Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

6/07/2012

Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez -Editura Rao

''După Romeo şi Julieta, aceasta este cea mai frumoasă poveste de dragoste care s-a scris vreodată. (...) O să fac nefericiţi o mulţime de bărbaţi, deoarece iubirea reprezintă totul aici. Acest bărbat a facut, timp de 50 de ani, curte unei femei.'' Scott Steindorff ''...
Trăiseră destul împreună ca să-şi dea seama că dragostea era dragoste oricând şi oriunde, dar cu atât mai intensă cu cât se apropia de moarte.'' În tinereţe, Florentino Ariza şi Fermina Daza traiseră o pasionantă poveste de dragoste. Numai că viaţa îţi rezervă uneori surprize... La început, când Florentino află că Fermina se va căsători cu un doctor bogat, simte că viaţa lui s-a sfârşit. Deşi îşi găseşte echilibrul, bucurându-se de succes în afaceri şi nu numai... (cele 622 de relaţii amoroase ar putea confirma acest lucru), dragostea lui pentru Fermina rămâne la fel de puternică. Aşa că, după 50 de ani, 9 luni şi 4 zile de despărţire, Florentino îşi reînnoieşte declaraţia de dragoste în faţa femeii visurilor lui. I se va mai oferi, oare, şansa unui nou început? Dragostea în vremea holerei, una dintre cele mai frumoase şi mai tragice poveşti de dragoste din literatura universală, a fost ecranizată în 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind făcută de scenaristul Ron Harwoord, câştigător al Premiului Oscar şi al Globului de Aur.

@Carti Alese

8 comentarii:

 1. am inceput sa o citesc odata,dar nu am mai termiant-o..cred ca ma reapuc de ea:D

  RăspundețiȘtergere
 2. am citit cartea, nu pot spune ca mi-a plcaut in mod special, dat per total al fost o carte draguta

  RăspundețiȘtergere
 3. este una din cartile ,,musai de citit"!

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu am citit Despre Dragoste şi Alţi Demoni de la acest autor şi mi-a plăcut. Ce pot să spun probabil şi această carte este una destul de bună.
  Un bărbat care face curte unei femei 50 de ani? Uau! :)) Numai în cărţi se paote întâmpla aşa ceva :)) Ah, dar a avut şi 622 de aventuri :)) Aşa că nu e chiar ceva ce nu găseşti, sunt şi alte poveşti care spun de reîntâlniri, a doua şansă etc ;))

  RăspundețiȘtergere
 5. Am mai auzit de aceasta carte. Ma bucur ca apare la Rao. Ca bine zici Stefania, numai in carti sunt astfel de barbati . Noroc cu acele aventuri ca altfel o bagam la SF :)) . Acum serios, imi place descrierea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. *Ştefana :))
   Păi da, cam rar bărbaţi care să aştepte după o femeie 50 de ani :)) Poate înainte erau mai mulţi, acum mai puţini.
   Oricum cartea trebuie să fie super dacă ecranizarea a primit un Oscar :))

   Ștergere

Persoane interesate