Treceți la conținutul principal

Culorile Dragostei 1 : Rosu de rubin de Kerstin Gier Recenzie

¨O călătorie necontrolată în timp este anunțată de obicei cu câteva minute, ore sau chiar zile înainte...¨
Această carte este una extraordinară, m-a captat așa de la prolog, mi s-a părut foarte interesantă.
Gwendolyn Sheperd face parte dintr-o familie foarte speciala, rudele ei au avut  abilitati speciale, dar ea nu a moștenit gena care îi permitea să călătorească în timp. La vârsta de șaptesprezece ani, dacă ai moștenit această genă specială, începi să amețești să ai o stare de discomfort apoi călătorești în trecut. Călătoria este spontană, nu ai cum să știi cât va dura, în ce an și în ce secol te vei afla. Dar Gwen era ușurată că nu ea a moștenit această genă, ci verișoara ei Charlotte. Nu a moștenit acest dar, Gwen are o altă abilitate, vede fantome, dar puțini o cred.
Cu toate că i s-a spus că nu a fost născută în aceeași zi cu Charlotter, prin urmare nu era purtătoare de genă, într-o zi s-a întâmplat, a călătorit în timp. Cum era pe o stradă londoneză, s-a întors în timp văzând că toate mașinile erau de epocă. Despre ce se întâmplase doar prietena ei știa, dar cu cât salturile deveneau din ce în ce mai periculoase, Gwen decide să-i spună mamei.
Gwen descoperă că mama ei a vrut s-o protejeze și să ducă o viață obișnuită, dar ea este Rubinul, unul din cei 12 călători. Dar trecutul o poate înghiți, cum a pățit cealaltă verișoară a ei Lucy.
Va face față Gwen atâtor încercări?

¨O timp hain, ce tocești cu râvnă gheare
Oricărui leu și-n ierni îngropi lăstarul
Sub lut; smulgi colții aprigelor fiare
Și cerni pe-aripi de phoenix tânăr jarul.¨ 
- Sonetul XIX de William Shakespeare

Am adorat această carte de la bun început, de la prolog. Cu toate că prologul este ambigu, nu știi cine sunt cele două personaje plasate în 1912 și vor să se căsătorească pe Titanic înainte de a se scufunda ( eu am bănuială). Universul creat de autoare este amplu, te captivează, explori multe pentru că este îmbinată și istoria. M-a bucurat că în una din călătoriile personajului principal s-a discutat și despre tărișoara noastră. Această carte promite o poveste de dragoste, deocamdată te prinzi doar de rădăcinile ei ( vreau cu disperare continuarea, Albastru de safir). Sfârșitul m-a făcut să îmi doresc mai multe, nu mi-a răspuns cartea la o întrebare, dar o să găsesc răspunsul când o să citesc continuarea (curând). O carte pe care merită să o citiți, este prima din trilogia Culorile Dragostei. Un amestec exploziv de dragoste, călătorii în timp, mister, suspan presărat cu istorie.

Nota: 10/10

Titlul: Roșu de rubin

Autor:  Kerstin Gier

Editura: Litera

Recenzie:Claudiu
@Carti Alese

Comentarii

  1. Ai primit o leapsa si-un premiu:
    http://nervidetoamna.blogspot.ro/2012/07/leapsa-libster-award.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai primit o leapsa

    http://dragostepentrucarti.blogspot.ro/2012/07/leapsa.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de mult vreau sa citesc seria asta. Deabia astetp sa fac si eu rost de ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este si film , acum a aparut si a doua parte , e foarte interesant , recomand !

      Ștergere
  4. Este superba seria trebuie neapara citiita!!..Mai ales Verde de smarld este..Wow..

    RăspundețiȘtergere
  5. Deabea astept si eu sa adaug acesta serie pe lista mea de carti

    RăspundețiȘtergere
  6. Toata lumea lauda seria asta :)) Oare de ce? Raspunsul: trebuie neaparat sa aflu.

    RăspundețiȘtergere
  7. din trilogie face parte şi Verde de smarald, nu?
    nu am citit-o încă, da' descrierea mi s-a părut frumoasă.
    şi dacă spune câte puţin şi despre Românica noastră, e perfect

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, Verde de Smarald e vol 3:D
    Ma bucur foarte mult ca seria e mai cunoscuta acum:))..cand am inceput eu sa citesc primul volum nu prea am auzit de ea si credeam ca nu va fi asa buna numai dupa ce am terminat-o m-am bucurat enorm ca o am:))..iar sfarsitul la Rosu de rubin m-a facut si mai curioasa de urmatoarea carte!:D..si adorrr coperta e foarte draguta!:D

    RăspundețiȘtergere
  9. credeti ca apare si vol 4?
    eu SPER voi ce stiti?

    RăspundețiȘtergere
  10. credeti ca apare si vol 4?
    eu SPER daca aflati spuneti-mi si mie ca mor sa aflu

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-ar placea sa am si eu seria asta de carti.:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cărţile ,,Culorile dragostei" sunt preferatele mele... Am devorat la propriu toate cele trei volume în doar o săptămână, atâta mi-au plăcut de mult! Le recomand cu căldură tuturor oamenilor cărora le plac cărţile de ficţiune, dragoste, aventură, adrenalină etc. Mă bucur nespus că le-am citit şi că mi-au plăcut extraordinar de mult.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am citit de doua ori aceasta trilogie si tot mai vreau s-o recitesc in permanenta. Am impresia ca niciodata nu ma voi satura de "Culorile dragostei".
    Recent a aparut inca o serie a aceleeasi autoare. Visuri, demoni, mistere, dragoste, suspans... E si dinsa minunata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Unde pot găsi și eu cele 3 volume ???? Sunt in Germania si le găsesc doar în germana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteți încerca de pe libris.ro sau elefant.ro sau de pe litera.ro și să verificați dacă se pot face livrări și în afara țării.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi