza coperta si apoi citesc recentia cartii sau scurta descriere din spate. Nu mi se pare o alegere buna, existau multe coperti care putea fi folosite si la noi.
  Despre continut, nu prea stiu ce sa zic. Tema cu scoala, oricat de diferita ar fi ea, exista cam in 80% din cartile fantasy. e adevarat ca autoarea descriere personajele, construieste actiunea in propriul ei fel si se doesebeste de alte carti chiar daca are aceeasi tematica, insa mi se pare putin prea mult. Prea se abuzeaza de tema aceasta.
  Ce-i drept, mi-ar face totusi placere sa o citesc deoarece vrea sa ma conving ca am dreptate sau ca(de ce nu?) gresesc. Probabil ca nu trebuie sa incepi a lectura o carte cu prejudecati, dar o parere finala nu o sa am pana cand nu o voi savura eu.

  RăspundețiȘtergere
 11. Cristina iti dau dreptate. Coperta e groaznica. Dar asupra continutului :-? cred ca ar trebui sa o citesc ca sa imi dau cu parerea. Desi e chiar cum zici si tu. Rutina. Scoala, vrajitoare. E genul de subiect des intalnit in cartile din ziua de azi. :)

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate