Treceți la conținutul principal

Mananca, roaga-te, iubeste de Elizabeth Gilbert Recenzie

Această carte mi-a fost oferită de Libraria Online Libris, căreia îi mulțumesc mult. Puteți comanda cărți online de pe acest site . O noutate la libris sunt cărțile în limba engleză.

"Secundele picură până ajung la miezul nopții, noi cântăm cu ardoare mărită și, cu un efort ultim, reușim să tragem Anul Nou peste noi, acoperind cu el cerul și pe noi înșine."

Viața lui Liz este răvnită de orice femeie. Are un soț, care o iubește și o slujbă în New York. Dar presimte că relația se răcește, nu mai dorește să pretindă că sunt fericiți, că vrea copii; totul s-a adeverit, cum i s-a spus cu ceva vreme înainte în Bali, o să piardă totul, dar o să-și revină. În această situație, Liz nu poate decât să se roage, să creadă în Dumnezeu cum n-a făcut-o vreodată, și atunci totul s-a luminat. O să plece în Italia pentru prima dată, de fapt o să călătorească timp de un an în trei țări diferite (Italia, India și Indonezia). Caută cele trei lucruri importante. Italia cu mâncarea și povestea ei specială, India cu cultura ei și Indonezia cu răspunsurile pe care spera să le găsească. Dar poate Liz să uite de divorțul care l-a lăsat în urmă în New York?  O să mai găsească dragostea adevărată?
Cum se va termina călătoria femeii?

"Îți abandonezi obiceiurile liniștitoare și speri (doar speri!) că în schimbul lucrurilor la care renunți ți se va oferi ceva cu mult mai măreț."

"Puștiul ăsta se dă la mine! Aș minți dacă aș spune că nu mă simt puțin flatată. Nu-i rău deloc. Deși e incredibil de văzut. (...)
-Pentru o americancă, nu ești foarte grasă.
Îi răsupund eu în engleză:
-Pentru un italian, nici tu nu ești foarte grețos.
-Come?
Repet în italiană, cu modificări minore:
-Ca toți italienii, și tu ești foarte gentil."
[ :)) ]
O carte specială, care te face să călătorești cu personajul principal prin trei țări impresionante. Modul de a scrie al autorului este simplu și mi se pare normal, pentru că întreaga carte e un jurnal, care ne face să călătorim să descoperim noi locuri pline de istorie și tradiții. Cartea este alcătuită din trei părți, reprezentate de fiecare țară în parte. Felul în care este descrisă Italia mi-a plăcut mult. Pe lângă istoria, cultura acestei țări mai sunt și celelalte caracteristici -mâncarea și de ce nu și dragostea? Am aflat care este cuvântul, care definește capitala Italiei, dar și că fiecare oraș îl putem defini într-un singur cuvânt. India a fost țara plină de spiritualitate, iar Indonezia a fost destinația finală și cea în care personajul întâlnește iar dragostea.
O carte în care fiecare ar putea să găsească răspunsuri, experiențele noi pe care ni le aduce această carte, ne facem să medităm la modul nostru de viață, la persoanele pe care le avem alături. Vă puteți gândi serios pe cine să alegeți, de cine să vă îndrăgostiți și trebuie să fiți siguri dacă este acea persoană care ar putea să reziste termenului "până la adânci bătrâneți."Ce e mai important? Ce crede lumea despre tine sau ce te face pe tine să fii fericit?
Trebuie să mâncăm, să ne rugăm și să iubim cât mai este posibil.
Nota: 9/10
Titlu: Mănâncă, roagă-te, iubește
Autor: Elizabeth Gilbert
Editura: Humanitas
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. am mai auzit de cartea asta,dar acum mi-am dat seama cat de interesanta e.Asemeni basmelor,femeia are de facut o calatorie initiatica.Cartea are caracter de bildungsroman.mi-ar placea sa o citesc,sa fiu alaturi de ea in calatoria ei,sa cunosc italia,india si mai ales indonezia prin ochii ei.cred ca a fost o lectura fascinanta,din care ai avut ce invata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu dati cu rosii in mine, dar eu n-am reusit s-o citesc pana la capat, m-a plictisit..ma rog, poate nu sunt eu "profunda" ..mi se pare o carte care e la "moda " sa fie citita, cume ra acum cativa ani ;"alchimistul" de Coelho///daca n-o citisei, erai un nimeni...

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca nu am apucat sa citesc cartea, din pacate. Imi doresc sa o citesc de foarte mult timp, dar nu stiu cand o sa mi-o cumpar. Imi place foarte mult recenzia si mai ales citatele

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit cartea, mi-a fost povestita si m-a incantat subiectul autoarei. Mai tarziu am avut ocazia sa vad si filmul care mi-a placut. Sunt convins ca romanul este mai bun decat ecranizarea (chiar daca eroina a fost interpretata de Julia Roberts) si daca voi avea sansa, il voi citi cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. niciunul de aici,noi 4 nu a citit-o dar ne-am dori.asta e clar.

      Ștergere
  5. nu am citit cartea...si nici filmul nu l-am vazut nu prea am avut timp... tot m-am luat cu serialele..dar trebuie sa-l vad mai ales ca joaca una dintre actritele mele preferate:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut filmul,dar cartea,este mult mai "delicioasa" .Nu o puteam lasa din mana .

    RăspundețiȘtergere
  7. La un moment dat toata lumea vorbea de cartea asta. A fost un fenomen pe aici. :)) Nu am citit-o si nu cred ca o voi citi prea curand. Nu ma atrage asa de tare... Poate intr-un moment in care nu voi mai avea carti de citit o sa o citesc, dar pana atunci...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi