Treceți la conținutul principal

Fifty shades 2 Cincizeci de umbre întunecate de E.L. James -Recenzie

Puteți comanda această carte de pe site-ul Editurii Trei.

Menționez că această carte este destinată cititorilor  de peste 17 ani! Anastasia a luat decizia corectă de a alege cariera în locul tânărului bogat Christian Grey și viciile lui. A supraviețuit primei zile de muncă la editură. Doar că apare Christian din nou, în o altă versiune cea 2.0. Acesta s-a schimbat și vrea să fie alături de ea cu orice preț, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să-și reducă plăcerile S&M. Sunt iar împreună și amândoi realizează că nu trebuiau să se despartă de la bun început, doar că de data aceasta altcineva stă între ei. O fostă iubită de-a lui Christian s-a întors și nu este în toate mințile. Grey a lăsat multe de la el, iar acum e rândul Anastasiei să facă la fel, mai ales când e vorba de ziua lui. Camera roșie, acea cameră nefolosită încă. acum avea să o experimenteze și urmările ei le veți afla singuri. Poate Christian Grey să spună că s-a îndrăgostit, că Anastasia e aleasa? A venit timpul să stea la casa lui ?


"Dragă domnule Grey,
Nu trece mult timp fără să simți mâncărimi în palme, nu-i așa?
Mă întreb ce-ar spune dr. Flynn despre asta.
Dar acum știu ce cadou să-ți fac de ziua ta - și sper să mă doară...;)
------------------------
Domnișoară Steele,
Nu cred că inima mea ar suporta șocul unui nou mesaj de genul ăsta - și nici pantalonii mei. Fii cuminte."


Continuarea cărții Cele Cincizeci de umbre (Fifty shades) urmărește relația lui Christian Grey cu Anastasia Steele, după finalul neașteptat, care a avut legătură cu o decizie luată de unul din personajele principale. Șocant sau nu, Christian Grey se poate schimba, de parcă dragostea îl torturează să renunțe la unele nuanțe întunecate și să umeze calea fericirii, a dragostei. A fost evident conflictul psihologic din interiorul lui Grey. Acesta se luptă cu proprii demoni, conflictul constând între dorința de a fi normal și cea a plăcerii neobișnuite. A fost interesant acest segment al romanului, iar umorul nu a lipsit nici de data aceasta. Avem parte de unele personaje negative, pe care le veți observa singuri când lecturați cartea și se anunță un volum 3 și mai captivant, cu mai multă acțiune. Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost că  a avut prea multă "acțiune" și nu vorbesc de sensul propriu; au fost cam multișoare scenele erotice în primele 300 de pagini, dar apoi cartea a revenit la normal. Nu evidențiez acest lucru pentru că sunt prea explicite sau orice alt fel de argument, spun acest lucru deoarece mulți citesc această serie doar pentru aceste scene și nu văd, sau nu le pasă de conflictul psihologic sau celelalte părți bune ale romanului. Sunt curios cum continuă seria în Cele cincizeci de umbre descătușate.

Nota: 9/10
Titlu: Cele cincizeci de umbre întunecate (Fifty shades 2)
Autor: E. L. James
Editura: Trei
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. 17?! :)) Era mai palpitant pentru cei peste 18 >:). Faza cu pantalonii e misto tare :)) Vreau sa citesc si eu cartile :-?

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare recenzia.cartea chiar merita fiecare banut.sper sa mi-o pot procura vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant, dar daca este peste 17 ani nu o pot citi :(...am inceput sa devin dependenta de blogul asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit inca seria, dar sunt sigura ca o sa am ocazia. A fost o serie foarte laudata de multe persoane si s-a facut mare valva pe seama ei, asadar m-am gandit(prima data cand am auzit ca ea ca intr-adevar merita). Am o idee despre continutul cartilor si despre personaje(din auzite) dar mi-ar placea sa vad exact stilul autoarei si modul ei de a "intra" in mintea personajelor. Probabil ca relatia celor doi-Anastasia si Grey- e plina de urcusuri si coborasuri, insa, sper eu sa aibe un final fericit.
    Fiecare personaj are personalitatea lui, trecutul, prezentul si, poate, daca amandoi accepta calitatile si defectele celuilalt si e dispus sa se schimbe, relatia va functiona.
    Mie mi s-a parut interesanta seria si mi-ar face placere sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa titlu si coperta as zice ca e o carte pentru orice varsta la fel ca multe altele dar acum, dupa ce am citit ce ai scris mi-am dat seama ca intr-adevar e o carte destinata celor peste 17 ani ;))

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte bine ca ai mentionat faptul ca este recomandata celor de peste 17(?) ani.....poate chiar mai mari. La inceput, cand era fan-ficul MoTu, era buna, chiar foarte buna. In romana, domnul traducator a ,,macelarit-o''.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce citate am citit eu,cred ca si la peste 20 de ani te poate uimi,poate un pic speria...depinde de fiecare persoana,de cat de rezistenta e.

      Ștergere
    2. Ma faceti curioasa :)) Chiar asa de perversa e? :-s Desi nu imi e frica sa o citesc :-?

      Ștergere
  7. Crisstina M, carte este plina de mesaje pline de substrat, dar, tot ramane recomandata pentru o anumita varsta...:) (nu stiu de ce nu imi functioneaza posibilitatea de ,,reply" la mesaj..)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nastya Paun, eu am cartile, in format electronic, dar, varianta engleza....daca vrei, cauta-ma. Stie Claudiu cum ma gasesti..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma prea impac cu cartile in engleza,merci pentru propunere.

      Ștergere
  9. O-ho-ho, Cristina! Nu stii in ce intri! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Prima data cand am vazut descrieri si recenzii despre carti, m-am gandit involuntar la Anatomia lui Grey :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi