Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/22/2012

Concurs Editura Trei: Lasa-ma sa intru

Vă place să desenați? Vă place să modificați poze?
Un concurs de creație! 

Trimiteți un banner realizat de voi până pe 5 octombrie 2012, având următoarele trăsături.
 • Mesajul banner-ului trebuie să fie "Lasă-ma să intru...pe acest blog!" sau simplu "Lasă-mă să intru." (update)
 • Lățimea să fie de 220 pixeli, iar lungimea depinde de voi 300-500 pixeli (dar să nu fie prea mare).
 • Puteți folosi imagini din filmul Let the right one in, chiar și poster (filmul original), Let me in (remake-ul american) sau o copertă de carte.
 • Semnătura voastră să fie într-un colț, deoarece bannerul câștigător o să apară pe blog.
 • Sigla Editurii Trei să fie într-un colț.
 • Trebuie să se vadă mâna voastră, că v-ați pus amprenta asupra lui și să nu fie ceva copiat!
 • Vă înscrieți lăsând un comentariu (la această postare) până pe 4 octombrie 2012 cu numele vostru complet, iar pe 5-6 octombrie îmi trimiteți un e-mail la mihail.claudiu2@gmail.com cu banner-ul creat.

 Banner-ul câștigător o să primească exemplarul Lasă-mă să intru, carte apărută la Editura Trei. Acest roman stă la baza filmelor Let the right one in (2008 filmul original) și Let me in (2010 remake american).
O poveste de dragoste şi groază
În toamna anului 1981, suburbia Blackeberg este scena unor întâmplări violente. Poliţia descoperă trupul neînsufleţit al unui băiat, golit de sânge, şi presupune că e vorba de o crimă ritualică. Oskar, un puşti de 12 ani, crede că a venit, în sfârşit, momentul răzbunării pentru umilinţele pe care le îndură zi de zi la şcoală. Dar răzbunarea nu e singurul lucru care îl preocupă. Lângă el s-a mutat cineva: Eli, o fată care, deşi n-a mai văzut niciodată un cub Rubik, este capabilă să-l rezolve pe loc.Totuşi, Oskar simte că ceva nu este în regulă cu ea, că e o fiinţă stranie. Și nu iese din casă decât noaptea...
Lasă-mă să intru răstoarnă toate clişeele legate de vampiri, fiind în acelaşi timp o lectură seducătoare şi şocantă, care satisface şi cititorul de „pulp", dar şi degustătorul exigent de literatură „genre".

„Eli îl luă de mână şi Oskar se opri de tot, apoi o privi. Faţa ei părea doar un contur gol pe fundalul ferestrelor luminate din spatele ei. Normal că i se părea, dar credea că ochii o luminau pe dinăuntru. Oricum, erau singurul lucru care se vedea clar din faţa ei.
Eli atinse rana cu mâna cealaltă. Brusc, Oskar tresări, presimţind ceva rău. Altcineva, un om mai bătrân şi mai dur, încerca să se elibereze de sub pielea ei. Oskar simţi o gheară rece pe spate, de parcă ar fi muşcat o îngheţată scoasă direct din congelator."

„Impresionant... Lindqvist e un scriitor de primă mână. Combină aerul sumbru din romanele lui Anne Rice cu fantasticul specific mitologiei vampirilor." -Dagens Nyheter
John Ajvide Lindqvist s-a născut pe 2 decembrie 1968, în Blackeberg, Suedia. Cartea sa de debut, Lasă-mă să intru, îmbină detalii realiste şi psihologice cu o atmosferă întunecată şi halucinantă, depăşind cu mult convenţionalismul romanelor „horror". Cartea a fost ecranizată în 2008, filmul cu acelaşi titlu primind numeroase distincţii.
@Carti Alese

18 comentarii:

 1. O sa incerc si eu sa trimit ceva,cred :-?

  RăspundețiȘtergere
 2. Concurs "Cele 50 de vicii ale domnului Grey" http://anotherbooksworld.wordpress.com/2012/09/20/concurs-cele-50-de-vicii-ale-domnului-grey/
  Sper ca e ok ca am pus asta aici.

  RăspundețiȘtergere
 3. particip si eu:D...nu sunt asa priceputa in arta photohop-ului, dar poate imi iese ceva:))

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Alexandra Gheorghiev30 septembrie 2012, 00:15

  particip si eu,incerc ceva...
  Gheorghiev Alexandra Ioana

  RăspundețiȘtergere
 6. Răspunsuri
  1. În pixeli cât fâșia din dreapta a sidebar-ului.

   Ștergere
 7. Putem trimite si mai devreme de 5-6 octombrie?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, dacă nu poți în perioada 5-6 Oct.

   Ștergere
  2. Ok, multumesc pentru raspuns. Il trimit acum.:)

   Ștergere

Persoane interesate