Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

11/26/2012

Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez Recenzie

Această carte mi-a fost oferită de Libraria Online Libris, căreia îi mulțumesc mult. Puteți comanda cărți online, printre care și Dragostea în vremea holerei, de pe acest site . O noutate la libris sunt cărțile în limba engleză.

"Când mă gândesc la moarte, singurul lucru de care-mi pare rău e că s-ar putea să nu mor din dragoste."

Cât de mult poate să iubească un om?

La început pentru Florentino Ariza și Fermina Daza, dragostea era ușor de întreținut. Erau doi tineri îndrăgostiți,care trăiau clipa, până când tatăl Ferminei  interzice acest lucru. Florentino află că femeia iubită se va casători cu altcineva, dar acest lucru nu afectează dragostea pe care el o poartă pentru ea. Fermina se mărită cu un burlac foarte cunoscut, Juvenal Urbino, care este un doctor devotat muncii sale. Într-un cadru mortuar, a epidemiei de holeră, Florentino trebuie să supraviețuiască fără femeia iubită, chiar dacă are și alte relații amoroase (multe), nu o poate uita de prima dragoste. Modest și răbdător, Florentino Ariza este conștient că acest lucru poate dura chiar și o viață întreagă, când ea se va întoarce la el și dragostea lor poate fi împlinită ca la început...
"...era virgin și-și propusese să rămână astfel atâta timp cât n-o făcea din dragoste."

"Era încă prea tânăr ca să știe că memoria inimii evită amintirile dezagreabile, exaltându-le numai pe cele plăcute, artificiu grație căruia reușim să ne suportăm trecutul."

"Dragoste sufletească de la mijloc în sus și dragoste trupească de la mijloc în jos."

Dragostea în vremea holerei este un roman complex și foarte îndrăgit de multe generații. Stilul abordat poate fi dificil pentru unele persoane, pentru că nu sunt capitole, iar acțiunea se desfășoară pe o lungă perioadă de timp.Florentino Ariza este personajul principal, care iubește cu adevărat. Pot să numesc acest roman -romanul dragostei- pentru că tema iuburii este foarte exploatată și personajul principal demonstrează că dragostea adevătată nu are limite și nu se pierde. Mulți poate nu sunt de acord cu decizia personajului principal, dar până la urmă scriitorul Gabriel Garcia Marquez a creat un personaj romantic, care creează o atmosferă unică. Cu toate acestea este interesant cum dragostea te poate orbi și nu poți fi conștient de ce se întâmplă în jur, de durerea pe care tu o poți provoca. Finalul este unul larg, pe care nu ți-l poți imagina ușor, dacă ne gândim la trecutul personajelor și deciziile lor. Gabriel Garcia Marquez este laureatul Premiului Nobel pentru Literatura în 1982.


Nota: 9.5/10
Titlu: Dragostea în vremea holerei
Autor: Gabriel Garcia Marquez
Editura: Rao
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

4 comentarii:

 1. Titlul ma atrage...si numai spun de continut dupa care sunt deja topita.Am o lista imensa unde sunt mentionate multe carti..iar asta e deja pe lista.
  Din ce am citit,Fermina nu prea pare sa-l iubeasca,in schimb el da..desi are multe relatii.
  Nu prea imi pot da cu parerea pentru ca nu am citit,insa sunt foarte curioasa de finalul acestui roman de dragoste.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cat de adevarat. Nu multe persoane apuca sa moara din dragoste, dar nici nu le doresc. Poate ca toate acele chinuri ale bolilor, sau ale ranilor capatate in urma unor batai, nu dor atat de tare ca o inima franta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca as fi dat de cartea asta acum un an sau doi probabil as fi zis: e genul meu de carte pentru ca are multa dragoste.
  Acum acest cuvant "dragoste" mai mult ma intristeaza.

  RăspundețiȘtergere
 4. Am cartea in biblioteca de un an:acum sunt hotarata sa o pun mai in fata intre prioritati.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate