Treceți la conținutul principal

Film: Zori de Zi Partea a II-a (Breaking Dawn Part 2) Recenzie

Partea a II-a a ultimului capitor din Saga Amurg urmărește acțiunea când Bella este transformată în vampir, după nașterea fetiței. Înainte să vorbesc despre începutul filmului, vreau să spun că mi-a plăcut foarte mult intro-ul întunecat, cu o melodie interesantă (singurul intro din serie -chiar dacă a fost scurt- m-a impresionat, a fost la Lună nouă/New moon). La început regizorul ne acomodează cu viziunea Bellei ca vampir, cu toate simțurile ei, abilitățile, urmată de puterile ei extraordinare și vânat. Dar bineînțeles că intriga acestei părți din Zori de Zi nu este aceasta. Renesmee, fetița lui Edward și a Bellei, crește foarte repede, dar este specială, precum mama ei specială. Într-o zi Irina din clanul Denali o vede pe Renesmee în timp ce își manifesta abilitățile de nemuritoare. Vâzând-o, Irina se duce la Volturi să-i anunțe că aceștia cresc un copil nemuritor. Acest lucru era interzis din vechi timpuri și era pedepsit cu moartea. De aici se declanșează acțiunea propriu-zisă a filmului, când Familia Cullen trebuie să le demonstreze că fata celor doi nu este un copil nemuritor, pentru că Bella a născut-o în timp ce era încă în viață și era jumătate vampir - jumătate om. Clanurile de vampiri din toate colțurile lumii sunt adunate la familia Cullen acasă, chiar dacă la început aveau dubii și se temeau să înfrunte Volturii într-o bătălie, dacă era cazul. Mi-a plăcut cum mulți vampiri aveau anumite abilități, unele mai suprinzătoare ca altele.
Bătălia a fost ceva ireal, nu mă așteptam la așa un cadru violent, plin de acțiune să mă facă să strig YEAH! Așa, Alice! HAI! SNAP THAT B***H!   GOOO! YEAAAAAH!  Intens e puțin spus!

Coloana sonoră a fost mult mai impresionantă și bine organizată și acest lucru mi-a plăcut foarte mult ( A thousand years part 2). Faze comice de la început, cum să nu râzi când Bella își încearcă puterile pe Edward și e șansa ei acum să fie grijuliu cu el, sau când Bella află de Jacob și Renesmee, era parcă o luptă de arenă, în Colosseumul din Roma, noi eram spectatorii împreună cu ceilalți din familia Cullen și da, așteptam să-și ia Jacob o bătaie bună de la Bella, de ceva vreme ( bine că am avut popcorn sau nachos). Celelalte clanuri au fost senzaționale, dar vă spun că clanul amazonian și cel român au avut cele mai spectaculoase intrări (și da, am uraaat când românii își făceau de cap, dar ce era cu accentul lor? era mai mult rusesc?!?). Îmi pare bine Iubesc faptul că apare de mai multe ori Alice în film, mai ales în marea bătălia, știe ea ce face 8->. Ce am observat eu la cinefilii români, cu toate că sala era pe jumătate plină, puțini au rămas și au văzut finalul și vorbesc de genericul cu toate personajele din toate filmele, cu o melodie specială. Eu și ceilalți 16 inși nu ne-am ridicat și am stat până la sfârșit, aplaudând încă o dată când vedeam chipurile personajelor (ALIIIIIICE!- fiecare cu micile lui obsesii!) . Bătălia finală a fost grozavă, foarte bine că este foarte diferită față de carte, pentru că dacă mă gândesc bine, în carte a sunat totul plictisitor, dar filmul a avut o altfel de bătălie. Twihard forever!

@Carti Alese

Comentarii

  1. Cred ca am vazut 2 filme din serie, al patrulea am incercat sa il vad, dar nu am relationat foarte bine, insa l-am vazut si pe asta si nu imi vine sa cred cat de mult am putut sa rad. Cel mai mult am ras de era sa cad de pe scaun (nu glumesc, statea intr-un unghi nefiresc) a fost la dezvaluirea de la sfarsit. Dar da, filmul a fost mult mai bun ca celelalte. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a terminat! s-a terminat! si, da, Claudiu!a fost un film bun. Batalia....m-a lasat cu gura cascata. Am crezut ca scenarista a schimbat cartea.....mi-a ,,omorat" toti vampirii mei dragi....Si, lovitura de gratie:final.....Alice, cu viziunea sa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut filmul, am fost extrem de multumita, doar ca am intrat in ceata atunci cand am vazut lupta! :O Vorbeam cu o prietena si cand ii spusesem ca mor cei din familia Cullen, am inceput amandoua sa plangem. Stiu, poate e o reactie putin exagerata, dar filmele, cat si cartile, au fost inceputul unei serii supranaturale. Twilight a fost seria de baza. Mai apoi au aparut tot mai multe carti si filme cu vampiri, pe care trebuie sa recunosc le-am adorat si inca le descopar. Anyway, sfarsitul a fost unul epic si nu regret deloc ca sunt fana Twilight! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Filmele sunt praf în comparaţie cu carţile. Am auzit ca ultima parte este puţin mai "diferită" in sensul bun

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu de ce dar si mie imi place cel mai mult de Alice;))
    Legat de Bella, imi placea de ea cand era om dar acum imi place si mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Claudiu :-? ma gandeam... ai putea sa faci o recenzie filmului Hobbitul? :D M-am uitat azi la el si mi s-a parut foarte interesant. Din moment ce recenzia la zori de zi e atat de buna, m-am decis sa te intreb. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate pe viitor voi posta recenzia după ce îl văd. Nu m-a atras, cum nici Stăpânul Inelelor nu m-a atras. Am auzit că are părțile lui bune, dar și rele.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Nu stiu... Mie de exemplu mi-a placut Hobbitul mai tare decat Stapanul Inelelor :)

      Ștergere
  7. nu am avut ocazia sa vad filmul pana acum.nu stiu sincer daca o sa-l mai vad sau nu.in ultima perioada imi plac filmele care prezinta aspecte lirice ale cartii dupa care a fost inspirat,care iti induce starea de meditatie si ultimele filme din seria asta au fost cam "actiune".

    RăspundețiȘtergere
  8. Am vazut filmul in cinema, pot sa spun ca mi-a placut. Merita vazut de fanii seriei si poate si de ceilalti care isi mai doresc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost joi la cinema si l-am vazut din nou :x Era atat de bine sa stii ca cei din familia Cullen nu mureau. Cred ca daca nu as fi stiut, as fi plans :(

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi