Treceți la conținutul principal

Film: Atlasul norilor (Cloud atlas) Recenzie

Pot avea un impact acțiunile noastre asupra vieții, asupra viitorului? Unii o numesc o reacție în lanț, un fenomen care se pretrece tot timpul. Atlasul norilor nu prezintă doar povestea unei vieți, ci poveștile a mai multor secole. Totul începe cu amintirile și faptele unor oameni, care la rândul lor nasc altele în alte vieți, până ajung într-un viitor îndepărtat. Când ne uităm în urmă ne ia o veșnicie să ne gândim la timpurile trecute, la tragediile faptelor omenești. Atlasul norilor urmărește evoluția sufletului, cum un om poate fi într-o viață un tâlhar sau un ucigaș și în viitor poate ajunge un erou. Ce mai punctează acest film minunat este că dragostea învinge moartea indiferent de situația ei. Sentimentul de déjà vu este întâlnit pe tot parcursul filmului, în toate poveștile avem aceeși actori, dar cu greu le recunoaștem la prima  vedere(unele). La început filmul este greu de înțeles, dar nu te plictisește pentru că este multă acțiune, dramă și romantism și felul cum toate se învârt și ajung să creeze un cerc perfect e cu totul genial, mi-a plăcut enorm. Luptăm, dar nu luptăm un zadar.

"-Adam, ascultă-mă , pentru bine nepotului meu, a fiului tău. Este un echilibru natural în lumea aceasta și cei care încerc să-l abandoneze nu sfârșesc bine. Această schimbare nu o să supraviețuiască, întreaga ta familie  va sfârși... Și pentru ce? Pentru ce? Orice ai face nu va schimba nimic mai mult decât echivalentul unei picături, al unui ocean infinit.

-Ce este un ocean, decât o multitudine de picături."

***
"Unchiul meu era un om de știință, dar el credea că iubirea există. Un fel de fenomen natural. Credea că iubirea putea depăși moartea."

Filmul Atlasul norilor, de unde să încep? Să încep de la idee, care este foarte bine exploatată. O puteți numi metepmsihoză, reîncarnare, evoluția sufletului, a vieții sau doar imaginația unui om, care creează aceste povești de viață. Felul în care regizorii au trecut de la o poveste la alta este impresionant și te ține lipit de ecran. Mi-a plăcut enorm felul în care arăta și era plasată acțiunea; când la un trecut îndepărtat, când la prezent și într-un final un viitor. Actorii au fost senzaționali. Coloana sonoră extraordinară, machiajul, scenariul ireproșabile. Finalul a fost incredibil, mi-a plăcut cum se leagă totul și cum concluzia era evidentă prin ultimele replici ale personajelor. Poate sunt persoane care nu o să înțeleagă acest film, valoarea lui, dar eu spun să încercați și să fiți atenți. Sper că acest film o să fie câștigătorul a cât mai multe oscaruri și sper că Editura Humanitas va reedita cartea pentru că a apărut și la noi acum câțiva ani.
TRAILER


@Carti Alese

Comentarii

  1. Ma bucur mult ca ti-a placut. Eu am vazut filmul acum 2 zile. A fost superb! E genaiiial!Practic, 10 ar fi prea putin. Stilul e foarte asemanator cu al lui Paulo Coelho. Replicile filmului au fost geniale si trebuie sa le iei pe 2 parti. Oricum, draguta recenzia. Poti sa intri si pe blog-ul meu, te rog? Poate daca iti place ii dai si "Follow". Am nevoie de pareri! ^^

    RăspundețiȘtergere
  2. Acesta este unul dintre filmele mele preferate si imi venea sa urlu cand am vazut ca nu se mai gaseste cartea!!! Mi-o iau in engleza.
    super recenzia. Ma bucur ca ti-a placut. ;3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O apărut cartea și la noi în ediție de film și arată foarte bine. Poți să ți-o cumperi. :)

      Ștergere
  3. Si eu vreau sa vad acest film de trei saptamani, dar norocul nu tine cu mine. dar o sa mer sa-l vad.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand am vazut prima data trailerul, fara sa stiu despre ce este vorba, mi s-a parut foarte confuz. O sa fiu sincera, doar dupa ce am citit recenzia ta m-am lamurit. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Trailerul nu da multe indicii despre filmul in sine... dar filmul, odata vazut, te impresioneaza! Eu mi l-am descarcat cu 3 zile in urma si m-am uitat, dar trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa fie chiar asa interesant.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Atlasul norilor"
    Titlul ma atrage foarte mult, mi-a ramas in minte.
    Sper sa am ocazia o data sa vad filmul sau poate sa cumpar cartea.

    RăspundețiȘtergere
  7. am mai auzit de el.mi se pare ca am vazut o carte cu numele asta pe amazon.oricum,cred ca merita vazut.o sa-l caut si eu.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi